Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Квадратні метри стають дешевшими

    Квадратні метри стають дешевшими

    Майже дві тисячі громадян цього року скористалися державними житловими програмами

    Учасників державних житлових програм в Україні стає дедалі більше. Цього року державною підтримкою скористалося майже дві тисячі громадян. З них 576 — здешевленою іпотекою, механізм якої почав діяти тільки в 2012-му. Це не лише істотна допомога тим, хто потребує свого куточка. Як зауважив очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк, це позитивно впливає і на темпи зростання показників будівельної галузі, які у житловому будівництві порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли на 55%. Про те, як діють державні житлові програми в регіонах, дізнавалися журналісти «Урядового кур’єра».

    Київ. Квартирна черга зменшується

    Цьогоріч за міською програмою будівництва доступного житла заплановано здати 1142 квартири. Уже збудовано 8 будинків, у яких «доступних» — 664 квартири. Решту — в 7 будинках — планують завершити до кінця року. У 2010-2011 роках у столиці за програмою доступного житла було розподілено 2366 квартир. Тож, повідомила прес-служба КМДА, квартирна черга у Києві зменшується. Починаючи з 2010 року, вона скоротилася на 13 546 сімей. Нині на обліку 101 754 сім’ї, з яких 19 200 готові взяти участь у програмі будівництва доступного житла.

    Однак не всі охочі, особливо працівники бюджетної сфери з їхніми невеликими зарплатами, можуть зібрати гроші навіть на перший внесок. Тож міська влада вирішила підставити їм плече. Нещодавно депутати Київради проголосували за виділення в цьому році з міського бюджету 25 млн грн на часткову компенсацію першого внеску на придбання доступного житла. Її зможуть отримати кияни, які хочуть взяти участь у державних програмах, потребують поліпшення житлових умов і є працівниками міських підприємств та організацій комунальної форми власності. Серед них педагоги, медики, працівники служб соцзахисту, ЖКГ та низка інших.

    50% власного внеску зможуть компенсувати киянам, які стоять на квартирному обліку не менше 3-х років і пропрацювали на підприємстві не менше 3-х років, але не більше 10% вартості житла. На 100% компенсації власного внеску можуть розраховувати ті, хто стоїть на квартирній черзі обліку 5 і більше років і пропрацювали на підприємстві не менше 10 років, але не більше 20% вартості житла. Аби отримати таку допомогу, людям необхідно звернутися до Головного управління житлового забезпечення міста.

    Щасливі новосели. Фото Олени ІВАШКО

    Чернігівщина. Замків на піску не пропонують

    Забудовники Чернігівщини нині готові надати 513 квартир у рамках програми «Доступне житло». І це не крихкі замки на піску, а цілком реальна можливість для людей стати власниками омріяних квадратних метрів. У першому півріччі з держбюджету на виконання програми використано майже 700 тис. грн. А ще — у рамках впровадження державної програми здешевленої іпотеки кредити в області видає ціла низка банківських установ. На кінець серпня їх узяли 17 чоловік, ще 7 одержать кошти найближчим часом.

    Серед щасливчиків — подружжя Стьобанів. Вони підписали контракт із банком просто на одній із нарад із житлового будівництва. Взяли кредит під 16%, з яких сплачуватимуть 3%, а решту 13% — держава. Андрій та Ірина подали приклад усім тим, хто сумнівається в успішному завершенні проекту. За словами директора Чернігівського регіонального управління державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Анатолія Ярошевського, такі побоювання безпідставні, оскільки «ця норма передбачена в бюджеті як захищена стаття. Як зарплата, як пенсія…».

    Нині направлено до банків 57 потенційних власників квартир з готовим пакетом документів. Ще 17 збирають потрібні довідки. Заступник голови ОДА Віктор Геращенко повідомив добру звістку й тим, у кого житлоплоща за місцем проживання не перевищує 9 кв. метрів на одного члена сім’ї, і мешканцям гуртожитків. Вони теж можуть скористатися державними програмами.

    Крім того, обласною програмою на 2013—2015 роки передбачено забезпечити соціальним житлом загальною площею 3,8 тис. кв. м 269 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Миколаївщина. «Заморожені» об’єкти отримали інвестора

    Нещодавно 16 миколаївських родин стали власниками житла, яке придбали за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів. Ключі від квартир у новобудовах вручив голова облдержадміністрації Микола Круглов.

    Загалом на Миколаївщині вже укладено 26 договорів за державними житловими програмами. Ще 47 сімей подали повні пакети документів, нині вони направлені до банківських установ для проходження акредитації.

    Микола Круглов, вітаючи новоселів, зауважив: «Попри позицію деяких критиків, нині ця програма є найдосяжнішим способом отримати власне житло. Так, воно не на 100% безплатне, але ж в останні 20 років безплатного житла в Україні зовсім не будували. Ми в області робимо все можливе, щоб здешевити вартість квадратного метра. Окремі забудовники вже пропонують по 4700 грн за метр».

    У Миколаєві «заморожені» будівництва, отримавши інвестора в особі держави, відновлюються. Розбудовується мікрорайон Північний, який вважають містечком молодих.

    Вінниця. Будується третій муніципальний дім

    У місті введено в експлуатацію 144-квартирний будинок. Разом з ключами від помешкань новосели отримали і деякі переваги: поряд дитсадок, лікарня, магазин, церква. Тут 89 сімей поліпшили свої житлові умови за міською програмою муніципального житла, дві родини скористалися державною програмою здешевлення іпотечних житлових кредитів, три квартири придбано коштом держбюджету в рамках державної програми забезпечення житлом інвалідів І групи Великої Вітчизняної війни. Зауважимо, що квартири тут найдешевші в обласному центрі: вартість 1 м2 — 4700 грн. Це другий у місті дім, збудований у рамках програми «Муніципальне житло м. Вінниці». За словами міського голови Володимира Гройсмана, програма підтвердила свою життєздатність. Споруджувати третій муніципальний будинок уже розпочали.

    ПРЯМА МОВА

    Анатолій БЛИЗНЮК, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ:

    — 576 родин взяли здешевлену іпотеку. Кількість будинків та забудовників, які беруть участь у програмі, постійно зростає. Крім того, укладено 443 договори за програмою «30/70» та надано 212 молодіжних пільгових кредитів. Державна іпотечна установа профінансувала 748 кредитів. Так, загалом за житловими програмами придбано 1979 квартир.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Бабським тижнем прощаємося з зимою

    Зима справді затягнулася, ще й на додачу дощами приморосила. Однак ця нестерпна погода не завада одному з найулюбленіших свят українців. У цьому році до доброї традиції долучився Мистецький ...

    установленого постановою Комісії від 05.07.2013 № 91, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг

    Про продовження терміну усунення порушень Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення Комунальним підприємством «Водоканал» м. Запоріжжя, установленого постановою Комісії від 05.07.2013 № 91

    Про офіційні курси гривні до іноземної валюти, Національний банк України

    Національний банк України 11.03.2013 встановлює такі офіційні курси гривні до іноземної валюти* Код цифровий Код літерний Кількість одиниць Назва валюти Офіційний курс

    Державтоінспекція Житомирщини: Зберегти маленькі життя - справа дорослих

    Дорожньо-транспортні пригоди за участю та з вини дітей це завжди надзвичайні події і тривожний сигнал для охоронців порядку на дорогах. Аби звести до мінімуму ризик дитячого дорожнього травматизму, ...

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Огромное спасибо от кого зависит работа интернет портала.

    Ваш сайт просто увлекательный.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0