Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Папа Римський — «майже» українець

    Папа Римський — «майже» українець

    Франциск І закликав вірян стати на шлях любові

    Великдень католики зустрічатимуть з новим Папою: один з найкоротших конклавів в історії тривав лише два дні, а під вечір середи над Сикстинською капелою здійснявся білий дим.

    «Ви знаєте, що обов’язком конклаву було обрати нового єпископа Рима. Схоже, мої брати кардинали знайшли його майже на самому кінці світу», пожартував Франциск І, який народився в Буенос-Айресі в родині італійського емігранта і ще наприкінці 1950-х вступив до ордену єзуїтів.

    Франциск І: прийшов і вам кажу... Фото з сайту tbo.com

    Після цього Папа Римський запропонував помолитися за почесного Римського понтифіка Бенедикта XVI, який став першим за останні 600 років главою Римо-католицької церкви, що добровільно зрікся престолу, а звертаючись до вірян, закликав почати спільний рух любові, братерства і довіри. Офіційно ж Франциск І (ім’я він узяв собі на честь відомого релігійного діяча Франциска Асизького) зійде на папський престол 19 березня, коли відбудеться церемонія інтронізації у присутності 160 іноземних делегацій, які представляють різні церкви і різні держави.

    Habemus Рapam!

    Латиноамериканець архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольйо не був серед фаворитів на папський престол, яких називали експерти-ватиканісти. Однак саме його ім’я прозвучало 13 березня з балкона собору Святого Петра, коли кардинал-протодиякон Римо-католицької церкви Жан-Луї Торан виголосив знамениту латинську формулу: Habemus Рapam! (У нас є Папа!). До того, як бути представленим світові, новий понтифік за традицією помолився на самоті й одягнувся в папське вбрання. Потім він виступив з першим посланням «Місту і світу».

    Новообраний папа народився в багатодітній сім’ї залізничника. Після отримання диплома в галузі хімії вступив до семінарії у Вілья-Девото, неподалік Буенос-Айреса. Згодом продовжив свою освіту в студійних домах ордену єзуїтів. Новіціат проходив у Чилі, там він також вивчав гуманітарні науки. У Вищій колегії святого Йосифа в Сан-Мігелі, недалеко від Буенос-Айреса, він здобув ліценціат з філософії, вивчав також літературу, психологію і богослов’я в колегії Непорочної в Санта-Фе і колегії Спасителя в Буенос-Айресі. Висвячений на священика 13 грудня 1969 року.

    20 травня 1992 року Папа Римський Іоанн Павло II призначив Хорхе Бергольйо титулярним єпископом Ауки, єпископом-помічником Буенос-Айреса. 6 листопада 1998 року призначений також ординарієм для вірних східних обрядів, що проживають в Аргентині і не мають власної ієрархії. Великий канцлер Католицького університету Аргентини і віце-президент єпископської конференції Аргентини.

    На консисторії, що відбулася 21 лютого 2001 року, Папа Іоанн Павло II надав архієпископові Бер∂ольйо сан кардинала-пресвітера з титулом римської церкви Сан-Роберто Белларміно. Брав участь у конклаві 2005 року, під час якого згадувався як один з можливих наступників Іоанна Павла II.

    Він добре знає наш обряд

    Франциск І добре знає ситуацію Української греко-католицької церкви і був вихованцем українського священика. Про це розповів Патріарх Святослав (Шевчук), повідомили «Урядовому кур’єру» у департаменті інформації УГКЦ.

    «Новообраний Папа Франциск І є вихованцем нашого священика Степана Чміля, який тепер похований у базиліці св. Софії в Римі. Нинішній Папа, а тоді студент Салезіянської школи, щодня раненько, поки ще всі хлопці спали, прислуговував о. Чмілю під час Служби Божої, — розповів глава УГКЦ. — Він добре знає наш обряд і навіть пам’ятає нашу літургію. Востаннє я його відвідував, коли прощався з Аргентиною, від’їжджаючи до України, і просив, щоб він дав свої свідчення для беатифікаційного процесу о. Степана Чміля, на що він радо погодився. Отож Святіший отець дуже добре знає і про нашу церкву, і про нашу літургію та обряд, про нашу духовність».

    Виразник інтересів найбідніших

    Про кардинала Бергольйо відомо, що він є гарним душпастирем, якого дуже шанують і поважають у Буенос-Айресі, надзвичайно скромний у побуті: сам готує собі їжу і користується громадським транспортом.

    Аргентинські ЗМІ, характеризуючи нового Папу Римського на посаді архієпископа Буенос-Айреса, нагадують, що він відомий як запеклий противник одностатевих шлюбів і абортів. Так, кілька місяців тому під час політичних дискусій про можливість одружуватися людям однієї статі Бергольйо оприлюднив листа, в якому заявив: «Не будьмо наївними — мова йде не про політичну боротьбу, це деструктивна спроба щодо Божих планів».

    Глава УГКЦ також описує нового понтифіка як надзвичайно скромну людину: «У Буенос-Айресі він ніколи не використовував своєї машини, завжди їздив громадським транспортом, завше дуже скромно одягався і вирізнявся тим, що найбільше хотів дбати про вбогих. Він був тим, хто відвідував людей у найбідніших кварталах, і взагалі є особою душпастирського складу».

    Серед найперших справ нового Папи ймовірно будуть відвідини попередника Бенедикта. Та вже відомо бодай про одну майбутню закордонну поїздку Папи Франциска: у липні він очолить Всесвітні дні католицької молоді на рідному йому Латиноамериканському континенті в Ріо-де-Жанейро.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Інструкція щодо заповнення форми первинної облікової документації № 043-1/о «Медична карта ортодонтичного пацієнта № ____ », Міністерство охорони здоров'я УкраїниЗАТВЕРДЖЕНО

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України 29.05.2013 № 435 Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги М. Хобзей ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України 29.05.2013 № 435

    Высший военный суд Ливии отменил приговор по делу в отношении 19 граждан Украины

    14 августа с. г. состоялось заседание Высшего военного суда Ливии, во время которого было принято решение по результатам рассмотрения апелляции по делу 19 граждан Украины, приговоренных к 10 ...

    Щодо набрання чинності міжнародним договором, Міністерство закордонних справ України

    Копія: Міністерство юстиції України Апарат Верховної Ради України Секретаріат Кабінету Міністрів України Міністерство економічного розвитку і торгівлі України Посольство України в Королівстві Марокко

    Про передачу будівель військового містечка № 268, Кабінет Міністрів України

    Про передачу будівель військового містечка № 268 Прийняти пропозицію Міністерства оборони та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту щодо передачі будівель № 5 (загальною площею 144 кв. метра) і № 6 (загальною площею 543 кв. метра) військового містечка № 268 у м. Києві до сфери управління Міністерства освіти і науки, молоді та спорту для розміщення Державного музею авіації.

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Просто отличный сайт! Хорошенький ресурсик! Классно! Всё очень удобно и просто. Благодарю за профессиональный интернет сайт!

    Ваш сайт просто увлекательный.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0