Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця - Волинський окружний адміністративний суд - Смокович Віра Іванівна

  1. ПОСТАНОВА
  2. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 грудня 2014 року м. ЛуцькСправа № 803/2529/14

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

судді Смокович В.І.,

розглянувши в порядку скороченого провадження в місті Луцьку адміністративну справу за позовом Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Волинській області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця,

ВСТАНОВИВ:

Луцька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Волинській області (далі - Луцька ОДПІ, позивач, інспекція) звернулася до суду з позовом до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (далі - відповідач, підприємець) про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, у порушення вимог чинного законодавства відповідач як платник податків більше року не подає декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів, що у відповідності до частини другої статті 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" є підставою для припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Ухвалою судді Волинського окружного адміністративного суду від 09 грудня 2014 року було відкрито скорочене провадження в даній адміністративній справі.

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі, яка разом з витягом про процесуальні права була направлена відповідачу за адресою вказаною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, однак повернулася на адресу суду з відміткою пошти «за закінченням терміну зберігання» (а.с.11).

Від відповідача, у встановлений судом строк, заперечень проти позову або заяви про визнання позову не надійшло, в зв'язку з чим суд вважає можливим розглянути справу в порядку скороченого провадження відповідно до статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суд, оцінивши повідомлені позивачем обставини, дослідивши письмові докази, дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню повністю з таких підстав.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 23 вересня 2009 року зареєстрований як фізична-особа підприємець Виконавчим комітетом Луцької міської ради Волинської області, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.5).

На облік в органах держаної податкової служби як платник податків підприємець взятий з 24 вересня 2009 року за №21950, що підтверджується довідкою за формою №4-ОПП від 06 жовтня 2014 року №1403081400873 (а.с.4).

Станом на 15 жовтня 2014 року заборгованість у платника податків фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 по платежах до бюджету відсутня. З моменту реєстрації звітність не подавалася. Вказані обставини підтверджуються довідкою Луцької ОДПІ від 15 жовтня 2014 року №4698/10/03-18-17-01 (а.с.6).

Відповідно до частини другої статті 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Оскільки, відповідач не подає більше як протягом одного року (з вересня 2009 року) до Луцької ОДПІ податкових декларацій, звітності, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків та зборів, не має заборгованості перед бюджетом, від нього не надійшло письмових заперечень проти позову, суд приходить до висновку, що позовні вимоги Луцької ОДПІ про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 162, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, на підставі частини другої статті 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ", суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Волинській області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про припинення підприємницької діяльності задовольнити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1).

Копію постанови в день набрання нею законної сили направити державному реєстратору юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Реєстраційної служби Луцького міського управління юстиції для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем ОСОБА_1 у зв'язку з постановленням судового рішення та вчинення інших дій, передбачених статтею 49 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо таку апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку повністю або частково шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на постанову суду подається сторонами протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Суддя В.І. Смокович

Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
Консультации Адвоката
Рекомендовано адвокатом

Это Вас точно заинтересует

Милиция ищет воров, укравших новогодние игрушки со склада в КГГА

Шевченковское районное управление ГУМВД Украины г.Киеварасследует возможную кражу новогодних игрушек со склада в здании Киевской городской государственной администрации (КГГА). Об этомсообщила ...

Про схвалення Концепції Загальнодержавної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2014-2024 роки, Кабінет Міністрів України

Про схвалення Концепції Загальнодержавної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2014-2024 роки 1. Схвалити Концепцію Загальнодержавної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2014-2024 роки, що додається.

Єдина інформаційна платформа «стукає» у двері

Підвищення соціальних стандартів, створення нових робочих місць, своєчасне надання якісних соціальних послуг це пріоритетні завдання кожної демократичної держави, вагому складову у вирішенні ...

Щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Відкритого акціонерного товариства "Вінницький комбінат хлібопродуктів № 2", Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Відкритого акціонерного товариства "Вінницький комбінат хлібопродуктів № 2"

Адвокат по уголовным делам
Об адвокате
Добрый день!

Добрый день!. Случайно набрел на этот интернет портал, чему сильно рад и доволен! С удовольствием сошлюсь на Вас на своей станичке!
Статьи по уголовному праву
Как выжить в тюремных условиях

Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

Сайт для заключённых

Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

Новости Адвоката
Как уберечься от рейдеров

Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

Мошенники воруют деньги на свадьбах

Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

Свидание с интернета закончилось похищением...

Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0