Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Про повернення позовної заяви 03 - Господарський суд м. Києва - Плотницька Н.Б.

  1. ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА
  2. УХВАЛА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

________________________________________________________________________________

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

03.12.14 № 910/26843/14 Суддя Плотницька Н.Б., розглянувши

позовну заяву Фізичної особи-підприємця Євсюкової-Мурзи Ганни Олександрівни

до Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк"

про зобов'язання виконати умови договору

ВСТАНОВИВ:

02.12.2014 до Господарського суду м. Києва надійшла позовна заява Фізичної особи підприємця Євсюкової-Мазур Ганни Олександрівни з вимогами до Публічного акціонерного товариства «Всеукраїнський Акціонерний Банк» про стягнення 32305 грн 43 коп. Вказана позовна заява підлягає поверненню, з огляду на наступне.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд прийшов до висновку щодо необхідності повернення позовної заяви без розгляду на підставі пункту 4 частини 1 статті 63 Господарського процесуального кодексу України, оскільки не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Статтею 57 Господарського процесуального кодексу України визначено перелік документів, що подаються до позовної заяви, зокрема в пункті 3 частині 1 цієї статті вказано, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Відповідно до статті 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно зі статтею 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» від 16.01.2014, № 719-VII, з 1 січня 2014 року мінімальна заробітна плата у місячному розмірі становить 1218 грн.

Згідно з частиною 2 статті 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру ставка судового збору встановлюється в розмірі 2 відсотків ціни позову, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 60 розмірів мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, за подання до господарського суду позовної заяви немайнового характеру ставка судового збору встановлюється в 1 розмірі мінімальної заробітної плати у місячному розмірі.

Предметом поданого позову є зобов'язання відповідача, у відповідності до укладеного з договору про відкриття банківського рахунку та здійснення розрахунково-касового обслуговування, в тому числі з використанням системи дистанційного обслуговування рахунку № 26002090100276 від 09.01.2014, виконати подані позивачем платіжні доручення, внаслідок чого з відкритих в установі банку (відповідача) рахунків позивача будуть перераховані певні (наведені в платіжних дорученнях) суми грошових коштів на інші рахунки. Тобто фактично позивачем подано позов на захист його майнового інтересу, що полягає у відновленні порушеного права на вільне володіння та розпорядження належним позивачу майном, яким, в розумінні статей 177, 190 Цивільного кодексу України, є грошові кошти.

Що ж до позовних заяв немайнового характеру, то до них відносяться тільки ті, вимоги по яким не підлягають вартісній оцінці. Аналогічну правову позицію викладено в пункті 2.2 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 21 лютого 2013 року N 7 "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України".

Відтак, заявлені позовні вимоги направлені на захист майнового інтересу позивача, підлягають вартісній оцінці (по відношенню до сум грошових коштів, які позивач просить перерахувати), та отже є майновими вимогами, і тому судовий збір, відповідно до статті 4 Закону України "Про судовий збір", за подання даного позову має справлятися у відсотковому співвідношенні до ціни позову, та згідно встановлених законом граничних розмірів.

Згідно з пунктом 3 частини 2 статті 54 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці.

Нормами статті 55 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що ціна позову визначається: у позовах про стягнення грошей - стягуваною сумою або сумою, оспорюваною за виконавчим чи іншим документом, за яким стягнення провадиться у безспірному (безакцептному) порядку; у позовах про витребування майна - вартістю майна, що витребується; у позовах, які складаються з кількох самостійних вимог, - загальною сумою усіх вимог; у позовах про стягнення іноземної валюти - в іноземній валюті та у карбованцях відповідно до офіційного курсу, встановленого Національним банком України на день подання позову.

В ціну позову включаються також вказані в позовній заяві суми неустойки (штрафу, пені), а якщо вони не вказані, - суми їх, визначені суддею.

Ціну позову вказує позивач. У випадках неправильного зазначення ціни позову вона визначається суддею.

У відповідності до пункту 2 частини 1 статті 6 Закону України «Про судовий збір» за подання позовів, ціна яких визначається в іноземній валюті, судовий збір сплачується у гривнях з урахування офіційного курсу гривні до іноземної валюти, встановленого Національним банком України на день сплати.

Відповідно до інформації яка знаходиться на офіційному порталі Національного банку України за адресою: http://www.bank.gov.ua/, станом на 27.11.2014 курс 100 EUR еквівалентно 1867.1189 грн.

У позовній заяві позивачем визначено ціну позову у розмірі 109406 грн 47 коп., тоді як з прохальної частини позовної частини вбачається, що позивач просить суд зобов'язати відповідача виконати платіжне доручення № 3 від 18.09.2014 на суму 5598 євро 00 центів, що станом на 27.11.2014 (дата сплати судового збору) еквівалентно 104521 грн 32 коп., платіжне доручення № 3 від 16.10.2014 на суму 10500 грн 00 коп., платіжне доручення № 4 від 16.10.2014 на суму 10000 грн 00 коп., а також стягнути з відповідача штрафні санкції у розмірі 738 грн 00 коп., 3 % річних у розмірі 483 грн 72 коп. та інфляційні втрати у розмірі 4951 грн 14 коп. Враховуючи зазначене, суд прийшов до висновку, що ціна позову становить 131194 грн 18 коп. (104521 грн 32 коп. + 10500 грн 00 коп. + 10000 грн 00 коп. + 738 грн 00 коп. + 483 грн 72 коп. + 4951 грн 14 коп.).

Враховуючи викладене, при зверненні з позовом до суду, позивач повинен був сплатити судовий збір в розмірі 2623 грн 88 коп. виходячи з ціни позову 131194 грн 18 коп. Проте, до позовної заяви позивачем додано платіжне доручення № 3 від 27.11.2014, яке свідчить про сплату останнім судового збору в сумі 2402 грн 00 коп. Таким чином, позивачем не доплачено судовий збір в розмірі 221 грн 88 коп.

З огляду на викладене, позивачем не надано належних доказів сплати судового збору у встановленому розмірі.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених порушень.

Керуючись п. 4 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву та додані до неї матеріали повернути без розгляду.

Суддя Н.Б. Плотницька

Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
Консультации Адвоката
Рекомендовано адвокатом

Это Вас точно заинтересует

Про внесення змін до постанови НКРЕ від 23.12.2011 № 50, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

Про внесення змін до постанови НКРЕ від 23.12.2011 № 50 Відповідно до Закону України „Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) „Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики" Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

Экс-директору ГП «Армия Украины» за служебную халатность грозит 5 лет лишения свободы

Львовская прокуратура по надзору за соблюдением законов в военной сфере Западного региона Украины передала в суд обвинительное заключение в уголовном производстве в отношении бывшего директора ...

Конституционный суд Франции посчитал корриду не противоречащей законам страны

Конституционный суд Франции 21 сентября посчитал, что нет необходимости запретить корриду на юге страны, пояснив, что коррида не противоречит законам страны, сообщает Agence France-Presse. Ранее ...

На ежегодном совещании ОБСЕ обсуждалось нарушение Россией норм и принципов международного права

22 сентября делегация Украины приняла участие в официальном открытии Ежегодного совещания по имплементации обязательств государств-участников в человеческом измерении ОБСЕ (г. Варшава, 22 сентября ...

Адвокат по уголовным делам
Об адвокате
Здравствуйте!. Сегодня совершенно случайно набрел на этот ресурс, чему сильно рад! С большим удовольствием размещу ссылку на своей страничке в блоге!

Просто отличный сайт! Хорошенький ресурсик! Классно! Всё очень удобно и просто. Благодарю за профессиональный интернет сайт!
Статьи по уголовному праву
Как выжить в тюремных условиях

Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

Сайт для заключённых

Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

Новости Адвоката
Как уберечься от рейдеров

Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

Мошенники воруют деньги на свадьбах

Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

Свидание с интернета закончилось похищением...

Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0