Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Антоніо Фернандо КРУЗ-ДЕ-МЕЛЛО: «Алкантара об’єднує Бразилію і Україну»

    Антоніо Фернандо КРУЗ-ДЕ-МЕЛЛО: «Алкантара об’єднує Бразилію і Україну»Посол Бразилії в Україні Антоніо Фернандо КРУЗ-ДЕ-МЕЛЛО

    Якого значення надає Федеративна Республіка Бразилія співпраці з нашою країною в космічній галузі, як готується космодром Алкантара до першого старту української ракети-носія «Циклон-4» — про це та інше розповідає Надзвичайний і Повноважний Посол Бразилії в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло.

    — Пане посол, будь ласка, бодай коротко охарактеризуйте Алкантару.

    — Пусковий центр для запуску ракет-носіїв важкого класу розташований у малонаселеній місцевості на північному сході країни неподалік міста Сан Луїс (столиці штату Мараньяно). Там ідеальні географічні можливості: скажімо, близькість до екватора дає змогу заощаджувати 25% палива порівняно із запуском ракет із мису Канаверел (Флорида, США) та виводити супутники на екваторіальну орбіту. Тобто можна запускати в космос більші за вагою об’єкти з меншими енергетичними затратами.

    Відповідно до розподілу обов’язків у спільному бінаціональному підприємстві Бразилія відповідає за створення загальної інфраструктури наземного комплексу (центр управління польотом, командний пункт, внутрішні дороги та комунікації, водо- й електропостачання, аеродром, морський порт на узбережжі Атлантики).

    — Що вже зроблено на космодромі?

    — До складу наземного комплексу «Циклон-4» входять стартовий і технічний майданчики із групою будівель, в яких розміщується технологічне обладнання для підготовки та пуску ракети-носія, запуску космічних апаратів. Уже майже завершено спорудження об’єктів промислової зони та будівельного містечка, зводять об’єкти, які належать до наземного комплексу.

    Загалом роботи йдуть за графіком, і ми сподіваємося, що на початку наступного року буде здійснено перший комерційний запуск ракети-носія. Таке бажання висловила президент нашої країни Ділма Руссефф. Нещодавно вона прийняла рішення про розширення вдвічі з бразильської сторони статутної частки капіталу бінаціонального підприємства. До такого кроку вдався й український уряд.

    — Які перспективи для обох країн відкриє успішний пуск ракети?

    Україна та Бразилія матимуть у своїх руках потужний комерційний інструмент у космічній галузі. По-перше, це космодром поблизу екватора, тобто надзвичайно вигідна точка старту ракет-носіїв. По-друге, це висока надійність української ракети. Бразилія мала великий вибір серед країн-розробників, але зупинилася саме на «Циклоні-4», бо на час підписання Договору про співпрацю в космосі вже було здійснено 37 запусків «Циклона-2» і «Циклона-3», які є прототипами «Циклона-4». За їхньою допомогою на орбіту було успішно виведено 95 космічних апаратів!

    У результаті нинішньої співпраці закріпиться роль України як космічної держави на світовій арені, Бразилія ж завдяки проекту зможе увійти до елітного клубу космічних держав. Загалом це сприятиме підвищенню міжнародного іміджу обох країн як надійних партнерів з розвиненими сучасними технологіями.

    Із космодрому Алкантара заплановано запуски шести ракет-носіїв «Циклон-4», після того передбачається будівництво нової ракети «Циклон-5», у розробці якої вже братиме активну участь і Бразилія.

    Отже, цей проект розрахований на тривалий період, він, можна сказати, об’єднує наші країни назавжди. Він відкриває неабиякий спектр можливостей для подальшої співпраці не лише в технологічній, а й в інших сферах. Спільними розробками зможуть користуватися працівники багатьох галузей, наприклад, обох флагманів авіаційної промисловості — бразильської «Embraer»та української імені О. Антонова. Широкий простір відкривається для дослідницьких робіт в університетах, наукових центрах, лабораторіях.

    — Пане посол, реалізуючи будь-який великий проект, не обходиться без проблем…

    — Були вони і в нашій загальній справі, і це цілком природно. Надто на початковій стадії. Тепер можу з упевненістю сказати, що проект не пробуксовуватиме. Він дійшов до точки неповернення, і ніщо вже не зможе його зупинити.

    Днями до Києва із Ріо-де-Жанейро прилітає солідна делегація керівників і спеціалістів Космічної агенції Бразилії, космодрому Алкантара, міністерств і відомств на чолі з міністром науки, технології та інновацій. Високий рівень її ще раз підкреслює, якого значення надає Бразилія спільному проекту. Мета візиту? Участь у засіданні ради бінаціональної компанії «Алкантара Циклон Спейс». Буде всебічно проаналізовано хід виконання амбітного проекту, накреслено завдання на близьку й далеку перспективу. Про підсумки двосторонньої зустрічі обов’язково проінформуємо читачів «Урядового кур’єра». Насамкінець скажу, що українсько-бразильський проект у космічній сфері — це локомотив співпраці між нашими країнами.

    Микола ПУГОВИЦЯ для «Урядового кур’єра»

    ДОСЬЄ «УК»

    Антоніо Фернандо КРУЗ-ДЕ-МЕЛЛО. Народився в м. Ріо-де-Жанейро 9 жовтня 1949 року. 1973-го закінчив Федеральний університет Флуміненсе (факультет права) та Дипломатичну академію Ріо Бранко. З 1974 р. працював на різних посадах у міністерстві закордонних справ Бразилії, на дипломатичній роботі в низці країн, а також керівником департаменту міжнародних зв’язків міністерства навколишнього середовища Бразилії (1997—1998).

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про призначення та уповноваження органів з сертифікації у державній системі сертифікації, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

    Про призначення та уповноваження органів з сертифікації у державній системі сертифікації Відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України від 10.05.93 № 46-93( 46-93 ) "Про стандартизацію і сертифікацію" та з метою виконання вимог ДСТУ 3411:2004 "Система сертифікації УкрСЕПРО. Вимоги до органів сертифікації продукції та порядок їх призначення і надання повноважень на діяльність у системі" НАКАЗУЮ:

    Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік", Верховна Рада України

    Верховна Рада України постановляє: 1. Внести до Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік"( 4282-17 ) (із змінами, внесеними законами України від 12 квітня 2012 року № 4647-VI, від 24 травня 2012 року № 4866-VI, від 8 червня 2012 року № 4961-VI і від 21 червня 2012 року № 4994-VI) такі зміни:

    Про затвердження результатів жеребкувань щодо черговості надання кандидатам у народні депутати України ефірного часу та друкованих площ за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення чергових виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року, Центральна виборча комісія

    Про затвердження результатів жеребкувань щодо черговості надання кандидатам у народні депутати України ефірного часу та друкованих площ за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення чергових виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року

    Ой при лужку, при лужку, при щасливій долі!

    У памяті цупко тримається епізод із дитинства: початок 70-х років минулого століття, рідне село на Сумщині. Наша маленька квартира в будинку на чотирьох господарів. Мама щось готує на кухні. ...

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Добрый день!

    Сайт - обалденный. Благодарю. Без всякого сомнения полезный и удобный интернет проект.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0