Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Нездоровий попит породжує злочинну пропозицію

    Нездоровий попит породжує злочинну пропозицію

    СПОЖИВАЧ

    Від неякісного алкоголю потерпають люди, зате багатіють тіньовики

    Днями надійшла жахлива звістка з Чехії: після вживання контрафактних алкогольних напоїв, у яких знайдено метиловий спирт, померли щонайменше 16 чоловік. Ще понад два десятки потрапили в лікарні. Розповідають, що кілька постраждалих осліпли, а інших заради порятунку медики ввели в стан штучної коми. Європейські інформагенції зазначають, що це найсерйозніший випадок, пов’язаний з отруєнням неякісним алкоголем у цій країні за останні 30 років. У зв’язку з тим, що трапилося, у Чехії оголошено надзвичайний стан, влада заборонила продаж міцних спиртних напоїв. Уже нібито доведено, що все придбане жертвами спиртне є продукцією одного й того самого виробника.

    Щоправда, номінально, оскільки власники бренда, під яким продавали злощасний сурогат, стверджують, що їхній товарний знак було підроблено. Тим часом у пошуках першопричини масового отруєння поліція проводить обшуки в місцевих магазинах, барах і ресторанах. За словами представників чеської поліції, за підозрою у причетності до продажу нелегального спиртного, що викликало загибель людей, уже затримано одну особу. Все ніби вказує на те, що сурогат було виготовлено в одному місці, заявляє поліція.

    В Україні випадків отруєння неякісним алкоголем, аж до найтяжчих, також вистачає, хоч, на щастя, не таких масових. Зате ми багатьох випереджаємо в іншому — в тіньовому обігу контрафактної продукції. Не далі як у четвер минулого тижня заступник начальника управління департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Олександр Кисельов розповів, що з початку року органи внутрішніх справ виявили майже 500 злочинів, скоєних у сфері виробництва та обігу спирту й алкогольних напоїв. За порушеними кримінальними справами розслідується причетність до цього неправедного промислу щонайменше 220 осіб, з незаконного обігу вилучено понад 150 тонн спирту різної якості, 600 тис. пляшок фальсифікату та майже 700 тис. підроблених марок акцизного збору.

    За словами правоохоронців, тіньовий обіг алкоголю здебільшого наповнюють як підпільні «винокурні», де виготовляють фальсифікат, часто небезпечний для життя людини, так і легальні гуральні. Останні, використовуючи нелегально придбані спирти, «штампують» і реалізують не обліковану алкогольну продукцію у споживчій мережі. Переважно підробляють горілчані вироби нижнього цінового сегмента, оскільки напої цієї категорії не мають складних елементів оформлення та ідентифікації. Але деякі спритники замахуються навіть на коньяки відомих марок.

    Дивуватися тут нічому: як мовиться, попит породжує пропозицію. Навіть у благополучній Чехії з набагато вищою за нашу культурою вживання алкоголю трапляються такі прикрі випадки. Що вже говорити про наші реалії? Правда, Олександр Кисельов запевнив, що протидія злочинам на ринку спирту і лікеро-горілчаної продукції є одним із пріоритетних напрямів діяльності підрозділів міліції, на які покладені завдання профілактики правопорушень на ринку підакцизних товарів, посилення боротьби з їх незаконним обігом, попередження та припинення тіньового виробництва алкогольної продукції і її реалізації. Більше того, за даними ДДБЕЗ, останнім часом проглядається тенденція до спаду фальсифікації алкогольних напоїв. Це втішає, але аж ніяк не означає, що роботи в правоохоронців поменшає: дуже вже прибуткова ця справа — труїти людей.

    Залишається лише повторити відоме навіть не зовсім пропащим пиякам правило: не купуйте випивку будь-де, не ганяйтеся за дешевизною — якісний алкогольний продукт не може бути дешевим. А щоб хоч трохи налякати неперебірливих випивак, зазначимо, що метиловий спирт, чи метанол — сильна нервово-судинна отрута. Вона викликає тяжкі наслідки для здоров’я, що супроводжуються порушенням зору і тонусу судин. Смертельною для людини може виявитися доза від 10 до 30 мілілітрів метилового спирту. Метанол здатний накопичуватися в організмі, а виводиться дуже повільно.

    P.S. У зв’язку з масовими отруєннями метиловим спиртом і загибеллю людей Міністерство охорони здоров’я Чехії в п’ятницю повністю заборонило продаж алкогольних напоїв міцністю понад 20 градусів по всій території країни: у магазинах, барах, кафе, ресторанах, інших закладах громадського харчування, а також у готелях. Заборонено продаж алкогольної продукції через Інтернет. Нагадаємо, що двома днями раніше було заборонено продаж алкоголю на розлив міцністю понад 30 градусів.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Як витиснути сік із… води?

    Дожилися! Вже навіть сік кмітливі виробники виготовляють із води, консервантів та барвників. Таких невтішних результатів нещодавно дійшли в ДП Укрметртестстандарт, перевіривши кілька видів соків, ...

    газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом ПАТ «Кримгаз», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про продовження терміну усунення порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом ПАТ «Кримгаз»

    Суд в РФ не дал юркомпании взыскать с клиента штраф за использование ее бывшего сотрудника

    Юридическая компания «Лекс» настолько сильно боялась потерять работников, что в соглашении с клиентом запретила ему принимать их на работу, даже если они уволятся. Санкцией за нарушение был штраф ...

    Про деякі питання практики застосування господарськими судами законодавства про рекламу (за матеріалами справ, розглянутих у касаційному порядку Вищим господарським судом України), Вищий господарський суд України

    Про деякі питання практики застосування господарськими судами законодавства про рекламу (за матеріалами справ, розглянутих у касаційному порядку Вищим господарським судом України)

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Очень уникальный, интересный и абсолютно не похожий на другие сайт! Хочется поддержать Вас финансово. Как это можно сделать?

    . Сегодня совершенно случайно набрел на этот интернет проект, чему крепко рад! С огромным удовольствием размещу ссылку на своей страничке в блоге!
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0