Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Двічі похований

    Двічі похований

    Чернівецькі прокурори отримали з моргу політичне попередження

    Спекотний вересень пришвидшив початок цієї історії. Специфічний різкий запах, що стояв на квартирному майданчику однієї з багатоповерхівок обласного центру, не залишав сусідам жодних сумнівів щодо того, що відбулося за закритими вже кілька днів дверима квартири, де проживав самотній літній чоловік. Тому разом зі «швидкою» викликали і міліцію. Побачене підтвердило найсумніші здогади.

    Ховайте, що видали

    Тіло відразу відвезли до обласного бюро судово-медичної експертизи. Колишня дружина і донька покійного зайнялися організацією поховання. За їхніми словами, судмедексперти одразу попередили: у будь-якому випадку труну доведеться тримати закритою. У призначений час її придбали в розташованому на території бюро магазині, доставили в приміщення, де зберігалося тіло, потім (так і не відкривши) звідти забрали, відспівали і опустили у землю. А через кілька днів вдові зателефонували з моргу з вимогою… негайно забрати тіло покійника, бо далі вони тримати його не можуть.

    «Коли ми приїхали туди і пояснили ситуацію, представник бюро судово-медичної експертизи запропонував нам усе тихо владнати, — розповідала у місцевих ЗМІ нещасна жінка. — Але у міській прокуратурі, де я вирішила спочатку проконсультуватися, сказали у жодному разі не погоджуватися на «тихе» перепоховання, оскільки розкрити без належних дозволів могилу — кримінальна справа. А далі керівник обласного бюро судмедекспертизи зробив винними нас самих, оскільки ми, мовляв, не розписалися у журналі про те, що забрали покійника. Про який, скажіть, журнал я тоді могла думати! Чому ж, врешті, ніхто із співробітників того бюро не дав мені його на підпис? Чи, може, я хотіла поховати порожню труну?»

    Проте жінці, аби швидше віддати землі тіло колишнього чоловіка, довелося погодитися з тим, що усе трапилося з її необачності. «Хоча це просто знущання над людьми, які й так перебувають у шоковому стані», — зазначає вона.

    При чому тут родичі?

    Прокуратура області негайно доручила прокурору міста Чернівців провести за цим фактом ретельну перевірку, а головному управлінню охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації — службове розслідування. На період роботи комісії з перевірки начальника комунальної медичної установи «Обласне бюро судово-медичної експертизи» відсторонили від виконання обов’язків.

    Результати перевірки засвідчили, що «медичну облікову документацію у відділі судмедекспертизи трупів ведуть із порушеннями. Неналежно виконують вимоги щодо дотримання правил внутрішнього розпорядку закладу, внаслідок чого незабезпечене належним чином перебування сторонніх осіб, проведення ритуальних обрядів на території установи. Посадові інструкції працівників складені формально. Адміністрацією бюро не видані документи, що визначають порядок прийому, реєстрації, видачі тіл померлих та організації контролю за їх рухом».

    Дісталося від правоохоронців і складу-магазину з торгівлі ритуальними товарами, який, як з’ясувалося, працює з порушенням чинного законодавства. За неналежне виконання службових обов’язків, що призвели до виникнення порушень та недоліків, начальнику бюро судово-медичної експертизи оголошено догану.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про заборону ввезення в Україну вовни немитої з окремих країн у зв'язку з виявленням захворювання на ящур та віспу овець і кіз, Міністерство доходів і зборів України

    МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ  Департамент митної справи Начальникам митниць Департамент розвитку ІT, електронних сервісів та обліку платників

    На Хмельниччині внаслідок ДТП травмувалася жінка-водій та три її пасажирки

    Унаслідок автопригоди, що сталася на автомобільній дорозі Дунаївці Грушка поблизу села Мушкутинці, тяжкі тілесні ушкодження отримали чотири мешканки села Великий Жванчик Дунаєвецького району.

    Про видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку За підсумками розгляду заяви та документів, поданих заявником на видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме діяльності з ведення реєстру власників іменних цінних паперів, відповідно до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії( z0890-06 ), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.2006 р. за № 345, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28.07.2006 р. за № 890/12764 (зі змінами), НАКАЗУЮ:

    Про офіційні курси гривні до іноземної валюти, Національний банк України

    Національний банк України 02.10.2013 встановлює такі офіційні курси гривні до іноземної валюти* Код цифровий Код літерний Кількість одиниць Назва валюти Офіційний курс

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Ваш интернет сайт просто класс очень много чего здесь любопытного и нужного. Желаю вам держаться так же высоко и дальше и всего самого... в Вашей работе!

    Огромное спасибо всем, кто работал над созданием сайта. Этот интернет портал,без всякого сомнения, сейчас - уникальный в своем роде. Здорово, что есть такие нужные интернет проекты. Этот сайт многофункционален в пользовании. На нем полезно проводить отдых - просто и быстро.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0