Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Про розгляд звернення (щодо надання роз'яснення земельного законодавства), Державне агентство земельних ресурсів УкраїниДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 11.02.2013  № 2098/13/9-13
  2. Харківській міській раді Харківської області Червоношкільна наб., м. Харків, 61010

    Про розгляд звернення

    У Державному агентстві земельних ресурсів України розглянуто звернення Харківської міської ради від 12.12.2012 [...], надіслане Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, щодо надання роз'яснення земельного законодавства і повідомляється.

    Відповідно до пункту 10 додатка до Закону України від 19 травня 2011 року № 3392-VI( 3392-17 ) "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності" до документів дозвільного характеру належить висновок Комісії з розгляду питань, пов'язаних з погодженням документації із землеустрою, про погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

    Верховною Радою України 2 жовтня 2012 року прийнято Закон України № 5395-VI( 5395-17 ) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури відведення земельних ділянок та зміни їх цільового призначення", який набрав чинності 6 грудня 2012 року.

    Зазначеним Законом України( 5395-17 ) внесено зміни до статті 186-1 Земельного кодексу України( 2768-14 ), згідно з якими ліквідовано комісію з розгляду питань, пов'язаних з погодженням документації із землеустрою, та запроваджено принцип погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в залежності від категорії земель.

    Крім цього, Верховною Радою України 16 жовтня 2012 року прийнято Закон України № 5462-VI( 5462-17 ) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства соціальної політики України, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів", який набрав чинності 9 грудня 2012 року.

    Вказаний Закон України( 5462-17 ) прийнято в редакції першого читання, в зв'язку з чим не було враховано зміни, які відбулися в земельному законодавстві у період між його внесенням на розгляд до Верховної Ради України (16.03.2012) та остаточним прийняттям.

    Зокрема, Законом України від 16 жовтня 2012 року № 5462-VI ( 5462-17 ) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства соціальної політики України, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів" внесено зміни до частини третьої статті 186-1 Земельного кодексу України( 2768-14 ) щодо визначення кола посадових осіб, що входять до складу комісії, яку на той час Законом України від 2 жовтня 2012 року № 5395-VI( 5395-17 ) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури відведення земельних ділянок та зміни їх цільового призначення" вже було ліквідовано.

    Проблемне питання застосування статті 186-1 Земельного кодексу України( 2768-14 ) розглядалось на спільній нараді Міністерства юстиції України та Державного агентства земельних ресурсів України, яка відбулась 4 січня 2013 року.

    За результатами обговорення та обміну думками учасники наради дійшли висновку, що, враховуючи зміст частин першої — п'ятої статті 186-1 Земельного кодексу України( 2768-14 ), відповідно до цієї статті проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки має погоджуватися лише органами, зазначеними у частинах першій та другій цієї статті.

    З метою усунення законодавчої колізії у питанні погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок Мінагрополітики України спільно з Держземагентством України та народним депутатом України Денисенком А. П. розроблено проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок)" та внесено до Верховної Ради України (реєстр. № 1208 від 8 січня 2013 року).

    Також вказаним законопроектом передбачено внесення змін до статей 28-1 та 29-1 Лісового кодексу України( 3852-12 ), відповідно до яких погодження документації із землеустрою у випадках, визначених Земельним кодексом України( 2768-14 ) та Законом України "Про землеустрій"( 858-15 ), буде здійснювати центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового господарства.

    Згідно із пунктом 7 Положення про Державне агентство лісових ресурсів України( 458/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 458/2011, Держлісагентство України здійснює повноваження безпосередньо та через свої територіальні органи в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

    Додатково зазначаємо, що Держземагентством України розробляється проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Перелік документів дозвільного характеру" та визначається його концепція з урахуванням зазначених змін у законодавстві.

    Найближчим часом даний проект Закону України буде направлено на погодження до заінтересованих органів.

    Законом України від 2 жовтня 2012 року № 5395-VI( 5395-17 ) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури відведення земельних ділянок та зміни їх цільового призначення" внесено зміни до статті 50 Закону України "Про землеустрій"( 858-15 ), якими на законодавчому рівні пропонується визначити склад та зміст проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

    Абзацом третім пункту 2 Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України від 2 жовтня 2012 року № 5395-VI ( 5395-17 ) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури відведення земельних ділянок та зміни їх цільового призначення", схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України 21 листопада 2012 року (протокол № 90), доручено центральним органам виконавчої влади забезпечити перегляд та скасування нормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону.

    Заступник Голови

    Є.С. Бердніков

    {Текст взято з сайту Держпідприємництва України http://www.dkrp.gov.ua}

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про порядок надання інформації про те, який увозиться на митну територію України для використання у видавничій діяльності та діяльності з виготовлення книжкової продукції вітчизняного виробництва, не виробляється в Україні, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 5 лютого 2013 р. за № 218/22750 Про порядок надання інформації про те, що імпортований товар, який увозиться на митну територію України для використання у видавничій діяльності та діяльності з виготовлення книжкової продукції вітчизняного виробництва, не виробляється в Україні

    ГПУ возбудила ряд уголовных дел против организаторов местных выборов в Крыму, - П.Петренко

    Министерство юстиции обратилось в Генеральную прокуратуру о возбуждении уголовных дел в отношении лиц причастных к организации псевдовыборов, которые состоялись в Крыму 14 сентября. Об этом сегодня ...

    Про передачу нерухомого майна в м. Мукачевому до сфери управління Міністерства внутрішніх справ, Кабінет Міністрів України

    Про передачу нерухомого майна в м. Мукачевому до сфери управління Міністерства внутрішніх справ Передати нерухоме майно за переліком згідно з додатком по вул. Космонавтів у м. Мукачевому (Закарпатська область) із сфери управління Державного космічного агентства до сфери управління Міністерства внутрішніх справ.

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Чувствуется истинная забота о пользователях. Благодаря интересному интернет порталу я, наконец-то, надумался купить отдельную линию.

    Огромное спасибо за тот большущий труд, который Вы делаете постоянно для пользователей.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0