Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Про умовно-дострокове звільнення від подальшого відбування покарання засудженого: ОСОБА_2 - Торезький міський суд Донецької області - Фролова Л. Д.

  1. УХВАЛА

Торезький міський суд Донецької області

Справа № 247/2244/14-к

( 1-в/247/364/14 )

УХВАЛА

Іменем України

"23" вересня 2014 р. Торезький міський суд Донецької області у складі:

головуючої судді Фролової Л.Д.,

при секретарі Ковальовій К.О.,

за участю:

прокурора Гребенюка Я.Є.,

представника Торезької ВК-28 Левашова О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Торезі спільне подання Торезької виправної колонії УДПтС України в Донецькій області (№ 28) (далі - Торезька ВК-28) та спостережної комісії при виконавчому комітеті Торезької міської ради Донецької області про умовно-дострокове звільнення від подальшого відбування покарання засудженого:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, який народився в с. Червоний Київ Доманівського району Миколаївської області, неодруженого, в силу ст. 89 КК України раніше не судимого; засудженого вироком Доманівського районного суду Миколаївської області від 12 вересня 2011 року за ст.ст. 297 ч. 1, 304 ч. 2, 185 ч. 2, 185 ч. 3, 70 до 04 років позбавлення волі, закінчення строку покарання - 09 вересня 2015 року, -

ВСТАНОВИВ:

До Торезького міського суду надійшло відповідне подання, яке вмотивоване тим, що ОСОБА_2 засуджений вироком Доманівського районного суду Миколаївської області від 12 вересня 2011 року за ст.ст. 297 ч. 1, 304 ч. 2, 185 ч. 2, 185 ч. 3, 70 до 04 років позбавлення волі, закінчення строку покарання - 09 вересня 2015 року. За весь період відбування покарання ОСОБА_2 характеризується позитивно, працевлаштований на побутовому комбінаті установи у якості різнороба. Має два заохочення за сумлінну поведінку та ставлення до праці, стягнень не має. На виконанні в бухгалтерії установи виконавчого документу не знаходиться. У скоєному злочині розкаюється, вину визнає.

Представник адміністрації Торезької ВК-28 в судовому засіданні підтримали подання про умовно-дострокове звільнення засудженого ОСОБА_2 Надав пояснення аналогічні викладеним у поданні.

Засуджений ОСОБА_2 в судове засідання доставлений не був. В письмовій заяві просив подання розглянути без його участі та задовольнити.

Прокурор проти задоволення подання не заперечував.

Представник спостережної комісії при виконавчому комітеті Торезької міської ради Донецької області в судове засідання не прибув, хоча був повідомлений належним чином про час та місце судового засідання.

Вивчивши матеріали спільного подання Торезької ВК-28 та спостережної комісії при виконавчому комітеті Торезької міської ради Донецької області, вислухавши думку прокурора, представника адміністрації установи виконання покарання, засудженого, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 81 КК України умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Відповідно до наданих матеріалів засуджений ОСОБА_2 відбуває покарання у Торезькій ВК-28 з 17 січня 2012 року за вироком Доманівського районного суду Миколаївської області від 12 вересня 2011 року (а.с.9-11). За період відбування покарання за сумлінну поведінку та ставлення до праці був двічі заохочений подяками за сумлінне ставлення до праці, стягнень не має (а.с.6). ОСОБА_2 з лютого 2012 року працевлаштований різноробом на території установи, виконував роботи з прибирання виробничих, житлових та побутових приміщень (а.с.8).

Засуджений відбув встановлені законом 2/3 частини покарання 09 травня 2014 року, позитивно характеризується, зразковою поведінкою і чесним ставленням до праці довів своє виправлення і перевиховання (а.с.4-5,7).

При визначенні строку умовно-дострокового звільнення суд виходить з вимог ст. 395 КПК України, та вираховує його з дати набрання ухвалою законної сили.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 81 КК України, ст.537, 539, 395 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Спільне подання Торезької виправної колонії УДПтС України в Донецькій області (№ 28) та спостережної комісії при виконавчому комітеті Торезької міської ради Донецької області про умовно-дострокове звільнення від подальшого відбування покарання засудженого ОСОБА_2, - задовольнити.

Засудженого ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, від відбування покарання за вироком Доманівського районного суду Миколаївської області від 12 вересня 2011 року звільнити умовно-достроково на 01 (один) рік 03 (три) місяці 08 (вісім) днів.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області через Торезький міський суд Донецької області протягом 7 днів після її проголошення.

Суддя Л. Д. Фролова

Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
Консультации Адвоката
Рекомендовано адвокатом

Это Вас точно заинтересует

Про затвердження Інструкції про забезпечення житлом в Управлінні державної охорони України, Управління державної охорони України

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22 січня 2013 р. за № 165/22697 Про затвердження Інструкції про забезпечення житлом в Управлінні державної охорони України

його першим заступником, заступником та заступником Міністра - керівником апарату, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

Про внесення зміни до розподілу обов'язків між Міністром економічного розвитку і торгівлі, його першим заступником, заступником та заступником Міністра — керівником апарату

У перший клас – з англійською і основами геометрії (фоторепортаж)

1 вересня свято особливе. Воно не лише сімейне, адже діти йдуть до школи, студенти у вищі навчальні заклади, і в цьому процесі впродовж навчального року задіяна вся сімя, а й державне, національне. ...

Прем’єр-міністр Норвегії на один день став таксистом

З премєрського крісла за кермо таксі пересів на один день норвезький голова уряду Йенс Столтенберґ, аби дізнатися, що думають люди напередодні виборів.

Адвокат по уголовным делам
Об адвокате
Огромнейшее спасибо. Очень благодарны! Ребята - Вы молодцы.

Чувствуется истинная забота о пользователях. Благодаря интересному интернет порталу я, наконец-то, надумался купить отдельную линию.
Статьи по уголовному праву
Как выжить в тюремных условиях

Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

Сайт для заключённых

Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

Новости Адвоката
Как уберечься от рейдеров

Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

Мошенники воруют деньги на свадьбах

Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

Свидание с интернета закончилось похищением...

Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0