Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Будівельні ризики «просіють» через страхове сито

    Будівельні ризики «просіють» через страхове сито

    Інвестори-фізособи та компанії-забудовники працюватимуть над створенням механізму щодо захисту прав претендентів на житло

    Нарешті за всі роки незалежності та ринкових відносин у нашій країні представники компаній-забудовників та ошуканих інвесторів-фізосіб, які свого часу вклали свої кревні у зведення житла та багато років поспіль не можуть його отримати або бодай повернути гроші, зустрілися разом. І хоч як дивно це було б ще кілька років тому — для того, щоб напрацювати план спільних дій у такому болючому питанні.

    З боку забудовників була представлена Конфедерація будівельників України (КБУ) в особі її президента Льва Парцхаладзе. Ошуканих фізичних осіб захищав президент Асоціації допомоги постраждалим інвесторам, керуючий партнер юридичної фірми Constructive Lawyers Олексій Гончарук.

    Афери почалися ще 2003 року

    Лев Парцхаладзе чітко окреслив завдання спільних обговорень: як вирішити проблему недобудованих об’єктів; як не потрапити в чергову аферу; що зробити для того, щоб таких прецедентів не було взагалі.

    «З цією проблемою ми почали стикатися в 2008 році. А коли в країні «спалахнули» економічні проблеми, питання з недобудовами отримало ще більшого звучання. На сьогодні в Україні налічується 800 недобудованих житлових об’єктів, з яких понад 50 — у столиці», — зазначив він.

    Голова КБУ також переконаний у тому, що серед компаній, де існують недобудови, є й чесні, і вони ніяк не пов’язані з аферами.

    Втім, так не вважають активісти громадських об’єднань, які представляють проблемні будинки. Одна з керівників ошуканих інвесторів «Дніпровських веж» нагадала, що подібні приклади почали з’являтися в Україні навіть не 2006 року, коли стався скандал з «Еліта-Центр», а 2003-го. «Саме цей рік став початком великої афери з «Дніпровськими вежами». Нас тоді заспокоювали, що засновник будівельної компанії — державна установа — управління Внутрішніх військ України. Але навіть це не допомогло», — зазначила активістка.

    За досвідом — до Росії

    Що ж робити? Хто може поділитися з Україною власним досвідом?

    Лев Парцхаладзе навів приклад сусідньої Росії, яка протягом кількох років поспіль досягла певних зрушень у цьому питанні, проте були і хибні шляхи. Так, спочатку було заборонено продавати житло в будинках, які ще не ввели в експлуатацію. Однак у Москві одразу збільшилася ціна за квадратний метр на 60%, і від такого обмеження довелося відмовитися.

    «Певним позитивом можна вважати добудови помешкань за договорами переуступання (збанкрутілий забудовник передає свої об’єкти іншій компанії, яка продовжує будівництво), а також продаж таких об’єктів іншій компанії через торги. В РФ створено житлово-будівельні кооперативи. Однак відповідного напрацьованого законодавства в Україні з цих питань немає. Врешті-решт, у Росії ухвалили закон про захист прав вкладників та пайовиків, основний наголос якого — страхування ризиків будівництва», — вважає фахівець.

    Ідею страхування ризиків будівництва підтримує віце-президент КБУ Юрій Сербін, який вважає, що такий вид послуг повинен покривати до 2,5% всіх ризиків і що нашим страховим компаніям треба організовувати пул. Тоді відомі фірми з Німеччини перестраховуватимуть українські договори.

    З думкою щодо відсотку покриття ризиків різко не погоджується «адвокат» інвесторів Олексій Гончарук. «2,5—3% невигідні страховим компаніям. Я часто зустрічаюся з їхніми керівниками, які кажуть, що в будівництві ця цифра становить 15—20%. Загалом я — за добровільне страхування. А ось думка щодо пулу слушна, і наша асоціація також це цілком підтримує», — наголосив він.

    Максимум інформації, але мінімум сторінок

    Однак Олексій Гончарук представив на розсуд усіх сторін вимоги (по суті, програмні документи) його асоціації. «Ми наполягаємо, щоб сам договір між інвестором та компанією був простим та чітким. Бажано, щоб його підписала фірма, яка володіє земельною ділянкою, на якій зводять дім. Щоб у документі було прописано орієнтовні терміни здачі житла в експлуатацію. Також будівельна компанія повинна надавати про об’єкт та ведення будівництва на ньому якомога більше інформації, а страхування повинно бути добровільним», — сказав він.

    Усі сторони погодилися з тим, що спільними зусиллями за участі юристів потрібно розробити законопроект, який значною мірою захищав би права інвесторів-фізосіб та більш жорстко контролював обов’язки забудовників.

    Деякі учасники зустрічі були скептично налаштовані щодо того, що навіть у разі напрацювання спільного законопроекту за нього проголосують у Верховній Раді. Приміром, це було твердою позицією народного депутата, юриста за фахом, Ігоря Швайки.

    А голова одного з комітетів ошуканих інвесторів нагадала присутнім, що найяскравіше свідчення того, що влада не має бажання обговорювати ці питання з громадськістю, — те, що ніхто із запрошених представників міністерств на цю подію так і не з’явився.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Верховный суд Бразилии впервые возглавил чернокожий

    Главой Верховного суда Бразилии впервые назначен чернокожий судья Жоаким Барбоза. В ночь на пятницу он принес присягу на церемонии в столице страны.

    Киевский центр предоставления админуслуг начал выдавать загранпаспорта

    С августа Центр предоставления административных услуг в Киеве начал прием документов на оформление загранпаспортов для граждан Украины. С 20-х чисел июля центр также предоставляет услугу по оформлению ...

    Про звільнення Ю. Самохвала з посади голови Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області, Президент України

    Розпорядження  Президента України Звільнити САМОХВАЛА Юрія Георгійовича з посади голови Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області.

    На Львівщині семикласник викрав «Ниву» сусідів

    У Львівській області працівники ДАІ спільно з оперативниками карного розшуку затримали неповнолітнього шукача пригод: юний бешкетник викрав сусідський автомобіль. Вже згодом, спілкуючись із правоохоронцями, ...

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Очень уникальный, интересный и абсолютно не похожий на другие сайт! Хочется поддержать Вас финансово. Как это можно сделать?

    Благодарим всех, от кого зависит наполнение этого интернет проекта.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0