Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Податок на житло обростає частками «не»

    Податок на житло обростає частками «не»

    Забудовники просять відкоригувати новий збір, а громадяни були б не проти його кардинальної зміни

    До 30 квітня 2013-го всі юридичні особи, які володіють житловою нерухомістю, повинні сплатити в місцеві бюджети четверту частину нарахованого податку на нерухоме майно. Починаючи з цього року, вони зобов’язані самостійно обчислювати такий податок та до 1 лютого подавати в ДПС за місцезнаходженням житлового об’єкта декларацію, розбивши річну суму рівними частками поквартально.

    Водночас українські забудовники вважають новий збір щодо себе некоректним. Вони шукають способи зменшення своїх витрат і наголошують, що паралельно дбають про потенційних покупців квадратних метрів. Оскільки податок може негативно позначитися на вартості останніх.

    Ще не продав, а вже заплати

    Президент конфедерації будівельників України (КБУ) Лев Парцхаладзе під час «круглого столу», присвяченого обговоренню впливу нововведення на будівельний ринок, констатував: рішення про запровадження податку приймали без урахування думки представників галузі. І тепер якщо забудовники вводять в експлуатацію об’єкт та отримують право власності на квартири, які не встигли продати, мають платити цей податок. Тож вони замислюються над тим, як його обійти.

    Є різні схеми, зауважила радник з питань практики вирішення спорів міжнародної юридичної фірми «Integrites» Олена Сукманова. Це зокрема укладення форвардних контрактів, невведення об’єкта в експлуатацію. Природно, що забудовник хоче заощадити на собівартості, платежах, але податківці повинні наповнювати бюджет. І, наприклад, невведення в експлуатацію податкова зможе трактувати як приховування об’єкта від оподаткування з усіма негативними для юрособи наслідками.

    Забудовник створює товар, який не повинен оподатковуватися, каже голова ради директорів КБУ Олександр Ротов. Достатньо того, що сплачується ПДВ, податок на прибуток. Тому конфедерація проти нововведення, вважає податок у нинішньому вигляді некоректним. Нормально, коли підприємство, маючи у власності нерухомість, платить за неї. Але якщо забудовник створив товар і ще не продав його, то стягувати з нього кошти зарано. У цьому КБУ намагатиметься переконати і депутатський корпус.

    Податок на житло має стимулювати забудовників реалізовувати квартири до моменту здачі об’єкта в експлуатацію, зазначила начальник відділу департаменту оподаткування юридичних осіб Міндоходів Вікторія Попова. Але забудовники наголосили, що купувати житло на етапі будівництва чимало споживачів вважають ризиковою справою.

    Директор ТОВ «Аудиторська фірма «М. Т.Д. Аудит» Вікторія Бірюченко порахувала, що нове податкове навантаження становитиме 0,08% собівартості будівництва. Це небагато. Водночас, за нинішньої ситуації на ринку, 30—50% квартир не продається до моменту введення об’єкта в експлуатацію. І забудовник змушений оформляти на себе право власності, хоч і не збирається там проживати — для нього це просто товар в обігу (платити податок повинні ті, хто, маючи право власності, живе у квартирі або здає її). Ось цю галузеву специфіку треба врахувати в Податковому кодексі. Адже законодавці, вносячи зміни в кодекс, враховують специфіку банківського, металургійного, хімічного, ІТ-бізнесу. Чому ж не піти назустріч будівельній галузі, яку в багатьох країнах вважають базовою для зростання економіки?

    За які квартири забудовнику доведеться платити податки після здачі об’єкта в експлуатацію?Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

    Обтяжливий і для громадян

    З точки зору простого українця цей податок несправедливий, і його потрібно змінювати. На цьому наголосила заступник голови парламентського Комітету з питань економічної політики Ксенія Ляпіна. За її словами, ухвалюючи податок на житлову нерухомість, законодавець не відповів на ключове запитання: яка його функція, окрім збирання коштів? Хоч, зауважує вона, за підрахунками місцевих рад, надходження не покриватимуть і десятої частини потреб. При цьому весь фіскальний тягар поклали на незаможних людей. Ставки податку не обтяжливі для багатих, у власності яких великі помешкання. А для пересічного українця, який десяток років працював, щоб заощадити гроші на житло, — навпаки.

    Президент міжнародної федерації нерухомості FIABCI Олександр Бондаренко нагадав, що в Україні база оподаткування — квадратні метри, в той час як у більшості країн — вартість житла. І це соціально справедливо: за дорогу нерухомість (розкіш) треба платити значні податки. Інакше фіскальна функція такого податку буде незначною. Крім того, ці надходження повинні використовуватися за конкретними видатковими статтями, що стосуються підтримки функціонування інфраструктури.

    За його словами, йдеться зокрема про модернізацію теплових, газових мереж, облаштування вулиць. За кордоном людина, сплачуючи цей податок, знає, на що витратять кошти, а також усвідомлює те, що, наприклад, після модернізації мереж і вартість житла зросте. Тобто це вигідно насамперед громадянинові. В Україні ж і статті видатків не прописали, і передвиборчих обіцянок щодо введення соціально справедливого податку на розкіш не дотрималися. Базу оподаткування потрібно змінювати, переконаний він.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про затвердження переліку відповідальних виконавців за бюджетними програмами Міністерства економічного розвитку і торгівлі України на 2013 рік та порядок їх взаємодії на всіх стадіях бюджетного процесу, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

    Про затвердження переліку відповідальних виконавців за бюджетними програмами Міністерства економічного розвитку і торгівлі України на 2013 рік та порядок їх взаємодії на всіх стадіях бюджетного процесу

    Ціна на бензин в Україні підвищуватися не буде

    Про це перед засіданням уряду сказав журналістам міністр палива Юрій Бойко.

    В КГГА недобросовестным руководителям ЖЕКов пригрозили увольнением

    Руководители жилищно-эксплуатирующих организаций несут персональную ответственность за качественную и своевременную подготовку объектов к работе в зимний период. Об этом 8 сентября во время проверки ...

    По решению суда Ю.Тимошенко должна быть доставлена на заседание по делу Е.Щербаня

    Заседание суда в рамках следственных действий по делу об убийстве народного депутата Евгения Щербаня перенесено на 13 февраля с. г. в связи с ходатайством Юлии Тимошенко. Также по решению суда ...

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Огромное спасибо всем, кто работал над созданием сайта. Этот интернет сайт -,действительно, сейчас - единственный в своем роде. Здорово, что есть такие полезные интернет порталы. Этот интернет проект очень многообразен в использовании. На нем удобно работать - просто и быстро.

    Огромнейшее спасибо создателям этого сайта!!! Это действительно - большая находка! Дерзайте!
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0