Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Цирк відкривається тим, хто у нього вірить

    Цирк відкривається тим, хто у нього вірить

    Буденного репетиційного дня кореспондентам «УК» випав щасливий квиток побувати на манежі та за його лаштунками

    Юрій МЕДУНИЦЯ, Володимир ЗАЇКА (фото), «Урядовий кур’єр»

    Навряд чи дорослі замислюються над тим, яке мистецтво поєднує в собі музичний запал оперети, драматургію театральної постановки, розкутість естради, силу спорту, жвавість зоопарку і ще багато чого іншого. Привівши дитину в цирк, пересічний глядач зазвичай не обтяжує себе заглибленням у філософські роздуми. Він бачить яскраве шоу, захват малюків і, можливо, згадує власні дитячі враження під калатання серця від холодного барабанного дробу, що супроводжує карколомні номери дресирувальників хижаків чи повітряних гімнастів.

    «Що тобі найбільше сподобалося?» — завчено запитуємо ми в нащадків, очікуючи на таку саму стандартну відповідь: клоуни, тигри, мавпи… А між тим багатогранність цього високого мистецтва виходить далеко за межі тринадцятиметрового діаметра манежу. Адже глядач бачить лише верхівку величезного айсберга, кульмінацію, квінтесенцію важкої копіткої щоденної праці. А піт, виснажливі репетиції, синці, забиття, розчарування, творчий пошук залишаються поза ареною і сторонньою увагою.

    Невимушена легкість акробатів народжується у виснажливих репетиціях.

    Партнерство на любові

    Незвично споглядати глибокий глядацький амфітеатр столичного цирку порожнім і вільним від овацій. А от манеж, здається, відпочиває лише вночі. Про це попереджає розміщений на стіні перед виходом на арену графік репетицій — ну викапаний шкільний розклад уроків. Ось трохи забарився, цікаво роздивляючись на всі боки, а повз нас уже ведуть під вуздечку втомлених флегматичних поні — на сьогодні вони відпрацювали свої номери.

    Ліворуч за форгантом (широкою завісою, за якою перед виставою традиційно збираються всі актори) крізь двері чутно задоволене фиркання, а ніс вловлює запах свіжої риби. Це дорослий і доброзичливий до людей морж Султан бурхливим плескотом нагадує з басейну про свою присутність і гастрономічні вподобання. «Він розумний і водночас товариський, мов щеня, — розповідає про улюбленого підопічного дресирувальник Сергій Свищенко. — А на арену ми з ним виходимо «рука об лапу».

    Нашим гідом погодилася бути режисер, інспектор манежу народна артистка Казахстану Тамара Подгурська — людина, яка знає про цирк усе до найменших дрібниць і навіть більше. Саме з її легкої руки нам люб’язно дозволили поспостерігати за роботою білих пуделів і справжніх лицарів арени — безстрашних атлетичних акробатів.

    Собаки його обожнюють. Народний артист Росії Петро Простєцов і його вихованці — кучеряві білострижені красені, розуміють одне одного з напівслова. Тварини ловлять кожен жест, слово, інтонацію наставника, втім, як і корм, що відіграє роль найкращого стимулу. Кожне виконання команди має обов’язково супроводжуватися смачним хрускотом щелеп — на репетиціях і під час виступів.

    Віддані погляди дорослих собак і жвавого потішного цуценяти стали найкращим свідченням відносин між артистами — людьми й тваринами. Довіра, повага і, найголовніше, любов, без якої в цирку просто нічого робити. Тож чуті колись розмови про якісь знущання чи побої залишилися особисто для мене брудною нісенітницею.

    Ми не встигли й озирнутися, як на арені з’явилося щось середнє між довжелезною розкладачкою і батутом. Розбіг, стрибок, кульбіт, приземлення на ноги. Але так буває далеко не завжди, чому ми й стали свідками. Кожен поворот тіла чи порух руки потребують ювелірного підходу, тривалого відточування майстерності, сили й витривалості, сотень спроб і підходів до снаряда. Аби згодом глядач аплодував невимушеній легкості, що сяє з манежу.

    Собаки ловлять рух, фразу і шматочок корму.

    Дух Шевченка тут витатиме завжди

    Над постановкою нового номера працюють від трьох-чотирьох місяців до року, залежно від складності задуму й майстерності акторів. Про це нам розповіла генеральний директор і художній керівник Національного цирку народна артистка СРСР і України Людмила Шевченко. Про зустріч ми попередньо не домовлялися, тож реакція керівника такого рівня на те, що за лаштунками без її відома вештаються невідомі, могла бути різною.

    Однак невимушена й легка розмова зав’язалася поблизу курилки під великими округлими сходами, де персонал збирається не стільки викурити по сигареті, скільки побачитися й поспілкуватися з колегами або психологічно «випустити пару» після репетицій. І за всім, що відбувається довкола, спостерігає (язик не повертається сказати колишній) духовний директорВолодимир Шевченко. Його світлина з іронічним виразом обличчя ніби промовляє до колег, що залишилися на землі: «Ну-ну, і як ви там без мене?»

    Обставлений ним кабінет сьогодні займає дружина і давній партнер — Людмила Олексіївна. На більшості фотографій і плакатів — в усіх ракурсах тигри та леви, з якими й працювало це унікальне подружжя. Навіть з килима шкіряться двоє кошлатих красенів.

    До честі нинішнього директора, вона зовсім не схожа на світську левицю, хоч усе життя працювала з хижаками. Попри високу посаду, заслуги й визнання, залишається людяною, відкритою, щирою. Їй не відомі самозакоханість і марнославство, вона просто чесно робить свою справу.

    Парад парадоксів

    Утім, бесіда з творчого русла плавно перетекла у побутове, варто було лише підняти очі до стелі, аби здригнутися від величезних бурих патьоків і шматків штукатурки, які ось-ось впадуть комусь на голову. «Лише рік тому підлатали дах і стелю, а вона все тече, — бідкається ця тендітна жінка, на чиї плечі впала турбота про все гамірне циркове господарство. — І таких «вогнищ» потопу в нас три». Та й вікна директорського й інших кабінетів улітку відчинити неможливо, бо завіси на витримують ваги товстелезних дерев’яних рам — ровесників будівлі.

    Цирк має високий статус національного, а проблеми в нього типові для всього суспільства: брак фінансування і, либонь, совісті у тих, хто його централізовано розподіляє. Оскільки бюджетних крихт вистачає хіба що на зарплату і комунальні рахунки. Останні вкупі з орендною платою становлять астрономічну суму.

    На благодійників і спонсорів тут теж особливо не розраховують. «Кожну людину, яка бодай щось зробила для цирку, можна записувати в його історію золотими літерами, — дедалі зростає емоційний стан Людмили Олексіївни. — Бо таких дуже мало». А обладнання ж потребує заміни, оновлення відповідно до вимог часу і глядача, дивувати й вражати якого слід постійно.

    Латанням дірок називає директор циркові будні. Скажімо, допоміг один з небагатьох спонсорів придбати два освітлювачі для арени. А їх треба зо два десятки. Купити ж навіть найпростіший — зась, бо діють жорсткі обмеження державних закупівель для бюджетних організацій. І так один парадокс чіпляється за інший.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    що мають залізничне сполучення, між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки, Верховна Рада України

    Верховна Рада України постановляє: Правила перевезення вантажів у міжнародному прямому вантажному залізнично-поромному сполученні між портами України та портами Турецької Республіки, що мають залізничне сполучення, між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки( 792_086 ), підписані 13 вересня 2012 року в м. Києві, які набирають чинності з дати отримання останнього повідомлення Сторонами, в письмовій формі та дипломатичними каналами, про завершення відповідних внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання цими Правилами чинності, ратифікувати (додаються).

    Про перерахування коштів, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про перерахування коштів Відповідно до Закону України "Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", з метою забезпечення стовідсоткових розрахунків ДП "Енергоринок" з виробниками електричної енергії та НЕК "Укренерго" за товарну продукцію жовтня 2012 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    МВД объявило в розыск судью Р.Киреева

    Министерство внутренних дел Украины объявило в розыск судью Родиона Киреева, который вынес приговор лидеру 'Батькивщины' Юлии Тимошенко. Соответствующее объявление размешено на сайте МВД.

    Египетским судьям запретили игнорировать конституционный референдум

    Представитель Высшего юридического совета Египта Мохаммед Гадалла (Mohamed Gadallah) объявил, что местные судьи и прокуроры все-таки станут наблюдателями на конституционном референдуме 15 декабря ...

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Довольно уникальный, актуальный и полностью отличающийся от существующих ресурс! Хочется поддержать Вас материально. Как это можно сделать?

    Огромнейшее спасибо. Очень благодарны! Ребята - Вы молодцы.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0