Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Вода торує шлях у села

    Вода торує шлях у села

    Мрії жителів Придунав’я про якісну питну воду потроху втілюються у життя

    Уже буквально цими днями село Дмитрівка, що у Татарбунарському районі на півдні Одещини, отримає воду із вже, власне, спорудженого водогону. Щоб збагнути, яким святом це має стати для людей, слід зауважити, що, за іронією долі, у Придунав’ї, регіоні, що має свою назву від великої європейської ріки, лише лічені поселення мають доступ до природних джерел питної води. Решта — включно із райцентрами — одвіку послуговується привозною водою або ж артезіанськими свердловинами, а це здебільшого незручно і дорого. Голова Одеської облдержадміністрації Едуард Матвійчук зазначає, що найбільше потерпають від проблем із водою Татарбунарський, Кілійський та Болградський райони області. Тож саме вони є першими у черзі на якісну воду.

    Проблема якісного водопостачання у цій місцевості чомусь не була розв’язана і за радянських часів, відкритою вона залишилася й після фактично проваленої урядової Програми комплексного розвитку українського Придунав’я на 2004—2010 роки. Саме на цьому відтинку часу, з 2006 до 2008 року, було призупинено й будівництво Татарбунарського водогону, котрий лише нині дасть воду в Дмитрівку.

    Без народного бюджету не обійшлося

    Власне, і нині вийти навіть на проміжний фініш було нелегко — спорудження насосної станції села Дмитрівка коштувало 7 млн 200 тис. грн. Державного фінансування на завершення цього об’єкта не вистачало. Тож ще майже 700 тис. грн додали із обласної скарбниці в рамках ініціативи. Народний бюджет — це коли люди на загальних зборах самі вирішують, куди у першу чергу варто спрямувати дещицю муніципальних грошей. У Дмитрівці проголосували за воду. Потужності новозбудованого комплексу вистачить на все село. Тут є два резервуари чистої води по 600 кубометрів — це добовий запас для села, де мешкає 4000 людей, та резерв на випадок пожежі.

    Що важливо, на комплексі буде застосована новітня технологія знезараження води з допомогою електролізу, котра не передбачає використання шкідливого для людини хлору.

    — Дмитрівка стане четвертим населеним пунктом Татарбунарського району, котрий отримає питну воду, що відповідає всім стандартам якості. У сусідньому Кілійському районі таких є вже вісім. Наступного року планують подати воду ще у шість населених пунктів Татарбунарського району та два — Арцизького, — зазначає директор дирекції будівництва водогосподарчих об’єктів агенції водних ресурсів України Георгій Бузіян.

    Усе це відбуватиметься у рамках проведення першої черги Татарбунарського та Кілійського водогонів. Коли ці роботи буде завершено, питну воду отримають 12 сіл із загальним населенням понад 40 тис. людей.

    Друга черга — це не скоро

    Складніше із самими Татарбунарами, котрі досі не мають нормального водопостачання. Адже лише років три тому було знято суто бюрократичну перепону, що заважала розв’язати цю проблему.

    — Раніше був такий порядок: містом займаються комунальники, селом — Держводгосп України, — каже Г. Бузіян, — зараз ми говоримо загалом про будівництво групових водогонів і можемо подавати воду як до села, так і до міста.

    Значно більша проблема — фінансування. На будівництво насосної станції та знезаражувальної установки для якісного водопостачання Татарбунарів потрібні 24 млн грн. Якби вони надійшли — об’єкт міг би з’явитися вже наступного року.

    Ще більш віддаленою перспективою є водопостачання до курортних селищ, котрих на території району чимало. Вони є доволі віддаленими від джерела води — Дунаю, тож до них буде потягнута вже друга черга водогону, чия вартість сягає 98 млн грн. Тож коли Трапівка, Лиман, Приморське та Лебедівка зможуть потішити курортників кращими побутовими умовами, сказати важко.

    Зате Кілійський груповий водогін уже навіть перейменували у Приморський, аби чітко включити у зону обслуговування всю прибережну зону і забезпечити курортний регіон питною водою.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про деякі питання практики застосування господарськими судами законодавства про рекламу (за матеріалами справ, розглянутих у касаційному порядку Вищим господарським судом України), Вищий господарський суд України

    Про деякі питання практики застосування господарськими судами законодавства про рекламу (за матеріалами справ, розглянутих у касаційному порядку Вищим господарським судом України)

    Висновок уповноваженого органу за результатами здійснення моніторингу державних закупівель, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

    Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України вул. Б. Хмельницького, 10, м. Київ, 01030 Державній казначейській службі України вул. Бастіонна, 6, м. Київ, 01601

    зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених ЗАТ "МакСмак", Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо усунення порушень законодавства на ринку цінних паперів, зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених ЗАТ "МакСмак"

    Создана Комиссия по разработке профилей профкомпетентности руководителей аппаратов судов

    В Государственной судебной администрации Приказом от 1 ноября с. г. № 143 была образована Комиссия по разработке профилей профессиональной компетентности должностей руководителей аппаратов судов ...

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    С огромной благодарностью отзываемся о тех, от кого зависит работа интернет портала.

    Этот сайт отличный! работал на нем очень часто. Этот интернет портал ждет светлое будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б видеться с Вашими новыми работами почаще!
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0