Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Ігор ПРАСОЛОВ: «Найголовнішим надбанням Нацбанку є збереження цінової стабільності у країні»

    Ігор ПРАСОЛОВ: «Найголовнішим надбанням Нацбанку   є збереження цінової стабільності у країні»Голова ради Нацбанку, міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор ПРАСОЛОВ

    Нацбанк України завжди перебуває у фарватері не лише фінансово-банківського, а й загалом економічного розвитку країни. Найголовніше, що він неабияк впливає й на життя пересічних людей. Саме тому «УК» напередодні нового 2013 року вирішив поспілкуватися з головою Ради регулятора Ігорем ПРАСОЛОВИМ, наблизивши запитання та відповіді саме до інтересів громадян. Адже вони турбуються за долю своїх заощаджень, курс національної валюти, порядність банків, яким люди довірили свої кошти.

    Ігоре Миколайовичу, незабаром закінчиться і цей складний високосний 2012 рік. Для фінансового ринку загалом та банківської системи країни зокрема він також видався непростим. Чи можна короткими тезами охарактеризувати позитивні здобутки Нацбанку як фінансового регулятора і те, що йому не вдалося зробити цього року?

    — Я впевнений, що найголовніше надбаннязбереження цінової стабільності у країні. Регулятор достатньо ефективно працює на валютному ринку в боротьбі зі спекулятивними настроями. Ви, певно, знаєте, які були прогнози деяких експертів курсу гривні щодо долара протягом року: і 10, і 12. Однак цей показник наприкінці року, як бачимо, повернуся на позначку, яка була на початку весни.

    До здобутків можна також зарахувати ухвалення законодавства щодо платіжних систем. Позитив і те, що регулятор у 2012 році брав активну участь у розбудові реальної й ефективної депозитарної системи. Звісно, є й інші досягнення, про які можна говорити чимало.

    — Пересічних українців сьогодні дуже непокоїть питання коливання курсу української гривні щодо долара США (хоч вони поки що незначні). Багато точиться розмов про так званий перехід на плаваючий курс, що в підсумку начебто стане корисним для експортерів, імпортерів та звичайних людей. Проте люди переймаються тим, що скачки будуть значними. Чи означає, як заявляв ще 4 вересня цього року тодішній голова Нацбанку Сергій Арбузов, що регулятор таки спробує перейти до такої політики, вже початком таких дій?

    — Звертаю увагу, що поступовий перехід до гнучкого курсоутворення передбачено у програмних документах з МВФ. І Нацбанк неухильно дотримується такого свого зобов’язання. Упродовж трьох останніх років щоденні відхилення офіційного курсу гривні від ринкового залишаються в межах, визначених програмою стенд-бай, а саме ±2 %.

    НБУ не може миттєво перейти до абсолютно гнучкого курсоутворення, адже економіка України доларизована. Хоч нині Нацбанк щодня не втручається на міжбанківський валютний ринок.

    Водночас зазначу, що є дуже погані приклади того, коли економіки, що розвиваються, вводили плаваючий курс і це було згубно для них. Приміром, таке практикували Бразилія, Аргентина та Індонезія. Коли національна валюта протягом тижня знецінюється на 30%, а наступного — навпаки «твердіє» на 15—20%, то це нічого доброго не дає ані для економік, ані для пересічних громадян.

    — Цього року Президент підписав закон про обов’язковий продаж 50% валютної виручки експортерами. Його вітає більшість експертів і політиків. Як це впливає на економічні процеси в Україні?

    — Позитивний ефект від чинності такого закону беззаперечний: на ринок постійно і регулярно почала надходити валюта. Цей нормативний акт посприяв і зміні настроїв населення. Так, воно перестало боятися, що валюти в країні буде мало, і стало значно менше її купувати. Так, якщо в жовтні громадяни викупили 2,2 млрд доларів США, то в листопаді — лише 1,5 млрд доларів США.

    До того ж, Нацбанк завжди, коли треба підняти ліквідність на ринку, збільшує грошову пропозицію і залишки на коррахунках банків зростають.

    Україна не підніматиме ціни на газ для населення і веде роботу щодо створення ефективного енергетичного ринку. Фото з сайту radikal.ru

    Україна погасила поточні борги перед МВФ у сумі 3,5 мільярда доларів, про що офіційно повідомив сам Нацбанк. Чи стоїть гостро питання отримання нових позик від фонду? Чи домагається ця організація, як було і раніше, виконання всіх умов надання грошей (приміром, 100% сплати населенням за користування природним газом)?

    — На наш погляд, співпраця України з МВФ дуже важлива насамперед тому, що це дає позитивні сигнали для інвесторів та кредиторів. Другий аспект — гроші цієї установи залучає наша держава за однією із найнижчих ставок.

    Чергові переговори України з МВФ заплановано на січень 2013 року.

    Коли у всьому світі панує криза і незрозумілими лишаються перспективи діяльності Євросоюзу, нам вкрай важливо, щоб Україна отримала позитивні сигнали. Тому з нетерпінням чекатимемо січня наступного року.

    Із приводу газу зазначу, що українська сторона неодноразово наголошувала, що підняття цін на блакитне паливо для населення може призвести до масових неплатежів. І ми думаємо, що МВФ також це починає розуміти. Адже Україна намагається вирішувати ці питання інакше: веде роботу щодо створення ефективного енергетичного ринку. Крім того, ми не втрачаємо віри в те, що домовимося щодо зниження цін на російський газ.

    Але ми впевнені, що Україна успішно проведе перемовини з МВФ і підпише з ним відповідні документи.

    — Фінансовий аналіз банків України, який постійно проводить регулятор, корисний для ухвалення рішення, кому довірити свої кошти для відкриття депозиту або ж відкрити поточний рахунок для ведення господарчої діяльності. Де фізичні і юридичні особи можуть отримати таку інформацію, особливо щодо ризиків, на які їх чекатимуть, якщо вони довіряться тому чи іншому банку? Чи є відкриті моніторинги від Нацбанку?

    — Регулятор відкрито публікує інформацію, пов’язану з фінансово-господарською діяльністю фінустанов. Із цими даними можна ознайомитися на нашому сайті та зробити відповідні висновки.

    — Але що громадянам скаже, приміром, такий показник, як прибуток банків після оподаткування? Вони ж фінансово не обізнані в цих питаннях…

    — Саме тому цього року Нац банк розпочав упровадження Програми з підвищення фінансової грамотності населення. Зокрема разом з Міносвіти було впроваджено пілотний курс з фінансової грамотності у низці українських шкіл, підготовлено вчителів і відповідні підручники для школярів, а також проведено багато інших заходів. Зараз Нацбанк працює над відповідним планом на наступний рік і стратегією на найближчі кілька років.

    Олег ГРОМОВ, «Урядовий кур’єр»

    ДОСЬЄ «УК»

    Ігор ПРАСОЛОВ. Народився 1962 року в місті Пісчаний, Мурманська обл. У 1987 р. закінчив Ростовський держуніверситет за спеціальністю «політекономія». У 1987—1992 рр. викладав у Донецькому держуніверситеті. У 1993—2000 рр. — гендиректор інвесткомпанії «Керамет Інвест», у 2000—2005 рр. — гендиректор ЗАТ «СКМ». Із 2002 р. — голова спостережної ради «Азовсталі», а з 2005-го — голова спостережної ради ВАТ «Харцизький трубний завод». У 2006—2007 рр. — народний депутат України V скликання, у 2007 р. — заступник голови ради Нацбанку. У 2007—2012 рр. — народний депутат VІ скликання.

    26 квітня 2012 р. обраний головою ради Нацбанку. 12 грудня 2012 набув повноваження народного депутата VІІ скликання. 24 грудня Президент України призначив його міністром економічного розвитку і торгівлі.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    МОМ та Державна судова адміністрація України поглиблюють співпрацю.

    17 січня 2013 Державною судовою адміністрацією України та Міжнародною організацією з міграції (МОМ) підписано угоду про співробітництво. Документ підписали Голова Державної судової адміністрації ...

    Віктор БОНДАРЕНКО: «На наших білих халатах не повинно бути плям»

    Реформування медичної галузі країни зачіпає кожного з нас. І якщо пацієнти здебільшого висловлюють свої побажання у вигляді скарг, в яких переважають емоції, то від людей у білих халатах, які ...

    Третина міцних напоїв — неякісні

    Проблема посилення відповідальності за виробництво і збут отруйного пійла потребує законодавчого врегулювання. Очевидне неймовірне: в кімнатах квартири одного з черкасців стояли апарати, в яких ...

    Гармаш розповів, кому жестикулював на «Донбас-Арені»

    Півзахисник київського Динамо Денис Гармаш, який отримав триматчеву дискваліфікацію за образливий жест під час матчу з Шахтарем, розповів, чому підняв руку.

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Огромное количество полезной информации. Большущее спасибо. Очень благодарны! Ребята - действительно молодцы.

    Благодарим всех, от кого зависит существование этого портала.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0