Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Про повернення позовної заяви 16 - Господарський суд м. Києва - Пукшин Л.Г.

  1. ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА
  2. УХВАЛА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

________________________________________________________________________________

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

16.12.14

№ 910/27891/14.

Суддя Пукшин Л.Г., розглянувши

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "НВ "Долина"

до Публічного акціонерного товариства "Міський комерційний банк"

про присудження до виконання обов'язку в натурі

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «НВ «Долина» звернулось до господарського суду міста Києва з позовом до Публічного акціонерного товариства «Міський комерційний банк» про присудження до виконання обов’язку в натурі.

Разом з позовною заявою позивачем подано клопотання про відстрочення сплати судового збору до ухвалення рішення по справі.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 63 ГПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Відповідно до статті 4 Закону, судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до п. 2. 1), ч.2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру, ставка судового збору становить 2 відсотки ціни позову, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 60 розмірів мінімальних заробітних плат.

Згідно прохальної частини позовної заяви № б/н та б/д, позивач просить зобов'язати відповідача виконати в натурі ряд платіжних доручень, шляхом перерахування з розрахункового рахунку позивача на користь отримувачів грошові кошти у загальному розмірі 3188002 грн., а також стягнути з відповідача нараховану на підставі п.6.1 Договору суму пені у розмірі 16873,36 грн. та нараховану на підставі п.32.2 Закону України від 05.04.2001р. №2346-ІІІ суму пені у розмірі 24635,11 грн.

Ціна позову становить 3252667,47 грн., відповідно 2 відсотки від ціни позову обчислюється в розмірі 65053,35 грн.

Проте, до позовної заяви додано платіжне доручення № 394 від 07.11.1204 р., відповідно до якого, позивач сплатив судовий збір в розмірі лише 1827 грн.

Отже, позивачем не в повному обсязі сплачена сума судового збору, що є підставою для повернення позовної заяви без розгляду.

Стосовно клопотання позивача про відстрочення сплати судового збору до ухвалення рішення по справі, суд зазначає наступне.

Згідно статті 8 Закону України "Про судовий збір" враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі.

Відповідно до пункту 3.1 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України" № 7 від 21.02.2013 року, клопотання про відстрочення (розстрочення) сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в заяві чи скарзі, які подаються до господарського суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє відповідне клопотання, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому порядку і розмірі.

Таким чином суд зауважує, що підставою для вчинення судом зазначених у цій нормі дій є врахування майнового стану заявника, який унеможливлює сплату судового збору при зверненні з позовом, при цьому на заінтересовану сторону покладається обґрунтування та доведення обставин, котрі свідчать, зокрема, про утруднення здійснення сплати судового збору у встановлених законом порядку і розмірі.

При цьому суд зауважує, що ст. 129 Конституції України однією із засад судочинства визначено рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, отже в тому числі й органів державної влади, відтак обставини, пов’язані з фінансуванням установи чи організації з державного бюджету України та відсутністю у ньому коштів, призначених для сплати судового збору, підлягають доведенню на загальних підставах.

Враховуючи викладене, у розумінні приписів ст. 8 Закону України "Про судовий збір" відстрочення сплати судового збору є правом господарського суду, яким останній користується за наявності виключних обставин, які у даному випадку позивачем не доведено, тому суд не вбачає підстав для задоволення клопотання про відстрочення сплати судового збору.

Факт перебування під дією форс-мажорних обставин, не звільняє його від обов'язку сплати судового збору при поданні позову до господарського суду, оскільки єдиною підставою для вчинення господарським судом дій, зазначених у статті 8 Закону, є врахування майнового стану сторони.

Враховуючи вищевикладене, відсутні підстави для задоволення клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «НВ «Долина» про відстрочення сплати судового збору.

Повернення позовної заяви без розгляду не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку, після усунення вказаних недоліків.

За наведених обставин, позовна заява не може бути прийнята до розгляду та підлягає поверненню.

Керуючись статтями 44, п. 4 ч. 1 ст. 63, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, статтею 8 Закону України "Про судовий збір", господарський суд міста Києва, –

УХВАЛИВ:

Відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю «НВ «Долина» у задоволенні заяви про відстрочення сплати судового збору за подання до господарського суду міста Києва позовної заяви до Публічного акціонерного товариства «Міський комерційний банк» про присудження до виконання обов’язку в натурі.

Позовні матеріали повернути позивачеві без розгляду.

Звернути увагу позивача, що після усунення недоліків, які стали підставою повернення позовної заяви без розгляду, він може повторно звернутися до господарського суду міста Києва з позовом.

Суддя Л.Г.Пукщин           

Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
Консультации Адвоката
Рекомендовано адвокатом

Это Вас точно заинтересует

Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення зміни до статті 22 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік", Верховна Рада України

ПОСТАНОВА  Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє: 1. Прийняти за основу проект Закону України про внесення зміни до статті 22 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (реєстр. № 3358), поданий Кабінетом Міністрів України.

Экс-директору ГП «Армия Украины» за служебную халатность грозит 5 лет лишения свободы

Львовская прокуратура по надзору за соблюдением законов в военной сфере Западного региона Украины передала в суд обвинительное заключение в уголовном производстве в отношении бывшего директора ...

Щодо набрання чинності міжнародним договором, Міністерство закордонних справ України

Копія: Міністерству оборони України Міністерству юстиції України Секретаріату Кабінету Міністрів України Апарату Верховної Ради України Посольству України в Республіці Польща

Про видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Про видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку За підсумками розгляду заяви та документів, поданих ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ "ОТП КАПІТАЛ" до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, відповідно до пункту 9 розділу I Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку — діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльності з управління активами)( z0890-06 ), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26 травня 2006 року № 341 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 24 липня 2006 року за № 864/12738 (зі змінами та доповненнями), НАКАЗУЮ:

Адвокат по уголовным делам
Об адвокате
Весьма оригинальный, интересный и новый интернет сайт! Я хочу отблагодарить вас денежкой. Как это можно организовать?

Этот интернет портал просто класс очень много чего тут интересного и необходимого. Хочу пожелать вам держаться высоко и всего самого... наилучшего во всем.
Статьи по уголовному праву
Как выжить в тюремных условиях

Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

Сайт для заключённых

Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

Новости Адвоката
Как уберечься от рейдеров

Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

Мошенники воруют деньги на свадьбах

Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

Свидание с интернета закончилось похищением...

Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0