Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ ПОСТАНОВА

    ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ   ПОСТАНОВАЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ ПОСТАНОВА

    від 12 жовтня 2012 року № 1460

    Про оголошення попередження політичній партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"

    До Центральної виборчої комісії 3 жовтня 2012 року надійшла заява кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 1 Литвинова Анатолія Анатолійовича із повідомленням про встановлення судом при розгляді виборчого спору факту порушення Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі — Закон) політичною партією Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".

    У заяві суб’єкт звернення просить Центральну виборчу комісію "визнати дії суб’єкта виборчого процесу з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина", пов’язані з розповсюдженням друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про осіб, відповідальних за випуск такої продукції, які були розміщені на автошляху Н06 Сімферополь — Севастополь на відстані 5 км 300 м та 5 км 400 м від дорожнього знака "Закінчення населеного пункту м. Сімферополя", такими, що порушують вимоги Закону України "Про вибори народних депутатів України"; оголосити попередження суб’єкту виборчого процесу з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року Всеукраїнському об’єднанню "Батьківщина" відповідно до пункту 5 частини другої статті 61 Закону".

    Постановою Центральної виборчої комісії від 8 серпня 2012 року № 202 зареєстровано кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

    Розглянувши заяву та додані до неї матеріали, Центральна виборча комісія встановила.

    Згідно з частиною першою статті 70 Закону партія, кандидати у народні депутати України від якої зареєстровані у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у народні депутати України мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати.

    За змістом частини першої, пункту 5 частини другої статті 68 Закону передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України, зокрема, шляхом розповсюдження виборчих листівок, плакатів та інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації.

    Відповідно до частини сьомої статті 69 Закону друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

    Натомість частиною двадцять другою статті 74 Закону забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

    Постановою Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим від 27 вересня 2012 року в адміністративній справі № 2а-10521/12/0170/24 дії політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", пов’язані з виготовленням друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, розміщених на автошляху Н06 Сімферополь — Севастополь на відстані 5 км 300 м та 5 км 400 м від дорожнього знака "Закінчення населеного пункту м. Сімферополя", визнано протиправними та такими, що порушують вимоги частини сьомої статті 69, частини двадцять другої статті 74 Закону.

    Крім того, вказаним рішенням суду зобов’язано політичну партію Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" вчинити дії щодо усунення порушення частини сьомої статті 69, частини двадцять другої статті 74 Закону при розміщенні зазначених агітаційних матеріалів.

    Особливості провадження у справах щодо оскарження дій або бездіяльності кандидатів, їхніх довірених осіб, партії (блоку), місцевої організації партії, їхніх посадових осіб та уповноважених осіб, ініціативних груп референдуму, інших суб’єктів ініціювання референдуму, офіційних спостерігачів від суб’єктів виборчого процесу визначено статтею 175 Кодексу адміністративного судочинства України.

    Відповідно до частини третьої статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України судові рішення за наслідками розгляду судами першої інстанції справ, визначених статтями 172 — 175 цього Кодексу, набирають законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі їх апеляційного оскарження — з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

    За довідкою Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим від 4 жовтня 2012 року № 5455/05-20, що надійшла до Центральної виборчої комісії 11 жовтня 2012 року, постанова цього суду від 27 вересня 2012 року в справі № 2а-10521/12/0170/24 набрала законної сили 1 жовтня 2012 року.

    Частиною п’ятою статті 124 Конституції України встановлено, що судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов’язковими до виконання на всій території України.

    Згідно з частиною першою статті 61 Закону Центральна виборча комісія приймає рішення про попередження партії, кандидати у депутати від якої включені до виборчого списку партії, або окремому кандидату у депутати.

    Пунктом 5 частини другої статті 61 Закону визначено, що попередження оголошується у разі порушення, зокрема, партією обмежень щодо проведення передвиборної агітації.

    Відповідно до частини третьої статті 61 Закону попередження, зазначене у частині першій вказаної статті, оприлюднюється Центральною виборчою комісією у загальнодержавних засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

    Таким чином, Центральною виборчою комісією встановлено передбачені Законом підстави для оголошення політичній партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" попередження за порушення встановлених Законом обмежень щодо проведення передвиборної агітації з подальшим його оприлюдненням у загальнодержавних засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті Комісії.

    Враховуючи викладене, відповідно до пунктів 1, 19 частини другої статті 30, частин першої — третьої, шостої статті 61, частини сьомої статті 69, частини двадцять другої статті 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 11 — 13, частиною п’ятою статті 14, частинами п’ятою, шостою статті 15 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія ПОСТАНОВЛЯЄ:

    1. Оголосити політичній партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" попередження за порушення обмежень щодо проведення передвиборної агітації, встановлених Законом України "Про вибори народних депутатів України".

    2. Копії цієї постанови видати представнику політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу та кандидату у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 1 Литвинову А. А.

    3. Цю постанову оприлюднити в газетах "Голос України", "Урядовий кур’єр" та на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства юстиції України з питань надання безоплатної правової допомоги, Міністерство юстиції України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 листопада 2012 р. за № 1987/22299 Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства юстиції України з питань надання безоплатної правової допомоги

    Резолюція 2093 (2013), 6 березня 2013 року, Організація Об'єднаних НаційРЕЗОЛЮЦИЯ 2093 (2013),

    Совет Безопасности, вновь заявляя о своей полной поддержке Генерального секретаря и его Специального представителя, а также их деятельности совместно с Африканским союзом (АС), в том числе с Председателем Комиссии АС и ее Специальным представителем, а также другими международными и региональными партнерами,

    По наводке СМИ в ГУМВД Киева проведут служебное расследование

    19 августа в одном из всеукраинских печатных изданий была обнародована публикация, в которой идет речь о том, что правоохранители выезжают на вызовы по поводу стихийной торговли со значительным ...

    По жалобе прокуратуры суд отменил приговор по делу о массовом отравлении в детсаду Киева

    По апелляционной жалобе прокуратуры Днепровского района Киева приговор по делу о массовом отравлении детей в детском саду № 455 отменено, а материалы уголовного производства направлены на новое ...

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Этот портал здоровский! Пользовался довольно чуть ли не по три раза на день. Думаю, что этот интернет сайт ожидает хорошее будущее. Желаю удачи. Хотелося б встречаться с Вашими трудами чаще! Действуйте!

    Огромное количество необходимой информации. Большое спасибо. Очень благодарны! Ребята - умнички.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0