Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Про внесення змін до Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб, Кабінет Міністрів УкраїниКАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

від 19 грудня 2012 р. № 1172 Київ

    Про внесення змін до Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб

    Кабінет Міністрів України постановляє:

    Внести до Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб( 1363-2011-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1363 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 101, ст. 3719; 2012 р., № 43, ст. 1668, № 71, ст. 2870), зміни, що додаються.

    Прем'єр-міністр України

    М. АЗАРОВ

    Інд. 70

    ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 19 грудня 2012 р. № 1172

    ЗМІНИ, що вносяться до Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб( 1363-2011-п )

    1. У пункті 2:

  1. абзац перший викласти в такій редакції:
  2. "2. Негайно після фактичного затримання особи уповноважена службова особа суб’єкта подання інформації, яка здійснила затримання, повідомляє за допомогою телефонного, факсимільного зв’язку, електронної пошти або через комплексну інформаційно-аналітичну систему забезпечення надання безоплатної правової допомоги (далі — система) відповідному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі — центр з надання допомоги) з урахуванням вимог частини п’ятої статті 5 Закону України "Про міліцію"( 565-12 ) та статті 19 Закону України "Про Державну прикордонну службу України"( 661-15 ) такі відомості:";

  3. абзац другий після слів "по батькові" доповнити словами "та дата народження";
  4. доповнити пункт абзацом такого змісту:
  5. "Службова особа суб’єкта подання інформації, відповідальна за перебування затриманих, зобов’язана перевірити дотримання вимог цього Порядку та у разі нездійснення повідомлення про затримання — здійснити його самостійно.".

    2. Пункти 4 і 5 викласти в такій редакції:

    "4. Повідомлення про затримання осіб приймаються та обробляються уповноваженою службовою особою центру з надання допомоги цілодобово.

    5. Повідомлення суб’єктів подання інформації, які надходять до центру з надання допомоги, реєструється в системі та/або журналі реєстрації повідомлень в момент його надходження. Повідомленню присвоюється відповідний реєстраційний номер, який за допомогою телефонного, факсимільного зв’язку, електронної пошти або через систему повідомляється суб’єкту подання інформації.".

    3. Пункт 6 виключити.

    4. Пункт 7 викласти в такій редакції:

    "7. Протягом години з моменту реєстрації повідомлення про затримання особи уповноважена службова особа центру з надання допомоги в установленому порядку призначає адвоката та видає доручення для підтвердження його повноважень для надання такій особі безоплатної вторинної правової допомоги, копія якого із зазначенням реєстраційного номера повідомлення за допомогою факсимільного зв’язку, електронної пошти або через систему передається суб’єкту подання інформації та реєструється ним.

    Уповноважена службова особа центру з надання допомоги негайно перед передачею копії доручення суб’єкту подання інформації повідомляє призначеному адвокатові реквізити виданого доручення, на підставі якого таким адвокатом видається ордер, з яким він прибуває до затриманої особи.

    Час прибуття адвоката до затриманої особи, а також час завершення надання ним безоплатної вторинної правової допомоги такій особі фіксується службовою особою суб’єкта подання інформації, відповідальною за перебування затриманих, в системі та/або відповідному журналі реєстрації, а також на копії доручення (відривному корінці) центру з надання допомоги.

    Службова особа суб’єкта подання інформації, відповідальна за перебування затриманих, повертає адвокатові відривний корінець копії доручення з відповідними відмітками, який долучається до оригіналу доручення, виданого центром з надання допомоги.".

    5. Абзац перший пункту 8 викласти в такій редакції:

    "8. Призначений центром з надання допомоги адвокат повинен прибути протягом години з моменту видання йому доручення, а у виняткових випадках — не пізніше ніж протягом шести годин з моменту видання йому доручення до затриманої особи для надання безоплатної вторинної правової допомоги.".

    6. У пункті 9 слова "в письмовій формі в присутності цього адвоката" замінити словами "в присутності цього адвоката у формі письмової заяви, копія якої надсилається адвокатом до центру з надання допомоги".

    7. У пункті 10:

    1) у підпункті 1:

  6. після абзацу другого доповнити новим абзацом такого змісту:
  7. "забезпечує внесення відповідних відомостей до системи та/або журналів реєстрації повідомлень, які надходять від суб’єктів подання інформації про випадки затримання осіб;".

    У зв’язку з цим абзаци третій — шостий вважати відповідно абзацами четвертим — сьомим;

    в абзаці четвертому після слів "затриманих осіб" доповнити словами "та доводить відповідну інформацію призначеним адвокатам негайно;";

  8. абзац шостий викласти в такій редакції:
  9. "інформує відповідних прокурорів Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва та Севастополя, начальників головних управлінь, управлінь Міністерства внутрішніх справ в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, а також Координаційний центр у разі виявлення порушення суб’єктами подання інформації вимог цього Порядку;";

  10. доповнити підпункт абзацом такого змісту:
  11. "проводить щоквартальні звірки відомостей щодо кількості переданих та зареєстрованих повідомлень про випадки затримання осіб із суб’єктами подання інформації;";

    2) у підпункті 2:

  12. після абзацу третього доповнити новим абзацом такого змісту:
  13. "забезпечують внесення відповідних відомостей до системи та/або відповідних журналів реєстрації;".

    У зв’язку з цим абзаци четвертий — сьомий вважати відповідно абзацами п’ятим — восьмим;

    абзац сьомий після слів "звітного періоду осіб" доповнити словами "та кількість випадків неприбуття або несвоєчасного прибуття адвокатів".

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про переоформлення ліцензії на вид господарської діяльності - експорт, імпорт дисків для лазерних систем зчитування, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

    Про переоформлення ліцензії на вид господарської діяльності — експорт, імпорт дисків для лазерних систем зчитування Відповідно до Законів України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, імпортом дисків для лазерних систем зчитування"( 2953-14 ), "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" ( 1775-14 ), постанови Кабінету Міністрів України від 14.11.2000 № 1698( 1698-2000-п ) "Про затвердження переліку органів ліцензування", наказу Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 08.08.2002 № 244( z0704-02 ) "Про Порядок видачі ліцензій на вид господарської діяльності — експорт, імпорт дисків для лазерних систем зчитування, матриць", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.08.2002 за № 704/6992, НАКАЗУЮ:

    Про доручення органам ведення Державного реєстру виборців знищити зайві записи Державного реєстру виборців у зв'язку з виявленням випадків кратного включення виборця до Державного реєстру виборців, Центральна виборча комісія

    Про доручення органам ведення Державного реєстру виборців знищити зайві записи Державного реєстру виборців у зв'язку з виявленням випадків кратного включення виборця до Державного реєстру виборців

    Верховный суд Бразилии впервые возглавил чернокожий

    Главой Верховного суда Бразилии впервые назначен чернокожий судья Жоаким Барбоза. В ночь на пятницу он принес присягу на церемонии в столице страны.

    Миграционной службе советуют не навязывать лишние платные услуги при выдаче загранпаспорта

    Антимонопольный комитет Украины рекомендовал Государственной миграционной службе Украины (ГМС) принять меры по недопущению или навязыванию гражданам Украины необязательных платных услуг при получении ...

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Сайт - обалденный. Благодарю. Без всякого сомнения полезный и удобный интернет проект.

    Этот интернет сайт суперовый! Пользовался очень часто. Этот сайт ожидает светлое будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими работами почаще! Дерзайте!
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0