Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Ліцензія на Божий дар

    Ліцензія на Божий дар

    Кабінет Міністрів визначив новий порядок оформлення дозволів на нетрадиційну медичну діяльність

    Захоплення нетрадиційною медициною має певну закономірність. За сплесками бурхливої популярності настає спад і навпаки. Нині багато пацієнтів зневірилися в можливостях офіційних ескулапів, тож попит на послуги народних цілителів значно зріс. Але далеко не кожен цілитель гідний того, щоб довірити йому своє здоров’я.

    Генії чи аферисти?

    У свої 30 років Ніна Петрівна відчуває себе п’ятдесятирічною. Їй уже здається, що головний біль народився разом з нею. Іноді вона страждає так, що не може приготувати родині вечерю, не кажучи вже про службові обов’язки. Нещодавно знайома дала їй заповітну адресу: «Піди, це такий травник, від усіх хвороб лікує!»

    Травник впустив Ніну в простору квартиру. Не давши відвідувачці навіть рота розкрити, він впевнено сказав: «Про вашу проблему я знаю. Вам травичку на яку суму?» Розгубившись, Ніна простягнула п’ятдесят гривень — усе, що було в неї в гаманці. Травник взяв гроші і відсипав у паперовий пакет якусь траву з великого мішка. «Заварюйте і пийте, поки все не вип’єте». Ніна сумлінно лікувалася невідомим зіллям, відпущеним суворо «за прейскурантом», але полегшення так і не настало. На щастя, не стало й гірше. Вочевидь, травичку досвідчений цілитель відпускав нейтральну.

    На жаль, зустрічаються ситуації значно гірші. Люди, яких лякає операція, готові довіритися будь-кому, хто обіцяє зцілення без скальпеля. Грім для тридцятирічного Миколи вдарив раптово і страшно. Лікарі визначили злоякісну пухлину і призначили термінову операцію. Але родичі умовили його піти до біоенергетика. Півроку Микола лікувався нетрадиційним методом, але краще не ставало. Коли він, виснажений, втративши 20 кілограмів ваги, прийшов до онколога, було запізно. Оперувати лікарі не взялися.

    Нещодавно знайомий гастроентеролог сказав спересердя: «Знаєте, скільки пацієнтів потрапляють на операційний стіл на межі життя і смерті після того, як невідомі цілителі виводили їм камені в нирках або жовчному міхурі? Я б таких «фахівців» за ноги підвісив».

    Напевно, будь-який лікар може навести десятки подібних історій. Так само як майже кожен журналіст стикається із ситуацією, коли цілителі вимагають від нього публікацій, стверджуючи, що можуть лікувати абсолютно всі хвороби. Втім, питання про ліцензії та право на лікарську діяльність викликають у відвідувачів роздратування: «У мене талант від природи, яка ще ліцензія вам потрібна!»

    Звичайно, не варто разом з водою вихлюпувати й дитину. Нетрадиційна медицина існувала століттями, по крихтах, від батьків до дітей передаючи безцінний народний досвід. Вік деяких рецептів обчислюється тисячоліттями! І завжди існували люди, обдаровані здібностями зціляти, полегшувати страждання. Але насправді цілителів з Божою іскрою не так уже й багато. Значно частіше на легкий хліб злітаються шахраї, адже нині створити рекламу не проблема. Були б гроші. Тож як визначити, до кого ви потрапили на прийом — до генія чи афериста?

    Вам травичку на яку суму? Фото з сайту medvesti.ru

    Шарлатану атестат не видадуть

    Згідно з висновками Всесвітньої організації охорони здоров’я, народна медицина — це методи оздоровлення, профілактики, діагностики та лікування, засновані на народних традиціях. У неї входять фітотерапія, рефлексотерапія, біоенергетика. За інформацією Комітету з питань народної і нетрадиційної медицини МОЗ, в Україні зареєстровано всього 250 народних цілителів. Вони пройшли атестацію й отримали потрібні для своєї діяльності документи. Проте шарлатанів, які обіцяють вилікувати все, — від нещасного кохання до раку, — набагато більше. Пошук в Інтернеті видає тисячі рекламних оголошень таких чарівників.

    Наша вихована з молоком матері законослухняність зіграє з нами поганий жарт. Звикнувши до того, що в лікарні ні про що питати не можна, адже й без запитань нас там ледь терплять, ми переносимо цей стиль спілкування в приймальню народного цілителя. Чомусь більшість пацієнтів соромиться поцікавитися, чи є в нього диплом, ліцензія МОЗ, зрештою, право займатися лікарською діяльністю. Будь-який лікар, до якого ви звертаєтесь зі своїми проблемами, терапевт він чи біоенергетик, зобов’язаний мати пакет визначених документів. Наприкінці минулого року Кабінет Міністрів визначив новий порядок оформлення дозволів на право займатися нетрадиційною медициною. Цілителі повинні реєструватися як приватні підприємці і мають право працювати без контролю лікаря (раніше такий контроль був обов’язковим).

    Перш ніж потрапити на атестацію та експертизу, претендент повинен з’явитися на співбесіду до Комітету з питань народної і нетрадиційної медицини з довідкою про стан здоров’я (психічного і фізичного) і висновком державної санітарно-епідеміологічної експертизи про місце, де він веде прийом пацієнтів. Сама атестація складається з двох частин. Перша — теоретична. Претендент повинен пройти тест, який підтверджує, що він розбирається в анатомії і знає, де які органи містяться. Друга частина — практична. Цілителя направляють до лікарні, де він працює мінімум з десятьма пацієнтами, які паралельно лікуються традиційними способами.

    Він повинен встановити діагноз, який вже визначений традиційними методами діагностики. Це відбувається за згодою пацієнта і під контролем лікарів. Насправді ніхто не чекає від цілителів чудесних зцілень. Фактично спеціальна комісія стежить за вмінням претендента працювати з людьми і розумінням того, що не можна нашкодити. Якщо все пройде успішно, тобто буде відзначено загальний благотворний вплив на хворих, цілителю видадуть висновок, що підтверджує наявність в нього певних здібностей. Ліцензію видають на п’ять років.

    Здобути фах «рефлексотерапевта» може тільки лікар. Фото з сайту 1366x768.ru

    Є база даних

    Часто відбуваються парадоксальні речі. Сумніваючись у компетенції традиційних лікарів, люди чомусь беззастережно довіряють цілителям, про яких мало що знають. Часом навіть те, що на прохання показати ліцензію цілитель відповідає категоричною відмовою, їх не насторожує, хоча вони довіряють цій людині не тільки гроші, а й здоров’я.

    Що потрібно знати, щоб не попастися на вудку шарлатанів?

    — Перш ніж іти до цілителя, потрібно пройти ретельне обстеження: УЗД, тестування, аналізи, — попереджає голова Комітету з питань народної і нетрадиційної медицини Тетяна Гарник. — Тоді у разі несумлінного лікування вам буде легше довести свої претензії. Друга обов’язкова умова — офіційна констатація вашого перебування на прийомі. Потрібно простежити, щоб лікар заніс у картку ваш діагноз і схему лікування, яке він призначив. Якщо ви відчуваєте, що в результаті лікування ваше самопочуття не покращилося, а то й погіршилося, обговоріть це з цілителем. Якщо він продовжує заспокоювати вас, варто насторожитися. Можливо, краще припинити лікування.

    Якщо ваші відносини вже зайшли в глухий кут (лікування не приносить користі, а лікар не бажає повертати гроші), ви можете звернутися до суду чи прокуратури. Але для цього потрібно мати документи, тож підстрахуйте себе на початку лікування. У нас створена комп’ютерна база даних на всіх цілителів, що мають атестати. Ви можете зателефонувати сюди і отримати інформацію.

    Щоб переконатися в чесності цілителя, запам’ятайте важливе правило. Як тільки вам скажуть, що «тут лікують усі хвороби», біжіть геть від цього цілителя. По-перше, лікувати відразу всі хвороби не може ніхто, і чесний цілитель не візьме на себе таку відповідальність. По-друге, згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я № 195, існує список захворювань, лікувати які народним цілителям категорично заборонено.

    Останнім часом чималої популярності набули рефлексотерапія і акупунктура. З’явилося багато «фахівців» голковколювання, за спиною багатьох з них — лише якісь курси.

    За словами чиновників, отримати фах «рефлексотерапевт» може тільки лікар, який пройшов спеціальні тримісячні курси на кафедрі неврології і рефлексотерапії Національної академії післядипломної освіти, здав іспити і отримав відповідний сертифікат. Працювати такий фахівець повинен тільки під контролем дипломованих лікарів, що лікують захворювання пацієнта. Це важливо, адже при деяких захворюваннях такий метод має певні протипоказання. Наприклад, при онкології рефлексотерапія застосовується виключно у вигляді точкового масажу — для полегшення болю у хворого. Намагатися за допомогою акупунктури знищити пухлину, як це часто роблять деякі цілителі — злочинна безграмотність, яка може завдати серйозної шкоди здоров’ю пацієнта.

    Народна і нетрадиційна медицина — потужний і дієвий лікувальний засіб. Але тут, як в і медицині загалом, важливо не забувати про заповідь: «Не нашкодь». Не піддавайтеся гіпнозу привабливих обіцянок, за якими може стояти порожнеча. Перш ніж віддавати своє здоров’я в чиїсь руки, не полінуйтеся перевірити, наскільки вони чисті.

    ДОВІДКА «УК»

    Хвороби, які народний цілитель не має права лікувати

    ♦ Онкологія

    ♦ Туберкульоз

    ♦ Венеричні, заразні шкірні захворювання і СНІД

    ♦ Наркоманія, психічні хвороби

    ♦ Хірургічні втручання, в тому числі аборти

    ♦ Видача висновків про психічний стан здоров’я

    ♦ Лікування ускладнень вагітності

    ♦ Проведення розрахованих на масову аудиторію лікувальних сеансів з використанням методів гіпнозу

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Працівники ДАІ Севастополя забезпечили безпеку руху на трасі, де стався обвал

    Під Севастополем працівники ДАІ впродовж ночі забезпечували безпеку дорожнього руху на ділянці траси, де на дорогу обвалилося каміння. Обвал стався 8 лютого, на початку першого ночі, на ділянці ...

    Компания Apple выплатит американским родителям $32,5 млн за «покупки» их детей

    Компания Apple согласилась возместить 32,5 млн долларов клиентам в США за так называемые «детские покупки» из ее онлайн-магазина App Store после того, как родительские организации начали подавать ...

    передбачених Міністерству освіти і науки, молоді та спорту на 2012 рік, Кабінет Міністрів України

    Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки, молоді та спорту на 2012 рік 1. Відповідно до частини восьмої статті 23 Бюджетного кодексу України( 2456-17 ) здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству освіти і науки, молоді та спорту на 2012 рік у загальному фонді державного бюджету( 4282-17 ), перерозподіл видатків споживання у сумі 4550 тис. гривень шляхом зменшення їх обсягу за програмою 2204120 "Підготовка і участь національних збірних команд в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх" та збільшення їх обсягу за програмою 2201130 "Підготовка робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах, професійно-технічних навчальних закладах соціальної реабілітації та адаптації, інших навчальних закладах та їх методичне забезпечення" (комунальні послуги та енергоносії).

    Про прийняття постанови Кабінету Міністрів України, Міністерство доходів і зборів України

    МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ I ЗБОРІВ УКРАЇНИ  Департамент митної справи Начальникам митниць Про прийняття постанови Кабінету Міністрів України Інформуємо, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 29.05.2013 № 390( 390-2013-п ) "Про визначення пунктів пропуску через державний кордон України, через які здійснюється переміщення підакцизних товарів, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України".

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    С огромной благодарностью отзываемся о тех, от кого зависит работа интернет портала.

    Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы просто молодцы!!! Желаю творческих успехов, динамичного развития и материального благополучия!
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0