На Майдан Незалежності привезли 800 кілограмів деревного вугілля, щоб підсмажити найдовший в Україні 160-ти метровий шашлик. Для цього на площі встановили довжелезний мангал вартістю 20 тисяч доларів. Сконструював його ресторатор Араїк Хачатрян. Йому на думку і спало приготувати найдовший витвір кавказької кулінарії. Бо до цього рекорд був за латишами.
М'ясо для гастрономічного шедевра фахівці маринували понад 8 годин. Рецепт класичний: сіль, перець і жодної краплини оцту, майонезу чи вина. Стільки ж часу витратили, аби нанизати його на довжелезний шампур. А ось щоб жоден шматочок не підгорів, за гігантським шашликом наглядали 80 чоловіків.
Наталія Яровенчук, журналіст: «Щоб приготувати найдовший шашлик знадобилося 200 кілограмів м яса. Аромат на площі неперевершений».
Попередній український рекорд приготували у Житомирі. Ще позаминулого року. Шашлик тоді був 120-ти метровий.
А ось скуштувати шашлик зібрався цілий натовп. Ані дітлахів, ані дорослих від смакоти за вуха не відтягнеш. Пригощали дегустаторів іще й гаряченьким глінтвейном. Пішла на це понад сотня літрів вина.