Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Щодо укладання договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетикиНАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЕНЕРГЕТИКИ

ЛИСТ

  1. 08.08.2012  № 4984/14/47-12
  2. Виконавчий комітет Малинської міської ради Житомірської області

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), розглянула Ваше звернення від 02.07.2012 № 489 щодо укладання договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання та в межах компетенції повідомляє наступне.

    Відповідно до положень статті 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»( 1875-15 ) залежно від функціонального призначення житлово-комунальні послуги поділяються, зокрема, на:

    1) комунальні послуги (централізоване постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізоване опалення, а також вивезення побутових відходів тощо);

    2) послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, санітарно-технічне обслуговування, обслуговування внутрішньобудинкових мереж, утримання ліфтів, освітлення місць загального користування, поточний ремонт, вивезення побутових відходів тощо).

    Відповідно до положень статті 1 зазначеного Закону України ( 1875-15 ) балансоутримувач будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і споруд (далі — балансоутримувач) — власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно, а також веде бухгалтерську, статистичну та іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки коштів, необхідних для своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію згідно з законом.

    Відповідно до пункту 3.29 Правил безпеки систем газопостачання України ( z0318-98 ), затверджених наказом Державного комітету України по нагляду за охороною праці від 01.10.1997 № 254 (далі — Правила безпеки), після пуску газу система газопостачання передається власнику будинку.

    Пунктом 1.4.3 Правил( z0318-98 ) безпеки передбачено, що відповідальність за технічний стан і безпечну експлуатацію об'єктів, зокрема, газопроводів та газового обладнання житлових і громадських будинків, побутових газових приладів і апаратів, димових і вентиляційних каналів, ущільнень вводів підземних інженерних комунікацій в будинки і будівлі покладається на їх власників.

    Відповідно до пункту 4.2.8 Правил( z0318-98 ) безпеки, технічне обслуговування і ремонт об'єктів і споруд систем газопостачання житлових і громадських будинків повинно здійснюватись спеціалізованими підприємствами газового господарства (далі — СПГГ) або газовими службами підприємств — власників цих об'єктів.

    У пункті 4.5.6. Правил( z0318-98 ) безпеки зазначено, що періодичність і порядок технічного обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будинків повинні виконуватися згідно з Положенням про технічне обслуговування внутрішніх систем газопостачання житлових будинків, громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення( z0451-97 ), затвердженим наказом ДАКХ Укргаз 30.07.97 № 35 за погодженням з Держнаглядохоронпраці (далі — Положення).

    Відповідно до пункту 3.4 Положення( z0451-97 ) технічне обслуговування газопроводів і газового обладнання житлових будинків та громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення в населених пунктах України здійснюється СПГГ згідно з договорами з власниками зазначених об'єктів.

    Зразок договору на планове технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання наведений у додатку 2 Положення ( z0451-97 ).

    У пункті 3.5 Положення( z0451-97 ) зазначено, що планове технічне обслуговування та дрібний ремонт газової апаратури і приладів, пов'язаний із заміною гвинтів, штифтів, пружин, ущільнюючих матеріалів при перепакуванні фланцевих та різьбових з'єднань і запірних пристроїв, застосуванні зварювальних робіт на газопроводах ВБСГ виконується за рахунок експлуатаційних витрат СПГГ.

    Згідно з пунктом 4.12 Положення( z0451-97 ) роботи з капітального ремонту газового обладнання в період між плановим технічним обслуговуванням здійснюються СПГГ за окремим договором з власником ВБСГ.

    Крім цього зазначаємо, що послуги з газопостачання надаються споживачеві (населення) на підставі договору, що укладається ним відповідно до Типового договору про надання населенню послуг з газопостачання ( 938-2006-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2006 № 938 (далі — Типовий договір).

    Пунктами 14, 15 Типового договору( 938-2006-п ) передбачено, що за рахунок коштів виконавця здійснюється:

  3. періодичне технічне обслуговування:
  4. перевірка на щільність газопроводів, газових приладів і пристроїв під робочим тиском;
  5. перевірка відповідності встановлення газових приладів і пристроїв, побудови приміщень, прокладення газопроводів вимогам будівельних норм, проекту і правилам експлуатації;

  6. перевірка димових і вентиляційних каналів на наявність тяги;
  7. перевірка наявності вільного доступу до газопроводів, газових приладів і пристроїв, а також у підвали та на горища, де прокладено газопроводи;

    розбирання, очищення від наслідків корозії і залишків мастила, а також змащування всіх запірних пристроїв, установлених на газопроводах та газових приладах і пристроях;

    перевірка придатності до використання (експлуатації) газових приладів і пристроїв, їх налагодження та регулювання;

    дрібний ремонт газових приладів і пристроїв, пов'язаний із заміною гвинтів, штифтів, пружин, ущільнювальних матеріалів у разі перепакування фланцевих та нарізних з'єднань і запірних пристроїв;

    2) періодична повірка лічильників газу, їх технічне обслуговування та ремонт, пов'язаний з такою повіркою (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж);

    3) ліквідація витоку газу.

    Послуги з монтажу (демонтажу), ремонту та технічного обслуговування газових приладів і пристроїв та лічильників газу, що надаються на підставі заяви споживача (крім робіт, зазначених у пункті 14), оплачуються споживачем у визначеному порядку за встановленими тарифами (цінами) з урахуванням вартості обладнання, його вузлів і деталей.

    Таким чином, за рахунок газорозподільного підприємства проводиться лише періодичне технічне обслуговування та пов’язаний з такою повіркою ремонт, витрати з проведення яких включається до складу тарифу на транспортування природного газу розподільними трубопроводами.

    Послуги, що надаються на підставі заяви споживача (крім робіт, зазначених у пункті 14 Типового договору( 938-2006-п )), здійснюються за рахунок споживача.

    Планове технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання, у тому числі роботи з капітального ремонту газового обладнання, проводиться згідно з договорами, укладеними між власниками зазначених об’єктів та СПГГ.

    Таким чином, для забезпечення належної експлуатації багатоквартирних житлових будинків, що перебувають на балансі ОСББ, ЖЕП, ЖБК тощо, та утримання їх в належному стані, балансоутримувачам будинків необхідно укласти договір з СПГГ на планове технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання, передбачений Положенням ( z0451-97 ).

    Варто зазначити, що роботи з проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання відносяться до конкурентного ринку та можуть виконуватися будь-якими підприємствами і організаціями, які мають відповідний дозвіл на виконання такого виду робіт.

    Член Комісії

    Ю. Андрійчук

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Закритим акціонерним товариством «Інтер-реклама», Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Закритим акціонерним товариством «Інтер-реклама»

    Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 2012 р. № 419, Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 2012 р. № 419 Кабінет Міністрів України постановляє: Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 2012 р. № 419( 419-2012-п ) "Про затвердження Порядку використання у 2012 році коштів, передбачених у державному бюджеті для інформатизації та комп’ютеризації загальноосвітніх навчальних закладів" (Офіційний вісник України, 2012 p., № 39, ст. 1478) такі зміни:

    Про відображення від'ємного фінансового результату операцій з цінними паперами та деривативами у 2012 - 2015 роках, Державна податкова служба України

    Державним податковим службам в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, Окружній державній податковій службі — Центральному офісу з обслуговування великих платників податків ДОС, спеціалізованим державним податковим інспекціям по роботі з великими платниками податків

    «Роби, як я!»

    Хлопчик плакав, а його мама нарочито ігнорувала і гіркі схлипи, і ображене сопіння. Ще й бурчала тихенько: Учитиме він мене! Замалий для того, щоб указувати дорослим, що робити.Ми сіли в один ...

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Просто замечательный! Хорошенький портальчик! Очень здорово. Всё доступно и легко. Спасибо за профессиональный портал!

    Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы молодцы!!! Так хочется пожелать Вам материального благополучия и творческих успехов!
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0