Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Щодо профілактичної роботи з запобігання правопорушенням та злочинності серед дітей та учнівської молоді, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту УкраїниМІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 11.02.2013  № 1/9-96
  2. Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій

    Щодо профілактичної роботи з запобігання правопорушенням та злочинності серед дітей та учнівської молоді

    Міністерство надсилає для аналізу та вжиття дієвих заходів інформаційно-аналітичні матеріали щодо діяльності органів управління освітою з питань профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді, а також статистичні відомості Міністерства внутрішніх справ України про злочини, вчинені неповнолітніми або за їх участю, за 2012 рік (додаються).

    Повідомляємо, що нормативним документом, який регулює зазначене питання, є наказ від 03 серпня 2012 року № 888 "Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту щодо профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді на період до 2015 року", а лист Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20.01.2012 р. № 1/9-43 "Щодо посилення профілактичної роботи у навчальних закладах та організації змістового дозвілля дітей та учнівської молоді" втратив чинність.

    Заступник Міністра

    Б. М. Жебровський

    Додаток до листа МОНмолодьспорту 11.02.2013 № 1/9-96

    ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНІ МАТЕРІАЛИ щодо діяльності органів управління освітою з питань профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді, а також статистичні відомості Міністерства внутрішніх справ України про злочини, вчинені неповнолітніми або за їх участю, за 2012 рік

    На виконання наказу від 03.08.2012 р. № 888 "Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту щодо профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді на період до 2015 року" Міністерство здійснило аналіз діяльності органів управління освітою щодо профілактики правопорушень серед дітей, учнівської та студентської молоді.

    Так, управліннями, органами та закладами використовуються різноманітні основні форми роботи: координаційні ради при обл- та райдержадміністраціях та на радах з профілактики правопорушень, ради з профілактики правопорушень та злочинів, система наставництва, залучення до гурткової та позакласної роботи, проект "Літера "Н" у класному журналі, тижні, декадники, місячники правознавства, рейди, угоди про співпрацю з кримінальною міліцією у справах дітей, службами у справах дітей, органами охорони здоров'я служби розв'язання конфліктів, громадські організації учнівського самоврядування та громадські організація батьків дітей тощо.

    Діяльність Міністерства спрямовується на вдосконалення форм і методів роботи з реалізації державної політики у сфері захисту прав дітей, а також виконання завдань, поставлених 04.12.2012 Президентом України Януковичем В. Ф. на Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дітей, щодо забезпечення повною мірою законних інтересів дітей.

    З цією метою 14.12.2012 проведено розширену координаційну нараду Міністерства внутрішніх справ, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства соціальної політики та Міністерства надзвичайних ситуацій за участю Уповноваженого Президента України з прав дитини Павленка Ю. О., представництва ЮНІСЕФ в Україні, Генеральної прокуратури України та громадських організацій з питань координації спільних дій щодо запобігання правопорушенням серед дітей, попередження жорстокого поводження з ними та проведення профілактичної роботи з сім'ями, які опинилися у складних обставинах.

    Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи вивчив досвід впровадження в навчально-виховний процес "Шкільної медіації" як одного із способів розв'язання конфліктних ситуацій та розробити для запровадження в кожному навчальному закладі механізму аналізу ризиків виникнення всіх форм насильства серед дітей та учнівської молоді.

    Впровадження програм примирення серед однолітків є одним із дієвих способів встановлення безпечного, комфортного середовища у навчальному закладі, вирішення учнівських конфліктів. Програми примирення (кола цінностей, медіації) довели свою високу ефективність і позитивний виховний вплив. Керівники навчальних закладів вказують на покращення загального мікроклімату, зниження кількості конфліктів і випадків прояву насильства серед учнів, посилення ролі і участі батьків в процесі виховання дітей. Головна перевага вказаних програм — це формування відповідальності людини і громади за власну поведінку і поведінку інших, готовність прийти на допомогу, розв'язати конфлікт. Вказані програми активно впроваджуються на базі навчальних закладів Вінницької, Одеської, Полтавської, Івано-Франківської областей тощо. Водночас на рівні окремих областей (міст, районів) спостерігається опір зі сторони керівництва службою, управлінців щодо впровадження вказаних ефективних технологій з формування сприятливого до дитини, безпечного середовища в умовах закладу.

    Інформація про ці форми роботи, досвід та методичні матеріали розміщена на офіційному сайті МОНмолодьспорту (www.mon.gov.ua, сторінка "Позашкільна освіта, виховна робота та захист прав дитини").

    У загальноосвітніх навчальних закладах впроваджуються психологічно орієнтовані факультативні заняття, а саме: "Психологічні основи гендерної культури особистості (статеве виховання)", "Етика і психологія сімейного життя", "Психологія особистості", "За здоровий спосіб життя", "Самовдосконалення особистості", "Твоє життя — твій вибір". Проводяться і тренінгові заняття із формування соціальних навичок у дітей.

    Підготовлені електронні посібники з цієї тематики: "Стан системи попередження насильства в сім'ї в Україні", "Ефективне запобігання та реагування на випадки насильства в сім'ї", "Абетка гендерної рівності", "Ми різні, ми рівні" тощо.

    У навчальних закладах України створюється система подолання правового нігілізму та виховання людей демократичного стилю. З цією метою здійснюється комплекс заходів, спрямованих на виховання в учнів активної життєвої позиції "Молодь проти насилля в усіх його проявах". Учні проходять тренінгові заняття проти насильницьких дій: "Як порозумітися з підлітком?", "Профілактика виникнення насильства у сім'ї", "Просвітницький десант психологічної служби", "Бережіть своїх дітей!", "Профілактика правопорушень", "Дитина і її психічне здоров'я", "Права та обов'язки учнів у школі", "Виховуємо дітей правильно", "Етичні закони сім'ї — дзеркало поведінки дитини", "Відповідальність батьків за дітей", "Насильство в мережі Інтернет", "Проблеми налагодження сімейного мікроклімату з батьками" тощо. Багато з старшокласників стали волонтерами по впровадженню в життя ненасильницького спілкування.

    Органи учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів організовують і проводять попереджувальну роботу щодо запобігання насильства над дітьми: єдині уроки права, цикли бесід та диспутів; тренінгові заняття — "Ми проти насильства", "Толерантне ставлення однолітків один до одного", "Злочин, який не розголошується", "Ні насильству", "Я і мої однолітки", "Поважай себе і оточуючих", "Я і мої батьки", "Дізнайся про свої права", "Молодь і закон"; виховні години: "В країні чемності і доброти", "Діти вулиці"; засідання клубів — "Усі ми різні, але маємо багато спільного", "Толерантність та демократія", "Від стереотипів до упередження"; круглі столи — "Злочин і кара", "Захисти себе від насильства"; тематична лінійка "Людські цінності"; ярмарок брошур "Скажи насильству — Ні!"; рейд "Урок-перерва".

    Міністерство спільно із Всеукраїнською організацією України "Жіночий консорціум України" провели семінари-тренінги для фахівців інститутів післядипломної педагогічної освіти з питань попередження насильства над дітьми.

    63 фахівці інститутів післядипломної педагогічної освіти опанували навчальний курс на семінарах-тренінгах, які відбулися у червні — липні та у жовтні — листопаді 2012 року на базі Львівської, Запорізької та Полтавської областей за навчально-методичним посібником "Організація роботи з розв'язання проблем насильства в школі" (схвалений для використання на засіданні науково-методичної комісії з проблем виховання дітей та учнівської молоді, науково-методичної ради з питань освіти МОНмолодьспорту України від 22 травня 2012 року, протокол № 2).

    Під час навчальних занять фахівці обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти з усіх регіонів України навчилися планувати роботу щодо профілактики та усунення явищ дискримінації і насильства в учнівському середовищі, оволоділи навичками створення безпечного середовища в навчальних закладах.

    Дієвим засобом вирішення завдань щодо подолання злочинності є моніторинг стану підліткової злочинності серед неповнолітніх, аналіз отриманих даних і вчасне реагування на негативні явища у молодіжному середовищі.

    Упродовж 2012 року неповнолітніми або за їх участю скоєно 14238 злочинів (- 14,4 %). Стосовно дітей учинено 9677 злочинів, у тому числі 2885 тяжких та особливо тяжких злочинів. Від протиправних діянь потерпіло 10590 дітей, у тому числі 2961 малолітня дитина (до 14 років).

    Спостерігається позитивна динаміка зменшення кількості дітей, причетних до вчинення злочинів. Так, минулого року на 15,5 % зменшилася кількість неповнолітніх, причетних до вчинення злочинів, у тому числі на 17 % зменшилося число неповнолітніх, які вчинили злочини у стані сп'яніння, на 21,4 % зменшилося число неповнолітніх, які вчинили злочини в групі.

    Особливістю криміногенної ситуації в підлітковому середовищі є зміна її структури в бік зростання корисливих злочинів. Найпоширенішими злочинами залишаються крадіжки, тобто майнові злочини, які складають майже 66 % усіх злочинів, скоєних підлітками. Значною мірою на стан оперативної ситуації впливає незайнятість населення та трудова міграція.

    На кінець 2012 року у підрозділах кримінальної міліції у справах дітей органів внутрішніх справ України перебуває 14 тис. 213 дітей.

    Із них:

  3. 1 тис. жіночої статі;
  4. 1 тис. 777 дітей віком до 11 років;
  5. 1 тис. 557 дітей віком від 11 до 14 років;
  6. 5 тис. 665 дітей віком від 14 до 16 років;
  7. 6 тис. 814 дітей віком від 16 до 18 років.
  8. Непокоїть той факт, що на обліку перебувають дівчата, — 860 осіб.

    Найбільша кількість дітей, які перебувають на обліку, — це учні загальноосвітніх навчальних закладів — 7 тис. 915 осіб, 3 тис. 116 осіб становлять учні професійно-технічних навчальних закладів; 152 — студенти, курсанти вищих навчальних закладів.

    Залишається складним питання обліку дітей, які вживають наркотичні засоби та алкогольні напої.

    У звітному періоді поставлено на облік 1 тис. 830 дітей, схильних до вживання алкогольних напоїв, із них з діагнозом "алкоголізм" — 26 осіб.

    Поставлено на облік 887 дітей, схильних до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, з них з діагнозом "наркоманія" — 62 особи.

    До адміністративної відповідальності притягнуто 2006 неповнолітніх за вчинення дрібного хуліганства (ст. 173 КУпАП( 80731-10 )), 7796 — за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у стані сп'яніння (ст. 178 КУпАП( 80731-10 )), 3998 — за доведення дорослими особами неповнолітніх до стану сп'яніння (ст. 180 КУпАП( 80731-10 )).

    Основними причинами вчинення неповнолітніми протиправних дій є недостатній життєвий досвід, схильність до наслідування дорослих, не завжди позитивний вплив на дітей оточуючого середовища, намагання звільнитися від опіки з боку батьків, віра в безкарність, недостатній рівень самокритичного ставлення до власних вчинків, хибна оцінка складних життєвих ситуацій, вживання спиртних напоїв чи наркотичних речовин, безконтрольність з боку вихователів та недостатній рівень профілактичної роботи з неповнолітніми тощо.

    Має місце порушення вимог Закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення"( 2899-15 ) (куріння на територіях навчальних закладів).

    Викликає занепокоєння щорічне зростання кількості злочинів, вчинених підлітками внаслідок запозичення інформації з мережі Інтернет чи під впливом негативного контенту (інформація про виготовлення та розповсюдження наркоречовин, способи крадіжки грошей, виготовлення вибухівки тощо).

    Розв'язанню цих проблем має сприяти безумовне забезпечення безпечного доступу дітей і молоді до мережі, навчання їх основам безпеки в Інтернеті.

    Окремої уваги потребує підвищення рівня просвітницької роботи з батьками щодо ризиків, які таїть в собі глобальна мережа, надання їм допомоги з питань захисту дітей від впливу шкідливої інформації.

    Важлива роль у цьому процесі належить педагогічним працівникам, які мають володіти формами і методами просвітницької роботи з учнями та їх батьками щодо попередження ризиків негативного контенту. Така діяльність має базуватися на знаннях наслідків негативного впливу інформації на дітей і молодь, умінні донести до дітей важливість Інтернет-безпеки для забезпечення власного духовного та соціального благополуччя, психічної рівноваги.

    Міністерство неодноразово інформувало педагогічну, учнівську та батьківську громадськість про безкоштовні фільтри та брандмауери. Зосереджуємо увагу ще раз і просимо довести її до педагогічної та батьківської громадськості ще раз:

    • Интернет Цензор — http://www.icensor.ru/soft/

    • Безкоштовні брандмауери — http://ru.brothersoft.com/security/firewalls/

    • Безпека сім'ї Windows Live — http://explore.live.com/windows-live-family-safety?os=winxp.

    Також вчителі інформатики навчають учнів безпечному користуванню Інтернетом і радять батькам, яким чином контролювати роботу дітей в Інтернеті вдома. Інформацію щодо безпеки дітей в Інтернеті можна отримати у посібниках, рекомендованих Міністерством, та на сайтах:

    • On-ляндія: Безпечна Web-країна http://www.onlandia.org.ua/

    • Безпека в Інтернеті — http://bezpeka.ho.ua/

    Упродовж минулого року виявлено майже 4 тис. сімей, які негативно впливають на виховання дітей та вчиняють насильство в сім'ї. У таких сім'ях проживає 6,9 тис. дітей. Винесено 2607 офіційних попереджень про неприпустимість учинення насильства в сім'ї та 175 захисних приписів після отримання офіційного попередження про неприпустимість учинення насильства в сім'ї.

    Важливим в питаннях профілактики дитячої жорстокості та насильства є проведення належного сімейного виховання.

    Так, Міністерством розроблено Концепцію сімейного виховання в системі освіти України "Щаслива родина" та схвалено на засіданні вченої ради Інституту інноваційних технологій і змісту освіти від 14.11.2012, протокол № 9.

    Також підготовлено комплекс навчальних програм з сімейного виховання для 8 — 9 класів "Сімейні цінності" (9, 17, 35, 70 годин) та затверджено науково-методичною комісією з проблем виховання Міністерства освіти і науки, молоді та спорту (протокол № 2 від 22.05.2012).

    У минулому році стабілізувалась ситуація щодо випадків скоєння правопорушень молодіжними субкультурами.

    Серед учнів і студентів навчальних закладів проводяться роз'яснювальні та попереджувально-профілактичні заходи: "Молодіжні субкультури", "Субкультура та її групи" тощо, метою яких є недопущення вчинення правопорушень прихильниками радикально налаштованих молодіжних груп "Готи", "Емо", "Неформали".

    Відповідно до наказу МОНмолодьспорту від 02.10.2012 р. № 1065 Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти розпочато у 2012 році на період до 2016 року моніторингове дослідження стану превентивної освіти дітей та учнівської молоді в навчальних закладах.

    Моніторингове дослідження проводиться у 4 етапи з метою отримання об'єктивної інформації щодо ефективності реалізації Плану заходів щодо реалізації Національної кампанії "Стоп насильству" на період до 2015 року( v1312736-10 ), затвердженого наказом МОНмолодьспорту від 30 грудня 2010 року № 1312, Плану заходів щодо виконання Концепції реалізації державної політики у сфері протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на 2011 — 2015 роки( 2140-2010-р ), затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2010 року № 2140, завдань і заходів Державної програми "Репродуктивне здоров'я нації на період до 2015 року"( 1849-2006-п ), затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2006 року № 1849, виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 1 червня 2009 року № 457( v0457290-09 ) "Про затвердження плану заходів Міністерства освіти і науки України з виконання Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009 — 2013 роки" та стану превентивної освіти з питань формування здорового способу життя у дітей та учнівської молоді в навчальних закладах.

    Одним із важливих завдань для зменшення рівня злочинності та інших протиправних дій серед школярів та учнівської молоді є налагодження та забезпечення зв'язку між службами і структурами, котрі здійснюють патронат і супровід дітей, особливо тих, котрі опинилися у складних життєвих обставинах, віднесених до так званих "груп ризику". Важливе значення для вирішення цієї проблеми має належне забезпечення навчальних закладів педагогічними посадами практичних психологів та соціальних педагогів.

    Зосереджуємо увагу, що пріоритетним в роботі навчальних закладів залишається упровадження просвітницької діяльності, спрямованої на формування негативного ставлення до протиправних діянь, використання інтерактивних педагогічних технологій між усіма учасниками навчально-виховного процесу щодо підвищення моральності та правової культури, організація учнівського самоврядування і перетворення навчальних закладів на зразок демократичного правового простору та позитивного мікроклімату.

    Додаток

    ДИНАМІКА ТА СТРУКТУРА ЗЛОЧИНІВ, що вчинені неповнолітніми або за їх участю

     

    Усього

    Питома вага в числі розкритих (розслідуваних), %

  9. торік
  10. поточний рік
  11. динаміка, %
  12. торік
  13. поточний рік
  14. Усього злочинів, учинених неповнолітніми або за їх участю

  15. 16626
  16. 14238
  17. -14.4

    5.6

    5.0

    У т. ч. тяжких та особливо тяжких

  18. 8159
  19. 6973
  20. -14.5

    8.0

    7.3

    Бандитизм ст. 257 КК( 2341-14 )

     

     

     

     

     

    Умисне вбивство (та замах) ст. ст. 115 — 118 КК ( 2341-14 )

  21. 56
  22. 52
  23. -7.1

    2.5

    2.5

  24. з них вчинене
  25. на замовлення
  26.  

     

     

     

     

  27. двох або більше осіб
  28. 9

    2

    -77.8

    8.9

    2.1

  29. з застосуванням
  30. вогнепальної зброї та вибухових речовин
  31. 2

     

    -100.0

    2.5

     

    Умисне тяжке тілесне ушкодження ст. 121 КК ( 2341-14 )

  32. 101
  33. 104
  34. 3.0

    3.3

    3.4

    Зґвалтування ст. 152 КК( 2341-14 )

  35. 52
  36. 41
  37. -21.2

    9.5

    8.4

    Розбій ст. 187 КК( 2341-14 )

  38. 282
  39. 245
  40. -13.1

    9.3

    8.9

    Грабіж ст. 186 КК( 2341-14 )

  41. 1364
  42. 1111
  43. -18.5

  44. 11.0
  45. 9.4

    Шахрайство ст. 190 КК( 2341-14 )

  46. 380
  47. 331
  48. -12.9

    2.8

    2.4

    Вимагання ст. 189 КК( 2341-14 )

  49. 82
  50. 72
  51. -12.2

  52. 15.3
  53. 19.1
  54. Хуліганство ст. 296 КК( 2341-14 )

  55. 527
  56. 429
  57. -18.6

    9.4

    8.5

    Крадіжка ст. 185 КК( 2341-14 )

  58. 11174
  59. 9458
  60. -15.4

    9.8

    8.4

  61. з них
  62. із квартир

  63. 850
  64. 656
  65. -22.8

    6.9

    5.6

    Незаконне заволодіння транспортними засобами ст. 289 КК( 2341-14 )

  66. 451
  67. 577
  68. 27.9
  69. 17.4
  70. 17.8
  71. з них
  72. автомобілями
  73. 319
  74. 327
  75. 2.5

  76. 15.9
  77. 14.8
  78. ДТП із смертельними наслідками

    9

  79. 10
  80. 11.1
  81. 0.7

    0.6

    Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами ст. 263 КК( 2341-14 )

  82. 88
  83. 81
  84. -8.0

  85. 231.6
  86. 0.8

    Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів ст. ст. 305 — 324 КК( 2341-14 )

  87. 906
  88. 816
  89. -9.9

    1.8

    1.8

    Додаток

    ЗЛОЧИННІСТЬ серед неповнолітніх в розрізі регіонів і залізниць

    Найменування регіонів та залізниць

    Усього злочинів, учинених неповнолітніми або за їх участю

    Питома вага в числі розкритих (розслідуваних), %

  90. торік
  91. поточний рік
  92. динаміка
  93. торік
  94. поточний рік
  95. %

  96. абс.
  97. АР Крим

  98. 739
  99. 782
  100. 5.8

  101. 43
  102. 4.8

    5.3

    Вінницька

  103. 578
  104. 542
  105. -6.2

    -36

    6.6

    6.9

    Волинська

  106. 365
  107. 422
  108. 15.6
  109. 57
  110. 7.4

    8.5

    Дніпропетровська

  111. 1160
  112. 876
  113. -24.5

    -284

    4.0

    3.5

    Донецька

  114. 1589
  115. 1451
  116. -8.7

    -138

    5.4

    5.1

    Житомирська

  117. 565
  118. 517
  119. -8.5

    -48

    8.5

    8.3

    Закарпатська

  120. 376
  121. 349
  122. -7.2

    -27

    8.0

    8.2

    Запорізька

  123. 839
  124. 684
  125. -18.5

    -155

    5.4

    4.3

    Івано-Франківська

  126. 299
  127. 224
  128. -25.1

    -75

    5.9

    4.7

    Київська

  129. 630
  130. 458
  131. -27.3

    -172

    7.1

    5.1

  132. місто Київ
  133. 454
  134. 467
  135. 2.9

  136. 13
  137. 2.9

    3.1

    Кіровоградська

  138. 509
  139. 478
  140. -6.1

    -31

    8.6

    7.9

    Луганська

  141. 1063
  142. 771
  143. -27.5

    -292

    4.4

    3.4

    Львівська

  144. 613
  145. 558
  146. -9.0

    -55

    5.9

    5.4

    Миколаївська

  147. 633
  148. 448
  149. -29.2

    -185

    7.3

    5.5

    Одеська

  150. 1061
  151. 949
  152. -10.6

    -112

    6.9

    7.2

    Полтавська

  153. 603
  154. 456
  155. -24.4

    -147

    6.1

    4.9

    Рівненська

  156. 348
  157. 293
  158. -15.8

    -55

    6.8

    6.6

  159. місто Севастополь
  160. 59
  161. 54
  162. -8.5

    -5

    2.2

    2.0

    Сумська

  163. 503
  164. 432
  165. -14.1

    -71

    7.4

    7.2

    Тернопільська

  166. 200
  167. 181
  168. -9.5

    -19

    5.0

    4.3

    Харківська

  169. 1004
  170. 890
  171. -11.4

    -114

    5.3

    4.8

    Херсонська

  172. 503
  173. 470
  174. -6.6

    -33

    5.9

    5.5

    Хмельницька

  175. 527
  176. 402
  177. -23.7

    -125

    8.1

    7.6

    Черкаська

  178. 359
  179. 289
  180. -19.5

    -70

    4.8

    3.7

    Чернігівська

  181. 421
  182. 313
  183. -25.7

    -108

    6.4

    4.8

    Чернівецька

  184. 302
  185. 250
  186. -17.2

    -52

    6.0

    5.2

    Всього по УМВС

  187. 16302
  188. 14006
  189. -14.1

    -2296

    5.6

    5.1

    Донецька залізниця

  190. 78
  191. 54
  192. -30.8

    -24

    6.7

    4.4

    Львівська залізниця

  193. 38
  194. 27
  195. -28.9

    -11

    3.2

    2.3

    Одеська залізниця

  196. 37
  197. 37
  198.  

     

    3.2

    3.0

    Придніпр. залізниця

  199. 55
  200. 43
  201. -21.8

    -12

    2.8

    2.2

    Півд.-Зах. залізниця

  202. 67
  203. 35
  204. -47.8

    -32

    3.4

    2.0

    Південна залізниця

  205. 49
  206. 36
  207. -26.5

    -13

    3.4

    2.4

    Всього по залізницях

  208. 324
  209. 232
  210. -28.4

    -92

    3.6

    2.6

    Всього по Україні

  211. 16626
  212. 14238
  213. -14.4

    -2388

    5.6

    5.0

    Додаток

    ПРО ЗЛОЧИННІСТЬ, пов'язану з насильством у сім'ї, в розрізі регіонів та на залізницях

    Найменування регіонів та залізниць

    Усього злочинів, пов'язаних з насильством у сім'ї

    Питома вага в числі розкритих (розслідуваних) злочинів, %

    Виявлено осіб, які вчинили злочини

    Виявлено осіб, які потерпіли від злочинів

    З них

  214. особи жіночої статі
  215. неповнолітні
  216. АР Крим

  217. 29
  218. 0.2

  219. 28
  220. 27
  221. 18
  222. 1

    Вінницька

  223. 13
  224. 0.2

  225. 14
  226. 13
  227. 7

    2

    Волинська

  228. 27
  229. 0.5

  230. 26
  231. 28
  232. 8

    5

    Дніпропетровська

  233. 29
  234. 0.1

  235. 25
  236. 26
  237. 9

    3

    Донецька

  238. 77
  239. 0.3

  240. 58
  241. 77
  242. 50
  243. 6

    Житомирська

  244. 26
  245. 0.4

  246. 25
  247. 27
  248. 10
  249. 2

    Закарпатська

  250. 85
  251. 2.0

  252. 79
  253. 83
  254. 60
  255. 3

    Запорізька

  256. 18
  257. 0.1

  258. 17
  259. 19
  260. 8

    3

    Івано-Франківська

  261. 21
  262. 0.4

  263. 16
  264. 21
  265. 15
  266.  

    Київська

  267. 24
  268. 0.3

  269. 20
  270. 17
  271. 12
  272.  

  273. місто Київ
  274. 15
  275. 0.1

  276. 15
  277. 16
  278. 8

     

    Кіровоградська

    7

    0.1

    5

    6

     

    1

    Луганська

  279. 25
  280. 0.1

  281. 23
  282. 26
  283. 10
  284. 2

    Львівська

  285. 27
  286. 0.3

  287. 21
  288. 26
  289. 19
  290. 3

    Миколаївська

  291. 26
  292. 0.3

  293. 26
  294. 27
  295. 15
  296. 3

    Одеська

  297. 24
  298. 0.2

  299. 23
  300. 28
  301. 8

    4

    Полтавська

  302. 17
  303. 0.2

  304. 12
  305. 11
  306. 8

     

    Рівненська

  307. 16
  308. 0.4

  309. 19
  310. 15
  311. 5

    3

  312. місто Севастополь
  313. 6

    0.2

    6

    6

    1

    1

    Сумська

  314. 25
  315. 0.4

  316. 30
  317. 26
  318. 13
  319.  

    Тернопільська

    3

    0.1

    3

    3

    1

     

    Харківська

    9

    0.0

    9

  320. 10
  321. 5

     

    Херсонська

  322. 11
  323. 0.1

  324. 10
  325. 11
  326. 7

     

    Хмельницька

  327. 15
  328. 0.3

  329. 15
  330. 15
  331. 7

    3

    Черкаська

  332. 10
  333. 0.1

    9

  334. 10
  335. 3

     

    Чернігівська

  336. 21
  337. 0.3

  338. 21
  339. 21
  340. 12
  341. 4

    Чернівецька

  342. 10
  343. 0.2

    9

  344. 11
  345. 6

    3

    Всього по УМВС

  346. 616
  347. 0.2

  348. 564
  349. 606
  350. 325
  351. 52
  352. Донецька залізниця

     

     

     

     

     

     

    Львівська залізниця

     

     

     

     

     

     

    Одеська залізниця

     

     

     

     

     

     

    Придніпр. залізниця

     

     

     

     

     

     

    Півд.-Зах. залізниця

     

     

     

     

     

     

    Південна залізниця

     

     

     

     

     

     

    Всього по залізницях

     

     

     

     

     

     

    Всього по Україні

  353. 616
  354. 0.2

  355. 564
  356. 606
  357. 325
  358. 52
  359. Додаток

    ПРО ОСІБ, які вчинили злочини (за закінченими розслідуванням кримінальними справами), в розрізі регіонів та залізниць

    Найменування регіонів та залізниць

    Виявлено осіб, які вчинили злочини

    З них

  360. неповнолітніх
  361. питома вага, %
  362. жінок
  363. питома вага, %
  364. торік
  365. поточний рік
  366. динаміка, %
  367. АР Крим

  368. 10561
  369. 9751
  370. -7.7

  371. 510
  372. 5.2

  373. 1279
  374. 13.1
  375. Вінницька

  376. 7319
  377. 6445
  378. -11.9

  379. 279
  380. 4.3

  381. 887
  382. 13.8
  383. Волинська

  384. 3419
  385. 3308
  386. -3.2

  387. 264
  388. 8.0

  389. 423
  390. 12.8
  391. Дніпропетровська

  392. 17214
  393. 16083
  394. -6.6

  395. 649
  396. 4.0

  397. 1934
  398. 12.0
  399. Донецька

  400. 22884
  401. 21384
  402. -6.6

  403. 1079
  404. 5.0

  405. 2694
  406. 12.6
  407. Житомирська

  408. 5605
  409. 5246
  410. -6.4

  411. 453
  412. 8.6

  413. 735
  414. 14.0
  415. Закарпатська

  416. 3746
  417. 3311
  418. -11.6

  419. 262
  420. 7.9

  421. 498
  422. 15.0
  423. Запорізька

  424. 10694
  425. 10240
  426. -4.2

  427. 537
  428. 5.2

  429. 1072
  430. 10.5
  431. Івано-Франківська

  432. 3947
  433. 3477
  434. -11.9

  435. 185
  436. 5.3

  437. 479
  438. 13.8
  439. Київська

  440. 6718
  441. 6323
  442. -5.9

  443. 377
  444. 6.0

  445. 661
  446. 10.5
  447. місто Київ
  448. 10284
  449. 9625
  450. -6.4

  451. 391
  452. 4.1

  453. 1481
  454. 15.4
  455. Кіровоградська

  456. 4540
  457. 4394
  458. -3.2

  459. 350
  460. 8.0

  461. 586
  462. 13.3
  463. Луганська

  464. 15120
  465. 13970
  466. -7.6

  467. 618
  468. 4.4

  469. 1743
  470. 12.5
  471. Львівська

  472. 6935
  473. 6503
  474. -6.2

  475. 370
  476. 5.7

  477. 1094
  478. 16.8
  479. Миколаївська

  480. 6153
  481. 5693
  482. -7.5

  483. 380
  484. 6.7

  485. 605
  486. 10.6
  487. Одеська

  488. 10195
  489. 9506
  490. -6.8

  491. 692
  492. 7.3

  493. 1271
  494. 13.4
  495. Полтавська

  496. 6540
  497. 6310
  498. -3.5

  499. 380
  500. 6.0

  501. 709
  502. 11.2
  503. Рівненська

  504. 3927
  505. 3519
  506. -10.4

  507. 247
  508. 7.0

  509. 400
  510. 11.4
  511. місто Севастополь
  512. 1464
  513. 1546
  514. 5.6

  515. 35
  516. 2.3

  517. 176
  518. 11.4
  519. Сумська

  520. 5154
  521. 4662
  522. -9.5

  523. 341
  524. 7.3

  525. 599
  526. 12.8
  527. Тернопільська

  528. 2787
  529. 2738
  530. -1.8

  531. 145
  532. 5.3

  533. 598
  534. 21.8
  535. Харківська

  536. 13561
  537. 12093
  538. -10.8

  539. 647
  540. 5.4

  541. 1353
  542. 11.2
  543. Херсонська

  544. 6046
  545. 6005
  546. -0.7

  547. 337
  548. 5.6

  549. 730
  550. 12.2
  551. Хмельницька

  552. 4848
  553. 3871
  554. -20.2

  555. 317
  556. 8.2

  557. 536
  558. 13.8
  559. Черкаська

  560. 4902
  561. 4921
  562. 0.4

  563. 188
  564. 3.8

  565. 647
  566. 13.1
  567. Чернігівська

  568. 4704
  569. 4452
  570. -5.4

  571. 223
  572. 5.0

  573. 658
  574. 14.8
  575. Чернівецька

  576. 3339
  577. 3003
  578. -10.1

  579. 215
  580. 7.2

  581. 439
  582. 14.6
  583. Всього по УМВС

  584. 202606
  585. 188379
  586. -7.0

  587. 10471
  588. 5.6

  589. 24287
  590. 12.9
  591. Донецька залізниця

  592. 1099
  593. 1036
  594. -5.7

  595. 50
  596. 4.8

  597. 86
  598. 8.3

    Львівська залізниця

  599. 893
  600. 834
  601. -6.6

  602. 26
  603. 3.1

  604. 137
  605. 16.4
  606. Одеська залізниця

  607. 900
  608. 858
  609. -4.7

  610. 31
  611. 3.6

  612. 107
  613. 12.5
  614. Придніпр. залізниця

  615. 1402
  616. 1396
  617. -0.4

  618. 39
  619. 2.8

  620. 137
  621. 9.8

    Півд.-Зах. залізниця

  622. 1397
  623. 1287
  624. -7.9

  625. 37
  626. 2.9

  627. 155
  628. 12.0
  629. Південна залізниця

  630. 1159
  631. 1202
  632. 3.7

  633. 49
  634. 4.1

  635. 110
  636. 9.2

    Всього по залізницях

  637. 6850
  638. 6613
  639. -3.5

  640. 232
  641. 3.5

  642. 732
  643. 11.1
  644. Всього по Україні

  645. 209456
  646. 194992
  647. -6.9

  648. 10703
  649. 5.5

  650. 25019
  651. 12.8
  652. {Текст взято з сайту МОНмолодьспорту України http://www.mon.gov.ua}

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Для однієї людини круїз на катері закінчився смертю, ще для 14-х — травмами

    Уже не раз доводилося чути, як катери та скутери стають причиною каліцтва відпочивальників. Бездумно гарцюючи на морських хвилях, власники цих плавзасобів переймаються лише адреналіном та грошима.

    У Дніпровському районі Києва працівники ДАІ виявили нетверезого водія автобуса з загіпсованою рукою

    Як уже повідомлялося, з 20 травня столична ДАІ проводить операцію Автобус-2014. ЇЇ головна мета підвищення безпеки пасажирських перевезень, виявлення та притягнення до адміністративної відповідальності ...

    Крим «окуповують» вітряки

    Нещодавно на Тарханкутській вітроелектростанції, яка розташована неподалік селища Чорноморське, завершилося будівництво двох вітроагрегатів потужністю 4 МВт/г. До реалізації проекту вартістю ...

    Российский фотограф обжалует свою депортацию с Украины

    Фотограф-фрилансер, гражданин России Юрий Барабаш, депортированный с Украины 15 июля, планирует обжаловать в суде решение украинской стороны.

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Как много нужной информации. Огромнейшее Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - Вы действительно умнички.

    Сайт - обалденный. Благодарю. Без всякого сомнения полезный и удобный интернет проект.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0