Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Про стягнення 368 282 - Дніпропетровський апеляційний господарський суд - Крутовських Володимир Іванович

  1. ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ
  2. ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
  3. УХВАЛА

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

04.12.2014 Справа № 912/1980/13

Дніпропетровський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів: головуючого судді: Крутовських В.І. - доповідач,

суддів: Дмитренко Г.К., Прокопенко А.Є.,

розглянувши апеляційну скаргу Відділу державної виконавчої служби Новоукраїнського районного управління юстиції, м. Новоукраїнка на ухвалу господарського суду Кіровоградської області від 31.10.2014 року у справі №912/1980/13

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробнича фірма "Агросвіт";

до відповідача: Фермерського господарства "Чередніченко і К";

про стягнення 368 282,73 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Кіровоградської області від 31.10.2014 року (суддя Змеул О.А.) визнано доводи скарги Товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробничої фірми "Агросвіт" на бездіяльність та дії державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Новоукраїнського районного управління юстиції щодо виконавчого провадження № 41952679 правомірними.

Визнано недійсною повністю постанову про повернення виконавчого документа стягувачеві по виконавчому провадженню №41952679 від 12.08.2014, винесену державним виконавцем Відділу державної виконавчої служби Новоукраїнського РУЮ.

У іншій частині скарги вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробничої фірми "Агросвіт" залишено без задоволення.

Не погодившись з ухвалою господарського суду Кіровоградської області, Відділ державної виконавчої служби Новоукраїнського районного управління юстиції звернулося з апеляційною скаргою до Дніпропетровського апеляційного господарського суду, в якій просить скасувати вищезазначену ухвалу. Ухвалити нове рішення, яким відмовити в задоволенні позовних вимог Товариству з обмеженою відповідальністю науково-виробнича фірма "Агросвіт" про: визнання неправомірною бездіяльність державного виконавця Третякова І.В. відділу державної виконавчої служби Новоукраїнського районного управління юстиції по виконанню рішення господарського суду Кіровоградської області №912/1980/13 від 26.12.2013 року; визнання постанови про повернення виконавчого документа від 12.08.2014 року по виконавчому провадженню №41952679 незаконною; відновлення виконавчого провадження №41952679 та накладення арешту на посіви сільськогосподарських культур, що знаходяться на земельних ділянках Фермерського господарства "Чередніченко і К".

Відповідно до статті 99 Господарського процесуального кодексу України апеляційний господарський суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, користується правами, наданими суду першої інстанції.

Частиною 3 статті 94 Господарського процесуального кодексу України визначений обов’язок скаржника додати до скарги докази сплати судового збору.

Відповідно до п.п. 1, 2 п. 2 ч. 2 статті 4 Закону України “Про судовий збір” за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру ставка судового збору складає 2 відсотки ціни позову, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 60 розмірів мінімальних заробітних плат, а за подання позовної заяви немайнового характеру 1 розмір мінімальної заробітної плати.

Згідно п.п. 4 п. 2 ч. 2 статті 4 Закону України “Про судовий збір” ставка судового збору за подання апеляційної скарги на рішення суду складає 50 відсотків ставки, що підлягає сплаті при поданні позовної заяви, а у разі подання позовної заяви майнового характеру – 50 відсотків ставки, обчисленої виходячи з оспорюваної суми.

Згідно п.п. 8 п. 2 ч. 2 статті 4 Закону України “Про судовий збір” визначено розмір ставки судового збору з апеляційної і касаційної скарги на ухвалу господарського суду, а саме 0,5 розміру мінімальної заробітної плати. Зазначене положення стосується подання апеляційних і касаційних скарг на будь-які ухвали господарського суду, які підлягають оскарженню, - не залежно від того, чи передбачено Законом справляння судового збору за подання тих заяв, за результатами розгляду яких виносяться відповідні ухвали (п. 2.16. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України №7 від 21.02.2013 року).

Частиною 1 статті 4 Закону України "Про судовий збір" визначено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Законом України "Про державний бюджет на 2014 рік" з 01.01.2014 року встановлено мінімальну заробітну плату у місячному розмірі 1 218 грн..

Таким чином, за оскарження в апеляційному порядку ухвали, винесеної за результатами розгляду заяви про оскарження дій державної виконавчої служби Новоукраїнського районного управління юстиції, скаржник має сплатити судовий збір у розмірі 0,5 мінімальної заробітної плати, а саме 609,00 гривень.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку та розмірі.

Згідно статті 93 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів, а на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п'яти днів з дня їх оголошення місцевим господарським судом. У разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, зазначений строк обчислюється з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу.

Як вбачається з матеріалів справи, оспорювана ухвала була прийнята судом 31.10.2014 року, а отже апеляційна скарга повинна була бути подана в строк до 05.11.2014 року включно, а апеляційна скарга подана 25.11.2014 року, тобто з пропуском строку встановленого для її подання без клопотання про його відновлення.

З огляду на приписи п. 4 ч. 1 статті 97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна, скарга, подана після спливу строку, встановленого на її подання, без клопотання про поновлення цього строку підлягає поверненню скаржникові.

На підставі наведеного, апеляційна скарга підлягає поверненню скаржникові.

Відповідно до частини 4 статті 97 Господарського процесуального кодексу України, після усунення обставин, зазначених у пунктах 1, 2 і 3 частини першої цієї статті, апеляційна скарга може бути подана повторно.           

У зв’язку з вищевикладеним, керуючись ст. 86, п. 3, 4 ч. 1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, Дніпропетровський апеляційний господарський суд, - УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Відділу державної виконавчої служби Новоукраїнського районного управління юстиції, м. Новоукраїнка на ухвалу господарського суду Кіровоградської області від 31.10.2014 року у справі№912/1980/13 повернути заявникові без розгляду.

Додаток (на адресу скаржника):

-          апеляційна скарга №11549 від 10.11.2014 року, всього на 7-х аркушах;

- конверт;

- копія акту господарського суду Дніпропетровської області №772 від 26.11.2014 року.

Головуючий суддя                                          В.І. Крутовських

Суддя                                                                       Г.К. Дмитренко

Суддя           А.Є. Прокопенко

Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
Консультации Адвоката
Рекомендовано адвокатом

Это Вас точно заинтересует

Про форми списків учасників всеукраїнського референдуму на дільницях референдуму та актів про їх передачу комісіям з референдуму, Центральна виборча комісія

Про форми списків учасників всеукраїнського референдуму на дільницях референдуму та актів про їх передачу комісіям з референдуму Відповідно до частин першої( 5475-17 ), третьої — шостої статті 53( 5475-17 ), частин чотирнадцятої( 5475-17 ), п’ятнадцятої статті 55( 5475-17 ), частин першої( 5475-17 ), п’ятої статті 56( 5475-17 ), частин першої ( 5475-17 ), другої статті 57( 5475-17 ), частин першої( 5475-17 ), дев’ятої статті 58( 5475-17 ), частини другої статті 83 Закону України ( 5475-17 ) "Про всеукраїнський референдум", частин п’ятої — восьмої статті 27, частин сьомої, восьмої статті 28 Закону України "Про Державний реєстр виборців"( 698-16 ), керуючись статтями 11 — 13( 1932-15 ), пунктом 4 статті 17( 1932-15 ), пунктом 8 статті 20( 1932-15 ), частиною другою статті 27 Закону України( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

Про внесення зміни до Положення про порядок видачі сертифікатів суб‘єктів оціночної діяльності, Фонд державного майна України

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19 вересня 2012 р. за № 1599/21911 Про внесення зміни до Положення про порядок видачі сертифікатів суб‘єктів оціночної діяльності

Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2007 р. № 253, Кабінет Міністрів України

Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2007 р. № 253 Кабінет Міністрів України постановляє: Внести до Порядку використання коштів державного бюджету, що виділяються для здійснення заходів з ведення лісового і мисливського господарства, охорони і захисту лісів( 253-2007-п ), і Порядку використання коштів державного бюджету, що виділяються для створення захисних лісових насаджень та полезахисних лісових смуг ( 253-2007-п ), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2007 р. № 253 (Офіційний вісник України, 2007 р., № 14, ст. 512; 2008 р., № 15 ст. 366; 2010 р., № 43, ст. 1405; 2011 р., № 10, ст. 459, № 71, ст. 2684), зміни, що додаються.

В Киеве задержан производитель и торговец амфетамином. ВИДЕО

Молодой человек, не имея даже элементарного медицинского образования, в собственной квартире приспособился самостоятельно изготавливать наркотические и психотропные вещества. А потом, через круг ...

Адвокат по уголовным делам
Об адвокате
Благодарим всех за качественную работу. Этот интернет сайт,действительно, на сегодняшний день - неповторимый в своем роде. Как здорово, что есть такие так необходимые всем сайты. Сайт достаточно многообразен в использовании. На нем здорово проводить свободное время - просто, удобно,быстро.

Для меня это была огромная находка! Уже неделю разбираюсь развлекаюсь учусь здесь на интернет портале и уходить отсюда совсем не собираюсь.
Статьи по уголовному праву
Как выжить в тюремных условиях

Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

Сайт для заключённых

Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

Новости Адвоката
Как уберечься от рейдеров

Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

Мошенники воруют деньги на свадьбах

Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

Свидание с интернета закончилось похищением...

Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0