Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Не стріляйте в ховрашка!

    Не стріляйте в ховрашка!

    Новий закон посилить захист риби та звірів від браконьєрів

    Гори знарядь сучасного браконьєрства — сітки, капкани, петлі, пастки, отрути, «електровудки» (вбивають рибу потужним електричним розрядом) — нещодавно «прикрасили» один із залів Верховної Ради. Так автори щойно схваленого профільним комітетом Верховної Ради екологічного законопроекту № 2503 показали з чим збираються боротися.

    Шестеро народних депутатів, які представляють усі фракції парламенту, пропонують надати громадським екологічним інспекторам (працюють при Держекоінспекції) право складати протоколи щодо виготовлення та збуту показаних на виставці браконьєрських знарядь.

    2012-го громадським екоінспекторам уже було надано право складати протоколи щодо порушень правил рибальства. Доповнення дасть змогу активістам ефективніше боротися із продажем сіток і капканів на ринках.

    Рибінспектори щороку вилучають кілометри браконьєрських сіток. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

    Сімнадцять острог і сотні протоколів

    Запропоновано також розширити права і громадських рибінспекторів (працюють при Державному агентстві рибного господарства). А саме: повернути їм право складати протоколи про порушення правил риболовлі. Адже таке право в них було до 2000 року. Потім з незрозумілих причин його відібрали. Тож величезну армію екоактивістів позбавили змоги ефективно протистояти масовому розгулу рибного браконьєрства.

    Щоб відновити права громадськості, Київський еколого-культурний центр та Громада рибалок України чотири рази подавали до ВР відповідні законопроекти, однак їх блокували.

    Варто нагадати, що до «чорного» 2000 року громадські інспектори складали майже третину всіх протоколів щодо порушень правил полювання та риболовлі. Особливу роль у цьому відігравали студентські природоохоронні дружини. Пригадую, як в одному з рейдів річкою Стугна наш загін з Київського університету вилучив 17 острог. Коли ми прийшли їх здавати, подивитися на мішок «рибної смерті» збігся весь вільний від чергувань оперативний склад Верхньодніпровської рибінспекції.

    Перший заступник голови Держрибагентства Олег Овчарук заявив, що відомство загалом підтримує відновлення прав громадськості, але виступає за чітке регулювання діяльності громадських рибінспекторів.

    «Врегулювати стосунки держорганів та громадських інспекторів краще у відомчих положеннях та інструкціях. А право громадськості брати участь у збереженні природних багатств — у самому законі. Практику ж залучення громадськості до захисту природних багатств України слід поширювати», — зауважив народний депутат Микола Томенко.

    Також новий закон дасть змогу ефективніше боротися з незаконною торгівлею дикими рослинами й тваринами, порушеннями правил охорони та використання заповідних територій. Буде заборонено рекламувати браконьєрське знаряддя, посилиться відповідальність за його зберігання тощо.

    Ці зубці вже не скалічать ні щуку, ні коропа

    Карати гривнею

    Нині Кабмін має право затверджувати розмір компенсації за незаконне добування червонокнижних та мисливських тварин. А як же інші? Хіба їхнє життя нічого не варте? Тож ініціатори нового законопроекту пропонують наділити Кабмін таким самим правом і щодо немисливських і нечервонокнижних видів тварин. А їх налічується в Україні майже 42 тисячі. Водночас мисливських — лише близько 30 видів, червонокнижних — приблизно 500.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про внесення зміни до постанови НКРЕ від 21 грудня 2011 року № 2, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення зміни до постанови НКРЕ від 21 грудня 2011 року № 2 Відповідно до Закону України "Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23 листопада 2011 року № 1059( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", ураховуючи звернення ДП "Енергоринок" (лист від 19 листопада 2013 року № 01/41-10658), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Про прийняття за основу проекту Закону України про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, Верховна Рада України

    ПОСТАНОВА  Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє: 1. Прийняти за основу проект Закону України про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації (реєстр. № 2600), поданий народними депутатами України Мірошниченком Ю. Р., Абдулліним О. Р., Баграєвим М. Г., Бондаренко О. А., Княжицьким М. Л., Курпілем С. В., Рауповим Р. Б., Томенком М. В.

    Деякі питання утворення Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, Кабінет Міністрів України

    Деякі питання утворення Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету 1. Передати цілісний майновий комплекс Дніпропетровського державного аграрного університету із сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства до сфери управління Міністерства освіти і науки.

    Про затвердження фінансового плану Державної акціонерної компанії “Ліки України” на 2012 рік, Кабінет Міністрів України

    Про затвердження фінансового плану Державної акціонерної компанії "Ліки України" на 2012 рік Затвердити фінансовий план Державної акціонерної компанії "Ліки України" на 2012 рік, що додається до оригіналу.

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Ваш сайт - супер так много чего тут интересного и необходимого. Желаю вам так держать и всего самого... Не снижайте планку!

    Для меня это огромная находка! Вторую неделю разбираюсь развлекаюсь учусь у Вас на интернет сайте и валить отсюда совсем не собираюсь. Интересно, здорово!
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0