Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Вузькогрупові інтереси важливіші від державних?

    Вузькогрупові інтереси важливіші від державних?

    Через невиконання ДП «Енергоринок» розпорядження Президента та постанов Кабміну зупинилися Запорізький і Стахановський феросплавні заводи

    Василь ТУГЛУК, «Урядовий кур’єр», Київ — Запоріжжя — Київ

    «Завод зупинено. Прохідна зачинена», — таким оголошенням на склі дверей, якими ще недавно проходили тисячі працівників підприємства, зустрів нас, журналістів, Запорізький завод феросплавів (ЗЗФ). Ще гнітючіше враження справляють порожні цехи унікального, одного з найбільших у Європі, виробника феросплавів і єдиного, що виплавляє весь асортимент цієї продукції та металевий марганець. Точніше, виплавляв, оскільки з 1 грудня завод зупинено. Як, до речі, і Стахановський завод феросплавів (СЗФ) — головне бюджетоутворююче підприємство міста, в якому воно розташоване. Навіщо і кому це вигідно? Відповідь на ці запитання ми намагалися одержати, спілкуючись із керівництвом та працівниками ЗЗФ.

    Небезпечний прецедент

    Керівники Запорізького та Стахановського феросплавних заводів робили і роблять все для того, щоб підприємства працювали, модернізувалися, випускали конкурентоспроможну високоякісну продукцію, а багатотисячні колективи мали стабільну роботу й гідну зарплату. Приміром, на Запорізькому феросплавному протягом останніх 5 років на 15 відсотків знизили споживання електроенергії, планували вкласти у модернізацію виробництва 1,3 мільярда гривень, на 70% підвищити зарплату працівникам. І всі ці плани могли перейти в практичну площину, якби в нашій країні реально дбали про підтримку вітчизняного товаровиробника. Насправді ж проза життя докорінно відрізняється від того, про що говорять із високих трибун. Бо замість преференцій вітчизняна феросплавна галузь одержала перманентне підняттям тарифів на електроенергію, яка у собівартості феросплавів становить інколи понад 50%.

    Приміром, за останніх два з половиною роки її ціна в Україні зросла на 76%, а феросплави на міжнародному ринку подешевшали на 20%. І коли взяти до уваги, що українські феросплавники платять 93 дол. за 1 МВт/год. а іноземні — від 20 дол. до 65 дол., то стає очевидним, що в таких умовах конкурувати на рівних просто нереально. Тому цілком умотивованими були неодноразові звернення Української асоціації виробників феросплавів (Укр?ФА) до керівництва держави і уряду з проханням сприяти у встановленні економічно об∂рунтованих тарифів на електроенергію. Адже від того, яке рішення буде прийнято на загальнодержавному рівні, залежала передусім доля багатьох тисяч працівників заводів та їхніх сімей.

    І ось нарешті феросплавників почули: 30 серпня цього року Президент України дав письмове доручення (№11/2340) Кабінету Міністрів до 1 жовтня вжити заходів з «розробки і впровадження справедливих тарифів для великих електрометалургійних підприємств». Уряд у відповідь прийняв постанову №912, якою зобов’язав ДП «Енергоринок» у період з 1 жовтня 2012 року до 1 березня 2013 року продавати Запорізькому і Стахановському феросплавним заводам електроенергію за «оптовою ринковою ціною без урахування обсягу дотації для компенсації втрат, пов’язаних з поставками електричної енергії за регульованим тарифом». Ринкова ціна для галузі мала б коливатися в межах 62—67 доларів за МВт/год., що давало можливість підприємствам працювати з мінімальною рентабельністю.

    Однак виявилося, що доручення глави держави та дві урядові постанови нічого не означають для ДП «Енергоринок». Рада цього підприємства фактично заблокувала їх виконання. Засідання, на якому мали розглядати питання реалізації постанов Кабінету Міністрів щодо надання нових тарифів феросплавним підприємствам, переносили п’ять разів, а коли воно відбулося, то рішення так і не було ухвалено. Цим, на думку експертів, в Україні створено прецедент умисного невиконання чиновниками завдань, поставлених перед ними Президентом та Кабінетом Міністрів. Оскільки вони поставилися до доручення глави держави та урядових постанов як до звичайних папірців, що для них нічого не значать.

    Ще зовсім недавно в цьому цеху ЗЗФ кипіла робота. Нині тут безлюдно і холодно. Фото Укрiнформу

    Що в сухому залишку?

    Навряд чи хто-небудь із чиновників визнає, що лобіює інтереси приватних структур на шкоду державним. На словах усі вони за збільшення робочих місць, ритмічну роботу заводів і фабрик. Однак наслідки їхньої діяльності діаметрально протилежні тому, що вони говорять. Приміром, уже згадувана рада ДП «Енергоринок» дозволяє продавати електроенергію на експорт за ціною, що на 50 відсотків нижча, ніж для українських феросплавних заводів. Водночас коли останні звернулися до ДП «Енергоринок» із пропозицією, що вони готові купувати електроенергію за експортною ціною на кордоні України і транспортувати до своїх підприємств власним коштом, їм у цьому відмовили. Якесь логічне пояснення таким діям знайти фактично неможливо. Напрошується висновок, що такі дії нагадують економічну диверсію.

    А наслідком блокування радою «Енергоринку» розпорядження глави держави та урядових постанов стали величезні як матеріальні, так і моральні втрати. Так, після підняття цін та переведення найбільшого цеху на другий клас енергоспоживання Запорізький феросплавний завод у 2011 році одержав чистий збиток у розмірі 758,9 млн грн, тоді як у 2010 році прибуток становив 105,4 млн грн. Чистий збиток Стаханівського становив 235,1 млн грн, тоді як 2010 рік підприємство закінчило з 5,5 млн грн прибутку. За 11 місяців цього року збитки Запорізького феросплавного заводу вже сягнули 653,27 млн грн, а Стахановського — 241,63 млн грн.

    Окрім того, внаслідок зупинки ЗЗФ втрати міського бюджету через невиплати підприємством пенсійних відрахувань, а також податків на доходи фізосіб становитимуть 112,21 млн грн на рік. Завод буде змушений відмовитися від придбання електроенергії на суму 758,37 млн грн на рік та закупівлі імпортної сировини, з якої сплачує 48 млн грн митних платежів. Значних збитків зазнає і залізниця, оскільки за перевезення сировини і готової продукції вона могла б одержувати 85 млн грн на рік. Річна ж сума ПДВ, яку сплачувало б підприємство, становить 624 млн грн.

    І нині, при існуюючому профіциті електроенергії чим компенсуватимуть неотримані кошти? Невже знову за рахунок підвищення цін для населення?

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про декларування зміни оптово-відпускних цін на вироби медичного призначення станом на 14 листопада 2013 року та внесення їх до реєстру, Міністерство охорони здоров'я України

    Про декларування зміни оптово-відпускних цін на вироби медичного призначення станом на 14 листопада 2013 року та внесення їх до реєстру Відповідно до пункту 3 Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення та порядок внесення до нього змін( z1638-12 ), затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 7 вересня 2012 року № 705, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 24 вересня 2012 року за № 1638/21950, НАКАЗУЮ:

    Мірча ЛУЧЕСКУ: «Я задоволений результатом, але незадоволений другим таймом»

    Головний тренер донецького футбольного клубу Шахтар Мірча Луческу залишився задоволений результатом гри з харківським Металістом, але не другим таймом матчу.

    Про затвердження Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення та накладення адміністративних стягнень, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20 вересня 2012 р. за № 1622/21934 Про затвердження Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення та накладення адміністративних стягнень

    Крымский парламент принял решение о национализации "Крымхлеба"

    Парламент Крыма национализировал имущество украинских бизнес-структур: главного производителя хлеба в республике — предприятия «Крымхлеб», а также Симферопольского комбината хлебопродуктов. Данное ...

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Этот сайт - офигенный. Thanky! Несомненно полезный и удобный сайт.

    Добрый день!
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0