Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Про стягнення заборгованості - Петропавлівський районний суд Дніпропетровської об - Бурда П. О.

  1. РІШЕННЯ
  2. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 188/1592/13-ц

Провадження № 2/188/675/2013

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 листопада 2014 року Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області в складі головуючого судді - Бурди П.О.,

при секретарі - Хандрига Л.І.,

розглянувши у відкритому судовому цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства «Акцент Банк» в особі Публічного акціонерного товариства Комерційного банку «ПриватБанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В :

Публічне акціонерне товариство «Акцент Банк» в особі Публічного акціонерного товариства «ПриватБанк» звернулося до суду з позовною заявою до ОСОБА_1, в якому просить стягнути з відповідача заборгованість за кредитним договором № АВІОRХ06520004 від 16.04.2008 року в сумі 26 806 (двадцять шість тисяч вісімсот шість) грн.. 04 коп., та судові витрати в сумі 268 (двісті шістдесят вісім) грн.. 06 коп.

Провадження по справі відкрито 09.09.2013 року і призначений судовий розгляд.

Під час судового розгляду стало відомо, що відповідач ОСОБА_1 помер, що підтверджується копію свідоцтва про смерть ОСОБА_1, серія НОМЕР_1, виданого 03.02.2010 року виконкомом Брагинівської сільської ради Петропавлівського району Дніпропетровської області (а.с.43), що також підтверджується копією актового запису про смерть (а.с.51) та повним витягом з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть № 00013027279 від 12.11.2013 року (а.с.53).

Відповідно до відповіді Приватного нотаріуса Петропавлівського районного нотаріального округу, з заявами про прийняття або відмову від прийняття спадщини після смерті ОСОБА_1, померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 року, спадкоємці не звертались, у зв'язку з чим спадкова справа не заводилася.

Згідно з п. 6 ст. 205 ЦПК України підставою для закриття провадження у справі являється смерть фізичної особи, яка була однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Частиною1 ст. 608 ЦК України визначено, що зобов'язання припиняється смертю боржника, якщо воно є нерозривно пов'язаним з його особою і у зв'язку з цим не може бути виконане іншою особою.

Відповідно до ч.1 ст. 1231 ЦК України до спадкоємця переходить обов'язок відшкодувати майнову шкоду (збитки), яка була завдана спадкодавцем.

Отже, спірні правовідносини допускають спадкоємство, тому підстави для закриття справи немає.

Стаття 1281 ЦК України передбачає наступне:

1. Спадкоємці зобов'язані повідомити кредитора спадкодавця про відкриття спадщини, якщо їм відомо про його борги.

2. Кредиторові спадкодавця належить протягом шести місяців від дня, коли він дізнався або міг дізнатися про відкриття спадщини, пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, незалежно від настання строку вимоги.

3. Якщо кредитор спадкодавця не знав і не міг знати про відкриття спадщини, він має право пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, протягом одного року від настання строку вимоги.

4. Кредитор спадкодавця, який не пред'явив вимоги до спадкоємців, що прийняли спадщину, у строки, встановлені частинами другою і третьою цієї статті, позбавляється права вимоги.

Позивач не пред'явив вимоги до спадкоємців, що прийняли спадщину, у строки, встановлені частинами другою і третьою статті 1281 ЦК України, хоч міг дізнатися про відкриття спадщини, оскільки відповідач як боржник за кредитом припинив сплачувати платежі у встановлені договором строки, тому позбавляється права вимоги відповідно до приписів ч.4 ст.1281 ЦК України.

Крім того, з досліджених судом доказів вбачається, що в даному випадку відсутні спадщина і спадкоємці боржника, спадкова справа не заводилась (а.с.54).

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне у позові відмовити.

На підставі викладеного, ст.ст. 1231, 1281 ЦК України та керуючись ст.ст. 190, 11, 60, 88, 213-215 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

У позові Публічного акціонерного товариства «ПриватБанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - відмовити.

Апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі якщо рішення було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії рішення.

Суддя П. О. Бурда

Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
Консультации Адвоката
Рекомендовано адвокатом

Это Вас точно заинтересует

Україна головуватиме в ОЧЕС із 1 січня

Церемонія передачі головування від Турецької Республіки Україні відбулася минулого тижня на 27-му засіданні Ради міністрів закордонних справ Організації Чорноморського економічного співробітництва.

Сегодня ЦИК последний день регистрирует кандидатов в народные депутаты

Сегодня ЦИК завершает прием документов от партий и мажоритарщиков для регистрации их кандидатами в народные депутаты.

Самопровозглашенные депутаты «ДНР» проголосовали за закон о неприкосновенности

Самопровозглашенные «депутаты Верховного Совета» так называемой Донецкой народной республики приняли закон, предусматривающий их «депутатскую неприкосновенность». Об этом сообщила пресс-служба ...

Про встановлення тарифів на відпуск електричної енергії та виробництво теплової енергії ТОВ "Лукойл енергія і газ Україна", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

Про встановлення тарифів на відпуск електричної енергії та виробництво теплової енергії ТОВ "Лукойл енергія і газ Україна" Відповідно до Законів України "Про електроенергетику"( 575/97-ВР ) та "Про теплопостачання"( 2633-15 ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", постанов НКРЕ від 12.10.2005 № 898( v0898227-05 ) "Про затвердження Процедури перегляду та затвердження тарифів для ліцензіатів з виробництва електричної та теплової енергії" та від 12.10.2005 № 896( v0896227-05 ) "Про затвердження Порядку розрахунку тарифів на електричну та теплову енергію, що виробляється на ТЕЦ, ТЕС, АЕС та на установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії" Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

Адвокат по уголовным делам
Об адвокате
Благодарим всех за качественную работу. Ваш интернет портал - без всякого сомнения на сегодняшний день - уникальный в своем роде. Хорошо, что есть такие нужные порталы. Сайт достаточно многообразен в пользовании. На нем полезно проводить отдых - просто и быстро.

Этот интернет проект классный! работал на нем довольно часто. Думаю, что этот интернет проект ждет хорошее будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б встречаться с Вашими работами чаще! Дерзайте!
Статьи по уголовному праву
Как выжить в тюремных условиях

Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

Сайт для заключённых

Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

Новости Адвоката
Как уберечься от рейдеров

Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

Мошенники воруют деньги на свадьбах

Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

Свидание с интернета закончилось похищением...

Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0