Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

«Моя точка зору нікого не цікавить»

    «Моя точка зору нікого не цікавить»

    Підлітки скаржаться на те, що дорослі з ними мало спілкуються

    Літні канікули — чи не найкраща нагода для батьків більше поспілкуватися з дітьми. Адже наші чада, вступивши в підлітковий вік, уже скаржаться, що батьки надто мало уваги їм приділяють. Це з’ясувалося під час нещодавно проведеного дослідження «Права дітей в Україні: реалії і виклики після 20 років незалежності».

    На що витрачаються кишенькові гроші?

    Виявилося, що нині проблема батьків і дітей полягає не лише в різних поглядах і оцінках якихось серйозних питань. А й у тому, що батьки почасти не знають, які теми з дітьми можна обговорювати, та й узагалі — що саме цікавить їхніх дітей.

    47% опитаних розповіли, що їхні батьки взагалі нічого не знають про їхні проблеми.

    За результатами дослідження, 72,5% батьків знаходять для своїх дітей не більше години у будній день. У вихідні — справа не набагато краща: тільки половина батьків приділяє спілкуванню з власною дитиною більше 60 хвилин. Чи ж дивно, що за такого стану справ 20% батьків, за словами дітей, не знають, де вони бувають після закінчення уроків, а понад 30% не знають навіть, які оцінки отримує дитина. Виявилося, що старша дитина, то менше батьки знають про неї.

    Самотність серед людей для підлітка найстрашніша. Фото Володимира ЗАЇКИ

    За такого ставлення і не дивно, що діти відсторонюються від батьків і вважають за краще не розповідати про свої проблеми. На запитання «Чи знають батьки про те, які проблеми хвилюють тебе?» понад 50% дітей відповіли: «Знають погано або не знають зовсім». Фахівці коментують ці результати таким чином: основною своєю функцією батьки вбачають не стільки виховну, скільки контролюючу. Однак здається, і з контролем тут не все гаразд. Так, 42% тінейджерів зауважили, що батьки майже нічого не знають про те, як саме вони витрачають кишенькові гроші. А гроші ж, як відомо, не тільки на цукерки можна витратити…

    Втім, що говорити про ці речі, якщо 8% дітей зазначили, що батьки не знають навіть, яким є стан здоров’я їхніх чад!

    — Основними темами, на які батьки спілкуються з дітьми, є шкільні оцінки та виконання завдань, які перед дитиною ставили мати або батько. Як показало дослідження, батьки часто не знають, про що спілкуватися з дитиною, або взагалі не приділяють цьому достатньо часу, — прокоментував результати дослідження уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

    Безумовно, батьки тут можуть висунути свій контраргумент: робота забирає багато часу, бо ж сім’ю треба забезпечувати матеріально. У втомлених дорослих почасти на дитячі проблеми не залишається ні сил, ні часу. Однак такі аргументи «розбиваються» вщент об іншу цифру. 50% опитаних заявили, що спілкуються з батьками у вихідні значно менше, ніж у будні… Втім, діти теж зауважують про «вплив» роботи батьків на атмосферу у родині. Частина опитуваних зазначає, що надзвичайна зайнятість дорослих на роботі є причиною відсторонення батьків від активної участі у житті дитини.

    Що ж дивного, якщо за такого стану справ діти більше часу проводять в Інтернеті, замінюючи реальне спілкування віртуальним? До речі, 40% опитаних зазначили, що батьки зовсім не контролюють, що їхні чада роблять в Інтернеті. А кожен другий зауважив, що батьки не знають, що ті дивляться по телевізору або DVD.

    Батьки «прикрашають дійсність»

    Під час дослідження виявилося, що оцінки стану справ у родині батьків і дітей суттєво відрізняються. Так, твердження «Усі члени моєї родини розуміють і підтримують один одного» підтримали 93% батьків і лише 68% дітей, а твердження «Наша сім’я вечеряє разом» — 85% батьків і 64% дітей. Твердження «Наша сім’я радіє успіхам один одного і співпереживає невдачам» підтримали 94% батьків і лише 63% дітей.

    З цього можна зробити висновок, що батьки позитивніше, ніж діти, оцінюють стан справ у сімейному оточенні. Однак Юрій Павленко так прокоментував ці дані дослідження.

    — Діти і батьки по-різному оцінюють свої сім’ї. Причому різниця здивувала. Ця різниця, на нашу думку, колосальна. Діти більш критично оцінюють ситуацію у сім’ї, а батьки трішки — не можу цього виключати — прибріхують про реальний стан ситуації всередині родини. Це порівняння показує, що діти чітко дають зрозуміти, що їм бракує спілкування, уваги батьків, — сказав Юрій Павленко.

    Хоча, можливо, у деяких випадках і знати не хочуть. В опитуванні було таке запитання: «Наскільки тебе стосується твердження «Кожен член моєї сім’ї живе своїм життям, вирішує свої проблеми самостійно». Так ось, 12% дітей і 15,5% батьків зауважили, що це твердження їхніх родин стосується. Тут виникає запитання: чи не перетворюються такі родини на мешканців гуртожитку, яких об’єднує хіба що житлова площа і спільне вирішення якихось побутових питань? Адже насправді сім’я — це дещо більше…

    Найменш реалізоване, на думку самих дітей, їхнє право бути почутими. Варіант відповіді «Моя точка зору нікого не цікавить» обрали 15%. При цьому з’ясувалося, що старша дитина, то менше до неї дослухаються.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про затвердження Положення про добровільні формування цивільного захисту, Кабінет Міністрів України

    Про затвердження Положення про добровільні формування цивільного захисту Відповідно до статті 27 Кодексу цивільного захисту України ( 5403-17 ) Кабінет Міністрів України постановляє:

    Україна є одним із найбільших майданчиків для інвестицій

    Корейські компанії задоволені співпрацею з Україною у сфері високих технологій та космічних досліджень. Про це заявив 8 липня Надзвичайний і Повноважний та Посол Республіки Корея в Україні Кім ...

    Юристы поддерживают кампанию по сбору помощи для нужд украинской армии

    Сейчас главные надежды Украина возлагает на армию, призванную защищать национальные интересы, свою страну и свой народ. Но, к сожалению, в силу объективных причин, украинские вооруженные силы ...

    Кабинет Министров Украины предлагает амнистировать в этом году около 1,5 тысячи человек

    Кабинет Министров Украины поддержал проект закона «Об амнистии в 2012 году» и в ближайшее время внесет его на рассмотрение Верховного Совета Украины. Законопроект, который разрабатывало Министерство ...

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Для меня это огромная находка! Вторую неделю разбираюсь развлекаюсь учусь у Вас на интернет сайте и валить отсюда совсем не собираюсь. Интересно, здорово!

    С огромной благодарностью отзываемся о всех, кто принимал участие в создании сайта. Ваш интернет проект -,действительно, на сегодняшний день - единственный в своем роде. Хорошо, что есть такие так необходимые всем сайты. Интернет проект многофункционален в пользовании. На нем здорово отдыхать - просто и быстро.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0