Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

В Україні лише 15% людей живуть по-європейськи

    В Україні лише 15% людей живуть по-європейськи

    На думку фахівців, у нас розрив між бідними і багатими нагадує прірву

    Бідність визнана дискримінацією і порушує права людини. Сумна статистика доводить, що вона губить більше життів, ніж війни чи стихійні лиха. Ті, хто перебуває за межею бідності, щодня стикаються з проблемами нестачі продовольства, житла, не отримують медичного обслуговування, освіти, мають надважкі умови праці.

    Працелюбні китайці успішно долають бідність. Фото з сайту en.wikipedia.org

    Китай викорінює злидні

    — Згідно з Програмою глобального розвитку тисячоліття, затвердженою Генеральною Асамблеєю ООН, кількість людей, які живуть за межею бідності (тобто менш ніж на 1 долар на день), має до 2015 року скоротитися вдвічі, — нагадала старший програмний менеджер Програми розвитку ООН Катерина Рибалко. — Так, у країнах, що розвиваються, кількість таких людей скоротилася із 47% (або понад 2 млрд) у 1990 році до 24% (або до 1,4 млрд) у 2008-му. А у 2010-му їхня кількість порівняно з 1990-м скоротилася вдвічі, тобто поставлене завдання вже виконано. Проте у різних країнах цей процес відбувається по-різному. Так, у Китаї цей показник скоротився з 60% у 1990-му до 14% у 2008-му, а ось у країнах Африки, на жаль, ці темпи значно нижчі.

    А ми живемо за своїми стандартами

    Завідуюча відділенням дослідження рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень Людмила Черенько нагадала, що у 2010 році в Україні проявилися наслідки кризи 2008—2009 років, а тому ми відчували збільшення масштабів абсолютної бідності. Проте у 2011 році вона зменшилася з 16,8% до 14,6%. А отже, якщо так рухатимемося й далі, у 2015 році абсолютна бідність в Україні має зникнути зовсім.

    Проте крім абсолютної, існує ще й відносна бідність. І якщо у першому випадку люди насправді недоїдають, не мають де жити, не можуть здобути освіту, то у другому проблема полягає в тому, що доходи населення розподіляються нерівномірно. Навіть якщо в країні розвивається економіка, бідніші отримують пропорційно набагато менше, ніж багаті. І від того розрив між ними стає ще більшим.

    Дуже багатими в Україні визнають себе лише 5% населення. Але фахівці впевнені, що ще 10% людей з такими самими статками просто їх приховують. А отже, можна сказати, що заможних в Україні 15% і вони можуть собі дозволити жити за європейськими стандартами. Решті ж доводиться задовольнятися вітчизняними.

    Важливим аспектом є те, скільки грошей витрачає людина або родина на харчування. Бідним вважається той, хто витрачає на їжу понад 60% того, що заробляє. Якщо у 2010 році таких в Україні було 41,2%, то у 2011 стало 41,5%. На перший погляд, приріст невеликий, проте порушилася позитивна динаміка. І нині ми перебуваємо на рівні 2006 року.

    До того ж у 2011 році збільшилася кількість українців, які самі себе вважають бідними. Якщо у 2010-му таких було 57,8%, то торік стало 60%. У розрізі населених пунктів найнижча бідність — традиційно у великих містах. А ось у невеликих вона за останні роки відчутно зросла. Натомість трохи знизилася у сільській місцевості. Уже четвертий рік спостерігаємо наближення рівня бідності села до міста. Але не тому, що поліпшується життя на селі, а тому, що погіршується воно в містах.

    Якщо ж брати конкретно по регіонах, то за останні роки нічого істотно не змінилося. Найменший рівень бідності — у столиці, далі йдуть Івано-Франківська, Львівська, Донецька та Харківська області, де статки в людей більш-менш стабільні. Складна ситуація у Волинській, Кіровоградській, Рівненській, Тернопільській та Хмельницькій областях. Але показники ці, за оцінкою Л. Черенько, не надто критичні.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Європа має бути безпечною

    У рамках робочого візиту до Норвегії Премєр-міністр Микола Азаров та міністр закордонних справ цього Королівства Еспен Барт Ейде обговорили майбутнє головування України в ОБСЄ. Зокрема норвезьку ...

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 30.07.2012 № 992, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 30.07.2012 № 992 Відповідно до Закону України "Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", постанови НКРЕ від 03.04.2001 № 311( v0311227-01 ) "Про здійснення розрахунків у разі відсутності заборгованості постачальника електричної енергії за регульованим тарифом перед оптовим постачальником електроенергії" та від 26.10.2006 № 1419( v1419227-06 ) "Про затвердження Порядку визначення відрахувань коштів на поточні рахунки постачальників електричної енергії за регульованим тарифом та на поточний рахунок із спеціальним режимом використання оптового постачальника електричної енергії", ураховуючи звернення ДП "Енергоринок" (лист від 06.08.2012 № 04/41-6513), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Львів: Зливи полегшення не принесли

    Після незвично спекотних для Галичини двох тижнів нарешті пройшли рятівні дощі. Першими під приціл літніх дощів потрапили гірські райони Львівщини Сколівський, Турківський, Старосамбірський.

    Про делегацію України для участі у переговорах з Великим Герцогством Люксембург щодо підготовки проекту Угоди між Україною та Великим Герцогством Люксембург про соціальне забезпечення, Президент України

    Розпорядження  Президента України 1. Утворити делегацію України для участі у переговорах з Великим Герцогством Люксембург щодо підготовки проекту Угоди між Україною та Великим Герцогством Люксембург про соціальне забезпечення в такому складі:

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Как много нужной информации.

    Просто замечательный! Хорошенький интернет проектик! Классно! Всё очень удобно и легко. Спасибочки за профессиональный ресурс!
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0