Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Свої історичні пейзажі перестраждали обидва

    Свої  історичні пейзажі перестраждали обидва

    Акварелі Максиміліана Волошина і Великого Кобзаря вперше зустрілися в одному залі Національного музею Тараса Шевченка

    Людмила ЯНОВСЬКА, Oлександр ЛЕПЕТУХА (фото), «Урядовий кур’єр»

    Виставка робіт цих двох визначних художників приурочена до 100-річчя Будинку-музею Максиміліана Волошина в Коктебелі та відбувається в рамках підготовки до 200-ліття Тараса Шевченка.

    Виставка в музеї зацікавила передовсім молодих людей

    «И на скале, замкнувшей зыбь залива…»

    Будинок, який Максиміліан Волошин спорудив у Коктебелі сто років тому, завжди мав дуже багато гостей, кожного з них зустрічав радістю господаря, а проводжав подарунком — його аквареллю. Акварелі Волошина стали послами цього Дому в Києві, де 1877 року Максиміліан Олександрович народився, і вперше зустрілися тут в іншому знаковому будинку, Національному музеї Тараса Шевченка, з акварелями його духовного господаря, якого в Україні називають Великим Кобзарем.

    Пам’ятник Максиміліану Волошину ще дуже задовго до того, як він з’явився на світ, створила природа: в одної з гір Карадагу в Криму — його обличчя. «И на скале, замкнувшей зыбь залива, судьбой и ветрами изваян профиль мой», — так означив це дивовижне явище сам поет. Гора у Каневі стала пам’ятником Тарасу Шевченку за ознакою його поетичного «Заповіту»: «Щоб лани широкополі, і Дніпро, і кручі було видно, було чути…».

    Кирієнко-Волошин за повним прізвищем, Максиміліан походив із Запорозької Січі за корінням батькового роду, і з Німеччини — за материним. Східну частину Криму, яка називалася колись Кіммерією, цю «землю, насичену еллінізмом і руїнами генуезьких і венеціанських башт», мав за духовну Батьківщину, хоч і «не є її уродженцем за народженням, а лише за усиновленням», вона була його Музою і в поезії, і в акварелях. А всіх, хто цю територію населяв упродовж століть, сприймав за родичів. Бо історія «бродить тут тінями аргонавтів і Одіссея, вона в цих стертих каменях, що слугували кладкою у фундаментах багатьох культур».

    «Художник, — вважав Волошин, — повинен перестраждати ту землю, яку він пише. Він повинен пережити історію кожної її долини, кожного пагорба, кожної затоки. Досвід серця, переповненого тугою в її сутінках, і досвід підошов, які торкалися усіх її стежинок, йому дають не менше, ніж враження ока».

    Наголошував: «Молитва поета під час громадянської війни може бути лише за тих і за інших: коли діти одної матері вбивають один одного, треба бути з матір’ю, а не з одним із братів». Те, як пережив цей буремний час, — у вірші Максиміліана Волошина «Дім поета», який сприймається як Конституція і Євангеліє його Особистості:

    Я ж делал все, чтоб братьям помешать Себя губить, друг друга истреблять, А сам читал в одном столбце с другими В кровавых списках собственное имя. Но в эти дни доносов и тревог Счастливый жребий дом мой не оставил. Ни власть не отняла, ни враг не сжег, Не предал друг, грабитель не ограбил. Утихла буря. Догорел пожар. Я принял жизнь и этот дом, как дар. Нечаянный — мне вверенный судьбою, Как знак, что я усыновлен землею.

    Такими гірські масиви побачив Тарас Шевченко…

    Від брюлловського академізму — до природного реалізму

    Портрети прадавньої Кіммерії з уяви Максиміліана Волошина у Коктебелі в Криму. Краєвиди Мангишлаку, Аральського моря та гір Каратау в Казахстані, які художник Тарас Шевченко зображував документально точно, але за його настроєм вони теж у чомусь загадкові. Обидва щедро наділені даром слова і пензля. Представники різних стилів, культур. Творили у різних століттях. Але поєднують їх не лише гори, море, хмари й пустелі на акварелях. Не тільки те, що у студентські роки за участь у страйку Максиміліана Волошина виключили з юридичного факультету Московського університету, позбавили права вступати до вищих навчальних закладів Росії, жити в столицях і університетських містах, а Тараса Шевченка супроводжувала у заслання заборона писати там і малювати.

    Про експедицію для проведення опису Аральського моря, де Тарас Шевченко «був зайнятий переважно змальовуванням видів берегів аквареллю», дізнаємося з однієї з перших його біографій, 1882 року, авторства Михайла Чалого. «Експедицію завершено 1849 року. Шевченко з Косарала прибув до Оренбурга й на запрошення генерала Герна оселився в його будинку на слобідці. Бутаков серед робіт описної експедиції представив чудовий альбом видів Аральського моря й порушив офіційне клопотання про підвищення Шевченка в унтер-офіцери, що становило тоді перший і найважливіший крок для розжалуваного. Обручов, дуже задоволений альбомом, який наочно доповнював опис моря, зробив представлення на Шевченка, та з Петербурга йому висловили невдоволення з того, що він, усупереч Височайшому повелінню, допустив Шевченка малювати; Бутакова було піддано таємному наглядові ІІІ відділу. Альбом повернули Шевченкові, він подарував його Герну у подяку за гостинність».

    Михайло Чалий наводить і мистецький погляд на ці роботи Шевченка художника Микешина: «Немало було покладено праці й часу на перехід від брюлловського академічного класицизму до природного, спорідненого йому реалізму. Рішучий поворот до реалістичного розуміння дійсності почався у Шевченка під час його перебування у каспійських степах. Від цього періоду, попри заборону малювати, збереглося безліч малюнків олівцем та аквареллю, що розгорнули перед нами нескінченну панораму степів, що лежать понад Каспієм, руїн східних міст тощо».

    Але є ще багато поглядів на акварелі Тараса Шевченка і Максиміліана Волошина: всіх тих відвідувачів, які розглядатимуть їх і порівнюватимуть на виставці в одному залі Національного музею Тараса Шевченка.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Работодателей могут обязать платить пеню за задержку зарплаты

    Народный депутат Антон Яценко призывает парламент повысить ответственность субъектов хозяйствования и их руководителей за своевременную и в полном объеме оплату труда и страховых взносов в пенсионный ...

    Про затвердження плану виконання у 2013 році прикладних наукових досліджень та науково-технічних розробок у сфері економічного розвитку і торгівлі, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

    Про затвердження плану виконання у 2013 році прикладних наукових досліджень та науково-технічних розробок у сфері економічного розвитку і торгівлі За результатами проведених у 2013 році комітетом з конкурсних торгів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України для закупівель наукових досліджень і розробок процедур закупівель з визначення виконавців прикладних наукових досліджень та науково-технічних розробок у сфері економічного розвитку і торгівлі (протокол № 3 засідання від 20.09.2013) НАКАЗУЮ:

    професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, Верховна Рада України

    ПОСТАНОВА  Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє: 1. Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 14 вересня 2006 року "Про встановлення щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів"( 131-16 ) (Відомості Верховної Ради України, 2006 р., № 42, ст. 406) за особливі успіхи у здійсненні навчання і виховання учнів, вихованців, слухачів присудити Премію Верховної Ради України:

    На Чернігівщині триває гасіння пожежі на торф`янику

    У Чернігівській області горить торф'яник.

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Огромное количество полезной информации. Большущее спасибо. Очень благодарны! Ребята - действительно молодцы.

    С огромной благодарностью отзываемся о тех, от кого зависит разработка интернет проекта.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0