Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Владислав МАШКІН: «Середній розмір пенсії збільшився завдяки перерахункам»

    Владислав МАШКІН: «Середній розмір пенсії збільшився завдяки перерахункам»Директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Владислав МАШКІН

    Хоч би скільки писали про пенсії, це питання завжди цікаве людям. Адже кожен з нас свого часу оформлятиме власну пенсію, зароблену нелегкою працею. І кожному хочеться, аби виплата була гідною. Хоч більшість проблему з наповненням гаманця розв’язує просто: і пенсію отримують, й трудяться на своїх робочих місцях чи знаходять іншу посаду.

    Як усе-таки виплачуються трудові пенсії й спеціальні, якщо людина продовжує працювати? Із цим запитанням кореспондент «УК» звернулася до директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Владислава МАШКІНА.

    Пенсіонери радіють кожній копійці. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

    — Громадянам, яким призначено пенсії відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (називатимемо такі пенсії трудовими) і які продовжують працювати, заробітна плата і пенсія виплачуються у повному обсязі. А ось виплата спеціальних пенсій (народним депутатам, прокурорам, суддям, науковим працівникам тощо) при продовженні роботи здійснюється у розмірі трудової пенсії. Після припинення роботи на відповідних посадах їм поновлюється виплата спеціальної пенсії. Щоправда, це не стосується людей, які стали пенсіонерами і працевлаштувалися до 1 жовтня 2011 року.

    — А як сьогодні перераховують трудову пенсію? Коли людина набуває права на перерахунок?

    — За загальним правилом, для перерахунку трудової пенсії (за віком або у зв’язку з інвалідністю) необхідно набути після її призначення (попереднього перерахунку) не менш ніж 24 місяці страхового стажу. Це означає, що слід пропрацювати повні 24 місяці, та за кожен із цих місяців мають бути сплачені страхові внески у розмірі не меншому, ніж мінімальний.

    Перерахунок у цьому разі проводиться або тільки з урахуванням страхового стажу, або з урахуванням і стажу, і заробітної плати, набутих після призначення пенсії.

    Під час перерахунку тільки з урахуванням страхового стажу розмір пенсії зростає завдяки збільшенню тривалості стажу при незмінності заробітної плати для обчислення пенсії.

    Якщо ж людина обирає другий спосіб перерахунку — з урахуванням стажу і заробітку, — то зростання пенсії відбувається у зв’язку зі зміною одночасно коефіцієнтів стажу і заробітної плати. Застосовуючи цей варіант, пам’ятайте, що при перерахунку пенсій з урахуванням заробітку, при обчисленні пенсії буде застосовано нові норми пенсійного законодавства, що набули чинності з 1 жовтня 2011 року (можливість урахувати заробітну плату лише за період після 1 липня 2000 року, новий порядок «оптимізації» періодів заробітної плати, встановлення доплати за понаднормовий стаж понад 30 років для жінок і понад 35 років — для чоловіків).

    — Найчастіше люди по телефону питають: який показник середньої заробітної плати застосовують при перерахунку пенсії?

    — Закон чітко визначає, що береться той показник, який застосовувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії. Тобто якщо пенсія була призначена у 2010 році, а перерахунок проводиться у 2012-му, то при перерахунку буде застосовано показник середньої заробітної плати за 2009 рік (застосовувався при призначенні пенсій у 2010 році).

    — Чи потрібно писати заяву до ПФ?

    — Так, потрібно. Для проведення такого перерахунку необхідна заява. Не обов’язково звертатися через 24 місяці. Це можна зробити у будь-який час після двох відпрацьованих років. До того ж, спеціалісти Пенсійного фонду під час подання заяви завжди підкажуть більш доцільний із двох варіантів проведення перерахунку.

    — Цього року пенсії перераховували відповідно до бюджету на поточний рік у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

    — Від цього показника залежать мінімальні розміри пенсій, надбавки та підвищення до пенсій. При зміні прожиткового мінімуму відповідні складові пенсійної виплати підлягають перерахунку. Для 13,2 млн пенсіонерів з 1 січня, 1 квітня та 1 липня пенсії було підвищено саме у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму. Відповідні перерахунки буде проведено ще з 1 жовтня та 1 грудня.

    — Ці перерахунки були основним джерелом збільшення пенсій у першому півріччі цього року?

    — За перше півріччя середній розмір пенсії збільшився з 1253,28 грн станом на 1 січня до 1421,6 грн станом на 1 липня. Понад 70% суми підвищення становлять кошти, виплачені на виконання соціальних ініціатив Президента України.

    Саме завдяки осучасненню пенсій, збільшенню надбавок до пенсій членам сімей померлих ветеранів та учасникам війни вдалося досягти значного зростання пенсійних виплат.

    Крім того, ми провели перерахунок пенсій для 586 тис. осіб, пенсії яким призначено відповідно до Закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Середній розмір підвищення пенсії внаслідок перерахунку становить 176,09 грн. Перерахунок пенсій військовослужбовцям здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів №355 від 23 квітня ц. р. «Про підвищення розмірів пенсій, призначених відповідно до Закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Згідно з постановою, з 1 липня основні розміри пенсій військовослужбовців (обчислені від грошового забезпечення) підвищуються на 11 відсотків. З 1 вересня розмір такого підвищення збільшиться до 23 відсотків, а з 1 січня 2013 року — до 35 відсотків.

    — У своїх листах до редакції деякі військовослужбовці нарікають, що їм не підвищили пенсії. Поясніть: у чому річ?

    — Метою перерахунку військових пенсій є їхнє поступове осучаснення до рівня грошового забезпечення діючих військових. Це означає, що не повинно бути різниці між розмірами військових пенсій, які призначали за однією посадою, але в різні роки.

    Тому в постанові передбачено, що розмір пенсії після підвищення не може перевищувати розрахункового розміру пенсії, обчисленого з грошового забезпечення за відповідними посадами станом на 1 квітня цього року. Якщо ж відбулося таке перевищення, пенсія буде виплачуватись у розмірі не більшому, ніж із грошового забезпечення станом на 1 квітня.

    — З нового року набуває чинності Закон «Про державну службу», у якому зокрема йдеться, що держслужбовцям-чоловікам протягом двох років подовжується вихід на пенсію на півроку, тобто до 62 років. Те саме стосуватиметься й чоловіків-журналістів державних ЗМІ, які прирівняні до держслужбовців при виході на пенсію?

    — Так, журналісти державних і комунальних ЗМІ також ідуть на пенсію за згаданим законом. Норми закону, які наберуть чинності з 2013 року, поширюватимуться на всіх, кому пенсія призначається відповідно до закону про державну службу.

    Валентина КОКІНА, «Урядовий кур’єр»

    ДОСЬЄ "УК"

    Владислав МАШКІН. Народився 1979 року. Закінчив Національну юридичну академію України ім. Я. Мудрого у 2001 році, юрист. Заслужений працівник соціальної сфери України. Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, відомчими відзнаками Мінпраці, Пенсійного фонду. У Пенсійному фонді — з 2001 року. Обіймав посади головного спеціаліста, заступника начальника юридичного управління, заступника директора Департаменту пенсійного забезпечення. З 2007 року — директор Департаменту пенсійного забезпечення.

    ДО РЕЧІ. З 1 липня 2012 року розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, збільшено до 844 гривень. У зв’язку з чим проведено перерахунки розмірів пенсій, доплат, підвищень, надбавок, які визначаються залежно від прожиткового мінімуму, в тому числі підвищень та мінімальних пенсійних виплат інвалідам війни.

    • Як повідомили у прес-службі Пенсійного фонду, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 р. № 1381 «Про підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення», з 01.01.2012 року мінімальний розмір пенсійної виплати для інвалідів війни встановлено у відсотках до прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність:

    ♦ — інваліди війни І групи — 285%;

    ♦ — інваліди війни ІІ групи — 255%;

    ♦ — інваліди війни ІІІ групи — 225%.

    ♦ Тобто з 1 липня 2012 року розмір пенсійних виплат інвалідів війни з урахуванням надбавок, доплат, підвищень, крім пенсій за особливі заслуги перед Укра їною, не може бути меншим ніж:

    ♦ для інвалідів війни І групи — 2405,4 грн;

    ♦ для інвалідів війни ІІ групи — 2152,2 грн;

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 28.12.2011 № 177, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 28.12.2011 № 177 Відповідно до Закону України "Про засади функціонування ринку природного газу"( 2467-17 ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики" Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Британия по решению суда вернет команде McLaren налог с 100 млн фунтов штрафа

    Королевской таможенной и налоговой службе Великобритании придется вернуть гоночному коллективу McLaren налог, который команда заплатила в 2007 году. Как сообщает Autosport, «конюшня» из Уокинга ...

    Дорожні організації Дубенського району Рівненщини виявилися неготовими до ускладнення погодних умов

    Незважаючи на запевнення керівників дорожньо-комунальних організацій Рівненщини щодо готовності до своєчасного реагування на ускладнення погодних умов у зимовий період 2013-2014 років, для окремих ...

    Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2012 рік, Кабінет Міністрів України

    Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2012 рік 1. Відповідно до частини восьмої статті 23 Бюджетного кодексу України( 2456-17 ) здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2012 рік у загальному фонді державного бюджету( 4282-17 ), перерозподіл видатків споживання у сумі 1708,9 тис. гривень, у тому числі на оплату праці — 729, 9 тис. гривень, комунальних послуг та енергоносіїв — 714,1 тис. гривень, шляхом зменшення їх обсягу за програмою 2304010 "Керівництво та управління у сфері санітарно-епідеміологічної служби" та збільшення їх обсягу за програмою 2301250 "Державний санітарно-епідеміологічний нагляд, дезінфекційні заходи та заходи по боротьбі з епідеміями".

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Ваш ресурс просто класс очень много чего здесь любопытного и нужного. Хочу пожелать держаться так же высоко и дальше и всего самого... Не снижайте планку!

    Да, тут много полезной информации.
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0