Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Про зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення - Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетр - Спаї В. В.

  1. УХВАЛА

Справа № 199/9853/13-а

(6-а/199/90/13)

УХВАЛА

30.12.2014

Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого - судді Спаї В.В.,

секретар Шахназарян М.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Дніпропетровську подання головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного Управління юстиції у Дніпропетровській області ОСОБА_1 про зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська знаходилася справа за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Управління праці та соціального захисту населення Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпропетровську ради про зобовязання здійснити перерахунок та виплату.

До суду надійшло подання державного виконавця, відповідно до якого на виконанні у Відділі примусового виконання рішень УДВС ГУЮ в Дніпропетровській області перебуває виконавче провадження з виконання виконавчого листа № 2 а 1549/11 від 17.06.2012 р.; 09.08.2013 р. було відкрито виконавче провадження та постанова була направлена сторонам виконавчого провадження для самостійного виконання рішення. Утім, рішення суду боржником не виконано, та виконавчий документ не може бути скеровано до органу Державної казначейської служби України для виконання в порядку гарантії держави щодо виконання судових рішень у звязку з тим, що рішення прийнято про зобовязання вчинити певні дії, а не про стягнення коштів.

Стягувач, державний виконавець та боржник не скористалися правом брати участь у судових засіданнях.

Державний виконавець просив суд розглядати подання у його відсутності.

Розглянув подання, суд дійшов до наступного висновку.

Судом встановлено, що на виконанні у Відділі з примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Дніпропетровські області перебуває виконавче провадження з виконання виконавчого листа № 2 а - 1549/11 від 17.06.2012 р. про зобовязання Управління праці та соціального захисту населення Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпропетровську ради здійснити перерахунок та виплатити ОСОБА_2 передбачену ч. 4 ст. 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», одноразову щорічну допомогу на оздоровлення за 2010 рік у розмірі 5 мінімальних заробітних плат та з урахуванням фактично виплачених сум.

Відповідно до ч. 1 ст. 263 КАС України за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення.

З 01.01.2013 р. набрав чинності Закон України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» який встановлює гарантії держави щодо виконання судових рішень та виконавчих документів визначених Законом України «Про виконавче провадження» та особливості їх виконання.

Стаття 3 зазначеного Закону передбачає, що виконання рішень суду про стягнення коштів, боржником за якими є державний орган, здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, в межах відповідних бюджетних призначень шляхом списання коштів з рахунків такого державного органу, а в разі відсутності у зазначеного державного органу відповідних призначень - за рахунок коштів, передбачених за бюджетною програмою для забезпечення виконання рішень суду.

Суд погоджується із доводами державного виконавця, зазначеними у поданні, щодо наявності обставин, що виключають можливість виконання рішення суду, а саме в частині виплати нарахованої суми, через що вбачаються підстави для зміни способу виконання рішення: саме від бюджетних призначень на відповідний рік цілком залежить виконання рішень судів, за якими боржником виступає орган державної влади. Відсутність належних бюджетних асигнувань або коштів та відсутність відповідних процедур, які би дозволяли забезпечити фінансування одразу ж, як тільки постала проблема відповідних виплат, призводить до невиконання або тривалого виконання судових рішень. Оскільки коштів на виконання боржником рішень суду зазначеної категорії Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» або бюджетними програмами не передбачено, зазначені обставини унеможливлюють виконання рішення в цілому не з вини боржника.

Керуючись ч. 4 ст. 160, ст. 165, ст. 263 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Подання головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного Управління юстиції у Дніпропетровській області ОСОБА_1 про зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення задовольнити повністю.

Змінити спосіб і порядок виконання судового рішення - постанови Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська, на підставі якої видано виконавчий лист № 2 а - 1549/11 від 17.06.2012 р., що видав Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська із зобовязати Управління праці та соціального захисту населення Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпропетровську ради здійснити перерахунок та виплатити ОСОБА_2 передбачену ч. 4 ст. 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», одноразову щорічну допомогу на оздоровлення за 2010 рік у розмірі 5 мінімальних заробітних плат та з урахуванням фактично виплачених сум. на стягнути з Управління праці та соціального захисту населення Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпропетровську ради здійснити перерахунок та виплатити ОСОБА_2 передбачену ч. 4 ст. 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», одноразову щорічну допомогу на оздоровлення за 2010 рік у розмірі 5 мінімальних заробітних плат (з урахуванням фактично виплачених сум) в розмірі 4 225,00 грн.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська протягом пяти днів з дня проголошення ухвали апеляційної скарги.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя

Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
Консультации Адвоката
Рекомендовано адвокатом

Это Вас точно заинтересует

Судье в России, забывшей в материалах дела свои записи, пришлось взять самоотвод

Сегодня в Одиннадцатом арбитражном апелляционном суде (РФ) было удовлетворено заявление о самоотводе судьи, забывшей в материалах назначенного к рассмотрению дела свои записи по нему, сообщает ...

Экс-судья И.Зварыч в тюрьме написал книгу «Mein Kampf in Ukraine»

Бывший судья из Львова Игорь Зварыч, осужденный за взяточничество, написал книгу «Mein Kampf in Ukraine», сообщает «Сегодня». Книга будет презентована в сентябре, на форуме издателей во Львове. ...

Про накладення штрафу на ПАТ «Дельта Солар» за порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та необхідність усунення порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

Про накладення штрафу на ПАТ «Дельта Солар» за порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та необхідність усунення порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії

виданої ТОВ „ЕФТ УКРАЇНА”, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

Щодо продовження дії ліцензії з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом, виданої ТОВ „ЕФТ УКРАЇНА" Згідно з повноваженнями, наданими Законом України „Про електроенергетику"( 575/97-ВР ), Указом Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) „Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

Адвокат по уголовным делам
Об адвокате
Влюбилась в Ваш сайт!!! Какие же Вы молодцы!!! Сильно хочу пожелать Вам материального благополучия и творческих успехов!

Довольно оригинальный, актуальный и продуманный интернет проект! Я хочу отблагодарить вас денежкой. Как это можно организовать?
Статьи по уголовному праву
Как выжить в тюремных условиях

Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

Сайт для заключённых

Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

Новости Адвоката
Как уберечься от рейдеров

Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

Мошенники воруют деньги на свадьбах

Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

Свидание с интернета закончилось похищением...

Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0