Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

«На всіх язиках все мовчить…»

    «На всіх язиках все мовчить…»Водночас вони доволі влучно відображають похмуру картину семи днів, з 5 по 11 лютого 2013-го, коли знічев’я замовк весь державний радіоефір і велику європейську країну охопила тривожна незрозуміла тиша. Обірвалася на півслові передача Першого Національного, згас «Промінь», заклякла «Культура»… Що це було, достеменно ніхто не пояснив, тож кожен змушений шукати відповідь сам.

    Щоправда, ця тиша не була стерильною. Мандруючи частотами приймачів, можна було надибати на нудний, як зубний біль, шансон 1980-х, малоцікаві поради жвавої ведучої щодо приготування коктейлів (авторка чесно зізналася, що до роботи на радіо працювала в барі), важкий рок, який намагається полегшити словесними інсинуаціями колишня легенда Бі-Бі-Сі на одній з FM-станцій, та кілька релігійних повчань дзвінкоголосих пасторів різних віросповідань.

    Найбільше насмішила «Ера», яка в недешевий ранковий час узвичаєно «забивала» ефір… радіотрансляцією свого телеканалу, годуючи слухачів-глядачів на сніданок черговою порцією мильного серіалу «Чаклунка».

    Розрекламована «Колумбія 70-х» до болю нагадувала щось знайоме: губернатор, якому звільнена за вільнодумство вчителька ворожить на попелі сигари; дзвін монет у кабінеті судді-хабарника; пристрасті довкола підпільного бізнесу… Якби ще губернатора не називали сеньйором, а ворожили на звичайному цигарковому «бичку», то можна було б сприйняти почуте як значно ближчі до нас реалії.

    Українське радіо прикро мовчало. І лише 8-го, у п’ятницю, країна дізналася із соцмереж, що Національна радіокомпанія України (НРКУ) 5 лютого 2013-го змушена була вимкнути радіоефір, оскільки бюджетні видатки на трансляцію її програм було «зменшено в рази проти минулого року».

    А ще через кілька днів в Інтернеті з’явилося повідомлення, що за дорученням керівника уряду виділено кошти на відновлення трансляції Українського радіо. Уранці 11 лютого знайомий голос професійного диктора обнадійливо поінформував: «Ми знову в ефірі!» і країна ожила. Та прикрий інцидент знову-таки не одержав належного реагування: адже це вперше з часу останньої війни Українське національне радіо мовчало впродовж тижня.

    І нині, схоже, ситуація нагадує картину з популярної раніше пісні: «Загін не помітив утрати бійця». З’ясувати в керівництва НРКУ офіційну версію тижневої відсутності трансляції державного радіомовлення не вдалося: у ці непевні «глухі» часи і більшість телефонів прикро мовчали.

    Від кого ж у такому разі очікувати бодай якоїсь реакції?

    Скажете, від громадськості? Та їй, збайдужілій, вочевидь, комфортно в Інтернеті: тамтешня інформація цілком забезпечує віртуальну причетність до вищого світу, олігархо-політичного бомонду, водночас цементуючи в молодих душах стійку відстороненість від реальних суспільних проблем.

    Народні обранці, як влучно підмітив один коментатор зі столичного радіо, вимагають належних їм 10 хвилин ефіру лише в кінці каденції, щоб «засвітитися» перед новими виборами. А нині на наші з вами кошти радше піарять себе, улюблених, на мажоритарних округах чи тішаться старовинною народною російською забавою «стінка на стінку».

    Інтелігенція, яка хоч і асоціює себе на загал із совістю нації, теж не перейнялася такою «дрібничкою», як тижневе мовчання державного радіо. Розпорошивши свій загал по «гуртках за інтересами», багато хто з колишніх ідейників націонал-патріотичного спрямування вперто ризикує скотитися на манівці хуторянства: та книжку про гуцульські страви пише, той французам французькою нашу історію переказує, мовляв, це дуже наш імідж у світі піднімає.

    Колег-радіожурналістів і звинувачувати важко: новина про відключення НРКУ їх просто приголомшила. Ось і принишкли в очікуванні чергових імовірних скорочень та звільнень — подейкують, що бюджетне фінансування Національній радіокомпанії таки зменшили відчутно, а виділені щойно кошти передбачені лише для трансляції, яку, не зайве буде сказати, у державних стінах та на державному майні здійснює… приватна компанія.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про розподіл антиретровірусних препаратів для лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД та профілактики ВІЛ-інфікування, закуплених за кошти Державного бюджету в 2012 році, Міністерство охорони здоров'я України

    Про розподіл антиретровірусних препаратів для лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД та профілактики ВІЛ-інфікування, закуплених за кошти Державного бюджету в 2012 році

    що мають залізничне сполучення, між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки, Верховна Рада України

    Верховна Рада України постановляє: Правила перевезення вантажів у міжнародному прямому вантажному залізнично-поромному сполученні між портами України та портами Турецької Республіки, що мають залізничне сполучення, між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки( 792_086 ), підписані 13 вересня 2012 року в м. Києві, які набирають чинності з дати отримання останнього повідомлення Сторонами, в письмовій формі та дипломатичними каналами, про завершення відповідних внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання цими Правилами чинності, ратифікувати (додаються).

    Про затвердження Порядку доведення до відома суб’єктів первинного фінансового моніторингу переліку осіб, пов’язаних із здійсненням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції, Міністерство фінансів України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 31 січня 2013 р. за № 192/22724 Про затвердження Порядку доведення до відома суб’єктів первинного фінансового моніторингу переліку осіб, пов’язаних із здійсненням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції

    Журналиста агентства Reuters обвинили в сотрудничестве с хакерами Anonymous

    Всемирно известное информационное агентство Thomson Reuters оказалось в центре скандала: один из его журналистов, как выясняется, был активным участником хакерской группы Anonymous и даже принимал ...

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    С огромной благодарностью отзываемся о всех, кто принимал участие в создании сайта. Ваш сайт,действительно, на сегодняшний день - неповторимый в своем роде. Как здорово, что есть такие так необходимые всем порталы. Этот интернет сайт достаточно прост в пользовании. На нем полезно отдыхать - просто и быстро.

    Большущее Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - действительно умнички.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0