Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Ніхто за нас фортецю не збудує

    Ніхто за нас фортецю не збудуєПОВЕРТАЮЧИСЬ ДО НАДРУКОВАНОГО

    Чому люди підтримали об’єднання, яке не має права на існування?

    Восени цього року (публікація «УК» від 30 жовтня «Не вступиш до ОСББ — не забереш дружину з пологового будинку») «Урядовий кур’єр» посприяв розгляду колективної скарги жителів Красного Луча на Луганщині на незаконні підстави створення та функціонування в цьому місті об’єднання співвласників багатоквартирних будинків «Житлово-експлуатаційне об’єднання». Спільними зусиллями представників Мінрегіону, управління ЖКГ області та прокуратури було роз’яснено, що такий «монстр» (який об’єднав 44 будинки, не пов’язані ані загальною прибудинковою територією, ані комунікаціями) одноосібно функціонувати не може й не повинен автоматично ретранслювати тарифи міського комунального господарства на розмір грошових внесків членів ОСББ.

    Компромісним рішенням визнали необхідність проведення зборів у кожному із 44 будинків і створення в кожному з них власної «фортеці».

    Першого дня календарної зими кореспондента «Урядового кур’єра» запросили на перші такі збори.

    Адреса зборів — вулиця імені 8 Березня, будинок 8: відчувається відлуння весни й сила цифри, що означає нескінченність. Та нескінченно довгим загрожувало стати й очікування кворуму на зібранні. Мешканців будинку напередодні, за два тижні до зборів, попереджено листами, та вони не поспішали на доленосне зібрання. Як з’ясувалося пізніше, це не лінощі чи апатія.

    — Мене цілком влаштовує співпраця з головою ОСББ «ЖЕО». Пам’ятаю першу зиму, коли ще не було в нас автономного опалення, ми замерзали. Хто прийшов на допомогу? Тільки ЖЕО, — гарячкувала Лідія Опенько.

    — Доходи нашої п’ятиповерхівки становлять 64 тис. 299 грн 89 коп. А витрати за два роки з її утримання — 65 тис. 959 грн 78 коп. Та «мінус» на будинку тому, що в нас дехто не сплачує за помешкання роками — понад 14 тисяч гривень. Спробуйте утримати таку махину в цій ситуації! — доводила своє Валентина Кондратенкова, яка погодилася (єдина з усіх!) провести ревізію діяльності ОСББ «ЖЕО».

    Щоправда, на запитання, чи відповідали витрати запланованому кошторису, «ревізор» відповісти не змогла. Як і на запитання про те, скільки саме коштує річне утримання будинку. І звідки в ОСББ «ЖЕО» можливість «перекидати» кошти з інших будинків, якщо загалом у місті ситуація однакова: борги з оплати комунальних послуг.

    І все-таки половина представників квартир будинку № 8 горою стояла за нинішнього голову ОСББ «ЖЕО».

    «Нехай воно й створене якось формально неправильно, але ми і в 2006 році погодилися, і зараз хочемо, щоб нас обслуговувало «ЖЕО», — приблизно такими словами люди висловлювали загальний настрій.

    Ані виступ компетентного юриста Світлани Сидоренко, ані навіть промова заступника міського голови Красного Луча Сергія Лук’яненка, який визнав юридичні помилки, не справили враження: «Не хочемо виходити з ОСББ «ЖЕО», — гомоніли люди.

    Та як же виходити, якщо об’єднання співвласників багатоквартирного будинку просто й не було створено за адресою вул. 8 Березня, будинок № 8?

    Три години вирували пристрасті біля першого парадного. Краснолучани не хотіли погоджуватися, що крихка в юридичному плані «споруда» — ОСББ «ЖЕО» — не має права на існування. І навіть намагалися шукати у власних лавах авторів скарг у численні інстанції, які й зробили гласною всю цю проблему.

    І ці настрої — найсумніше спостереження, зроблене в Красному Лучі. Люди не хочуть брати відповідальність за власний будинок на себе. Не хочуть читати закони (і вчитуватися в них!), контролювати ситуацію. Аналізувати доходи та витрати, що можливо тільки за наявності окремого рахунку на конкретний будинок. Не хочуть затверджувати штат робітників та перевіряти діяльність голови. Навіть питання обгрунтованості розміру внесків на утримання будинку — і те воліють вирішувати за «колгоспним» принципом: як усі, так і я.

    Соціологи і психологи називають такі настрої патерналізмом. Мовляв, держава — великий батько — захистить, їй видніше, як нам жити. Але кому, як не краснолучанам, близький девіз «Мій дім — моя фортеця»!

    Це місто першим у краї 100% перейшло на автономне опалення, повністю відмовившись від неефективного державного централізованого.

    Виходить, поки що «розміри» усвідомлення відповідальності за своє комфортне життя можна виміряти кордонами квартири. Але вона — лише одна частина багатоклітинного організму — багатоквартирного будинку. І ніхто за нас цю «фортецю» не збудує, не зміцнить, не «озброїть» теплом, водою й чистотою.

    Чому йдеться вже про нас, а не про конкретних кранснолучан? Бо перспектива — за ОСББ, і це дуже близьке майбутнє для кожного будинку країни.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Європол викрив кіберзлочинців, серед них двоє українців

    Іспанська поліція разом з Європол викрила мережу кіберзлочинців, котрі видурювали гроші в користувачів персональних компютерів.

    Про встановлення тарифів на відпуск електричної енергії та виробництво теплової енергії ПАТ «Харківська ТЕЦ-5», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про встановлення тарифів на відпуск електричної енергії та виробництво теплової енергії ПАТ «Харківська ТЕЦ-5» Відповідно до Законів України «Про електроене ( 575/97-ВР )ргетику»( 575/97-ВР ) та «Про теплопостачання»( 2633-15 ), Указу Президента України від 23 листопада 2011 року № 1059 ( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики», постанов НКРЕ від 12 жовтня 2005 року № 896( v0896227-05 ) «Про затвердження Порядку розрахунку тарифів на електричну та теплову енергію, що виробляється на ТЕЦ, ТЕС, АЕС та на установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії» та від 12 жовтня 2005 року № 898( v0898227-05 ) «Про затвердження Процедури перегляду та затвердження тарифів для ліцензіатів з виробництва електричної та теплової енергії» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Служу українському народу!

    Майже 500 першокурсників прийняли присягув Харківському національному університеті внутрішніх справ.За традицією, цей захід відбувся під час свята знань в присутності гостей: представників МВС ...

    Допомога фахівця завжди поряд

    Вашу правоту з будь-якого правового питання зможе підтвердити лише кваліфікований юрист, який і надасть необхідну юридичну консультацію для захисту Ваших прав і свобод

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Этот ресурс - супер так много чего здесь любопытного и нужного. Желаю держаться так же высоко и в будующем и всего самого... в Вашей работе!

    Этот интернет проект здоровский! Пользовался очень чуть ли не по три раза на день. Думаю, что этот интернет сайт ждет хорошее будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими трудами чаще!
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0