Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Про порушення справи про банкрутство Суддя А - Господарський суд Чернігівської області - Сидоренко А.С.

  1. УХВАЛА

Господарський суд Чернігівської області

___________________________________________________________________________________________________________

14000 м. Чернігів, проспект Миру 20 Тел. 676-311, факс 7-44-62

УХВАЛА

"09" грудня 2014 р. Справа № 927/1578/14

За заявою голови ліквідаційної комісії боржникаБОРЖНИК: Товариство з обмеженою відповідальністю «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО» 14000, м. Чернігів, проспект Перемоги, 95 14000, м. Чернігів, провулок Нахімова, 50 (адреса голови ліквідаційної комісії)про порушення справи про банкрутство Суддя А.С.Сидоренко

Представники:

від боржника: Рідзель А.П. - предст., дов. б/н від 15.10.2014р.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Головою ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО» (надалі - боржник) подана заява про порушення справи про банкрутство на підставі ст. ст. 11, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (надалі - Закон про банкрутство), яка ухвалою господарського суду Чернігівської області від 07.10.2014р. була прийнята до розгляду.

Ухвалою господарського суду Чернігівської області від 16.10.2014р. порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО» та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою господарського суду Чернігівської області від 23.10.2014р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців, обов'язки ліквідатора покладено на голову ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО» Стук Ірину Михайлівну, зобов'язано ліквідатора надати суду реєстр вимог кредиторів, виконати дії, передбачені розділом ІІІ «Ліквідаційна процедура» Закону про банкрутство, а також надати господарському суду ліквідаційний баланс та звіт про проведену роботу.

Повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури оприлюднено на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України 23 жовтня 2014 року за № 10382.

28 листопада 2014 року ліквідатором до господарського суду поданий на затвердження реєстр вимог кредиторів ТОВ «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО», який ухвалою суду від 01.12.2014р. був прийнятий, приєднаний до матеріалів справи та призначений до розгляду.

Як вбачається зі змісту реєстру вимог кредиторів до нього були включені лише вимоги фізичної особи - підприємця Пономар Людмили Сергіївни в сумі 44 300,00 грн., які були визнані ліквідатором у розмірі, заявленому кредитором (лист № 14-0-566 від 05.09.2014р., а.с. 37). Дані грошові вимоги включені ліквідатором до IV черги задоволення вимог кредиторів.

Розглянувши реєстр вимог кредиторів, господарський суд вважає за необхідне його затвердити. При цьому, грошові вимоги фізичної особи -підприємця Пономар Л.С. в сумі 44 300,00 грн. підлягають включенню до VI черги задоволення вимог кредиторів, оскільки кредитор не скористався правом заявити свої вимоги до боржника у встановлений Законом про банкрутство строк, а тому ФОП Пономар Л.С. не є конкурсним кредитором.

Також, 28 листопада 2014 року ліквідатором до господарського суду подано на затвердження ліквідаційний баланс та звіт про проведену роботу, які ухвалою суду від 01.12.2014р. були прийняті, приєднані до матеріалів справи та призначені до розгляду.

Як вбачається зі звіту ліквідатора, під час ліквідаційної процедури останній, згідно вимог ст. 41 Закону про банкрутство, здійснював розшук майна боржника, в результаті якого було встановлено наступне:

згідно довідки Державної інспекції сільського господарства в Чернігівській області (від 18.07.2014р. № 05.01-05/1241 - а.с. 47), за ТОВ «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО» трактори, самохідні шасі, самохідні сільськогосподарські, дорожньо - будівельні і меліоративні машини, сільськогосподарська техніка та інші механізми не зареєстровані. Факт відсутності у банкрута зареєстрованих тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо - будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки та інших механізмів підтверджується також листом Державної інспекції сільського господарства в м. Києві (від 23.07.2014р. № 01-11/2239 - а.с. 51);

згідно інформації центру надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів з обслуговування м. Чернігів, Чернігівського, Городнянського, Ріпкинського, Куликівського при УДАІ ГУМВС України в Чернігівській області станом на 24.07.2014 за ТОВ «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО» транспортних засобів не зареєстровано (відтиск штампу на запиті голови ліквідаційної комісії боржника від 15.07.2014р. № 17);

згідно довідки управління земельних ресурсів Чернігівської міської ради (від 21.07.2014р. № 3484 - а.с. 48), ТОВ «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО» земельні ділянки у власність або користування (оренду) згідно рішень Чернігівської міської ради не надавались. Крім того, факт відсутності у банкрута земельних ділянок підтверджується листом Департаменту земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації від 27.08.2014р. № 05707-8421 (а.с. 52);

згідно інформації державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Чернігівського міського управління юстиції Чернігівської області в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відсутні відомості про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження щодо ТОВ «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО» (рішення про відмову у наданні інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 27376148 від 20.11.2014р.);

згідно листа Центрального відділу державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції (від 01.08.2014р. № 0339/1068 - а.с. 46), виконавчих проваджень про стягнення з ТОВ «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО» заборгованості на виконанні у відділі не перебуває;

згідно листа відділу державної виконавчої служби Солом'янського районного управління юстиції у м. Києві (від 28.07.2014 № 12063/02-25 - а.с. 45) перевіркою ЄДРВП встановлено, що виконавчі документи, боржником за якими є ТОВ «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО», на примусовому виконанні у Відділі не перебувають; у Відділі відсутні виконавчі провадження, де стороною виступає ТОВ «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО».

Також, листом б/н від 08.10.2014р. (а.с. 74) банкрут повідомив про те, що станом на 08.10.2014р. всі рахунки в банках, якими користувалось ТОВ «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО», закриті. Рахунки, на яких обліковувались цінні папери, що належать боржнику, не відкривались.

На підставі наказу № 1-ДСК від 08.09.2014р. «Про проведення інвентаризації», 12.09.2014р., з метою забезпечення повноти та достовірності відображення даних у проміжному ліквідаційному балансі та підтвердження фактичної наявності майна, що належить ТОВ «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО», головою ліквідаційної комісії підприємства була проведена інвентаризація активів підприємства з перевіркою їх фактичної наявності та документальним підтвердженням шляхом обов'язкового складання інвентаризаційного опису.

Згідно інвентаризаційного опису майна ТОВ «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО» № 1 від 12.09.2014р. будь-яке майно підприємства виявлено не було.

Згідно ліквідаційного балансу на 27.11.2014р. кредиторська заборгованість ТОВ «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО», у т.ч. за товари, роботи, послуги, становить 44,3 тис. грн., в той час як вартість всіх активів товариства складає 0,00 грн.

Крім того, боржник має заборгованість по оплаті послуг ліквідатора в сумі 3097,08 грн. за період з 23.10.2014р. по 27.11.2014р.

Наведені вище обставини свідчать про те, що ліквідатором були вжиті всі можливі заходи, спрямовані на пошук та виявлення майна та грошових коштів банкрута.

Відповідно до ст. 46 Закону про банкрутство, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі - продажу; копії договорів купівлі - продажу та акти приймання - передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів цінних паперів - копія звіту про наслідки погашення цінних паперів, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Згідно з п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону про банкрутство, господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Розглянувши звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, заслухавши пояснення представника боржника, господарський суд вважає, що звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс необхідно затвердити, юридичну особу - банкрута ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Керуючись ст. ст. 40, 41, 46, 83, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити реєстр вимог кредиторів з включенням до нього грошових вимог фізичної особи - підприємця Пономар Людмили Сергіївни в сумі 44 300,00 грн. до VI черги задоволення вимог кредиторів.

2. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

3. Ліквідувати юридичну особу товариство з обмеженою відповідальністю «СПІЛЬНА СПРАВА - ТРІО» (проспект Перемоги, 95, м. Чернігів, 14000, код ЄДРПОУ 34047759).

4. Провадження у справі про банкрутство припинити.

5. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строк, вважати погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

6. Зобов'язати ліквідатора Стук І.М. (14000, м. Чернігів, провулок Нахімова, 50) здійснити необхідні заходи щодо виключення підприємства - банкрута з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та збереження архівних документів.

7. Копії цієї ухвали надіслати ліквідатору, державному реєстратору реєстраційної служби Чернігівського міського управління юстиції (14032, м. Чернігів, вул. Рокосовського, 20 - а), Головному управлінню статистики у Чернігівській області (14000, м. Чернігів, вул. Горького, 37) та відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Чернігівській області (14005, м. Чернігів, проспект Миру, 49 - а, к. 703).

Суддя А.С.Сидоренко

Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
Консультации Адвоката
Рекомендовано адвокатом

Это Вас точно заинтересует

Про відмову в реєстрації кандидата у народні депутати України Єрхана С.І., Центральна виборча комісія

Про відмову в реєстрації кандидата у народні депутати України Єрхана С.І. До Центральної виборчої комісії 9 серпня 2012 року надійшла заява Єрхана Сергія Івановича разом з іншими документами щодо реєстрації його кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 4 у порядку самовисування.

На Полтавщині Hyundai розрізав чоловіка навпіл

На Полтавщині біля залізничної станції Миргород 47-річний чоловік загинув через наїзд швидкісного поїзда Українського експреса №161 виробництва компанії Hyundai Rotem, який прямував маршрутом ...

На Кіровоградщині у зіткненні двох авто загинуло троє людей

27 листопада, о 20 годині, на 20 км автодороги ОлександрівкаКіровоградсталася дорожньо-транспортна пригода за участю легковика та фури.

Про визнання таким, наказу Міністерства освіти і науки України від 29 серпня 2008 року № 787, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 грудня 2012 р. за № 2086/22398 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства освіти і науки України від 29 серпня 2008 року № 787

Адвокат по уголовным делам
Об адвокате
Благодарим всех за качественную работу. Этот интернет сайт,действительно, на сегодняшний день - неповторимый в своем роде. Как здорово, что есть такие так необходимые всем сайты. Сайт достаточно многообразен в использовании. На нем здорово проводить свободное время - просто, удобно,быстро.

Огромнейшее спасибо создателям этого сайта!!! Это действительно - большая находка! Дерзайте!
Статьи по уголовному праву
Как выжить в тюремных условиях

Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

Сайт для заключённых

Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

Новости Адвоката
Как уберечься от рейдеров

Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

Мошенники воруют деньги на свадьбах

Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

Свидание с интернета закончилось похищением...

Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0