Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Про його особу - Герцаївський районний суд Чернівецької області - Козловська Л. Д.

  1. В И Р О К
  2. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 714/714/14-к

Провадження № 1-кп/714/93/14

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"23" вересня 2014 р. Герцаївський районний суд Чернівецької області

головуючого-судді: Козловської Л.Д.

секретар: Онофрей Ш.К.

з участю прокурора: Якобуци Е.К.

та інших осіб: обвинуваченого ОСОБА_2., потерпілої ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м.Герца Чернівецької області кримінальне провадження відносно:

ОСОБА_2,

ІНФОРМАЦІЯ_1,

уродженця та мешканця

АДРЕСА_1,

громадянина України, румуна, освіта середня,

одруженого, не працюючого, раніше не

судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

09 липня 2014 року біля 08 години на дорозі в с.Цурень Герцаївського району Чернівецької області між ОСОБА_2 та сусідкою ОСОБА_3, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносинах виникла сварка, під час якої ОСОБА_2 діючи умисно, з метою заподіяння тілесних ушкоджень, умисно наніс один удар рукою в обличчя ОСОБА_3 Внаслідок своїх умисних дій, направлених на спричинення тілесних ушкоджень, ОСОБА_2 спричинив ОСОБА_3 тілесні ушкодження у вигляді садна у зовнішнього краю правого ока з переходом на ділянку чола та скроневу ділянку, синці на слизовій верхньої губи з проекціях перших зубів, на фоні вищевказаного садна з переходом на нижню повіку правого ока, які згідно до висновку СМЕ № 846 від 10.07.2014 року відносяться до легких тілесних ушкоджень.

У судовому засіданні ОСОБА_2 в пред'явленому йому обвинуваченні свою вину визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому та вказав, що він визнає свою вину у вчиненому злочині. Все, що йому інкриміновано мало місце. Просив суд його суворо не карати. Потерпіла до нього немає претензій ні морального, ні матеріального характеру.

Допитана в судовому засіданні потерпіла ОСОБА_3. дала показання, що в той день вона йшла на город і побачила, що обвинувачений засипав на дорогу цеглу. Вона почала її по краям розкидати на що вийшов обвинувачений та почалася сварка в результаті якої він ударив її два рази кулаком в області голови. До обвинуваченого немає претензій ні матеріального, ні морального характеру.

На підставі ч.3 ст.349 КПК України за згодою учасників процесу судом визнано недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин кримінального провадження, які ніким із учасників процесу не оспорюються. При цьому судом з'ясовано, що обвинувачений та інші учасники правильно розуміють зміст цих обставин, сумніву у добровільності та істинності їх позицій немає. Також судом роз'яснено, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Вина обвинуваченого підтверджується даними, які містяться в письмових доказах, досліджених в судовому засіданні, а саме:

- висновку експерта № 846 екс від 10.07.2014 року, з якого вбачається, що у потерпілої ОСОБА_3 виявлено тілесні ушкодження у вигляді садна у зовнішнього краю правого ока з переходом на ділянку чола та скроневу ділянку, синці на слизовій верхньої губи з проекціях перших зубів, на фоні вищевказаного садна з переходом на нижню повіку правого ока, які виникли в результаті не менш як дворазової дії твердих тупих предметів, цілком можливо від ударів кулаками рук по строку та обставинам можуть відповідати обставинам події і відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Таким чином, в судовому засіданні встановлено, що у вчиненому обвинуваченим ОСОБА_2 діянні є склад кримінального правопорушення, передбачений ч.1 ст.125 КК України - як спричинення умисних легких тілесних ушкоджень.

Призначаючи вид та міру покарання обвинуваченому, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, дані про його особу, обставини, що пом'якшують та обтяжують його покарання.

Відповідно до п.2 ст.12 КК України вчинений обвинуваченим кримінальне правопорушення ( ч.1 ст.125 КК України ) є злочином невеликої тяжкості.

Обставинами, що пом'якшують покарання обвинуваченого суд визнає щире каяття, що ґрунтується на повному визнанні ним вини.

Обставин, які обтяжують покарання обвинуваченого, судом не знайдено.

Аналізуючи встановлені судом обставини, враховуючи ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, дані про особу обвинуваченого ОСОБА_2, який має постійне місце проживання, за яким характеризується позитивно, на обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває, вперше притягується до кримінальної відповідальності, його поведінку до та після вчинення кримінального правопорушення, наявність обставин, що пом'якшують та обтяжують покарання, суд приходить до висновку, що йому слід призначити покарання у межах санкції статті закону за даний вид кримінального правопорушення у виді штрафу.

Керуючись ст.ст.367-371, 373-374 КПК України, суд,-

З А С У Д И В :

Визнати ОСОБА_2 винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в сумі 510 ( п'ятсот десять ) гривень.

На вирок може бути подано апеляцію до Апеляційного суду Чернівецької області через Герцаївський районний суд Чернівецької області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя

Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
Консультации Адвоката
Рекомендовано адвокатом

Это Вас точно заинтересует

Про встановлення вимог Комунальному підприємству "Васильківтепломережа" щодо провадження інших, видів діяльності, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг

Про встановлення вимог Комунальному підприємству "Васильківтепломережа" щодо провадження інших, крім ліцензованих, видів діяльності Відповідно до Закону України "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг"( 2479-17 ), Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг( 1073/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 23.11.2011 № 1073, Порядку встановлення вимог щодо провадження суб'єктами природних монополій господарської діяльності( z0311-13 ), яка не належить до сфери природних монополій, та обмежень щодо суміщення видів господарської діяльності суб'єктами природних монополій та суб'єктами господарювання на суміжних ринках у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, від 04.02.2013 № 15, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, ВИРІШИЛА:

Борітеся… Чи поборете?

Такого в Україні ще не було: прикутий до інвалідного візка адвокат Дмитро Жарий виграв у суді справу, повязану з дискримінацією людей з обмеженими фізичними можливостями. Він судився проти мережі ...

Про затвердження Порядку розрахунку плати за приєднання об'єктів замовників до газових мереж, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20 лютого 2013 р. за № 298/22830 Про затвердження Порядку розрахунку плати за приєднання об'єктів замовників до газових мереж

МВД открыло производство из-за массовых беспорядков в Киеве

Следователи ГУМВД Украины в г. Киеве открыли уголовное производство по ст. 294 (массовые беспорядки) Уголовного кодекса Украины. Санкция статьи предусматривает максимальное наказание в виде лишения ...

Адвокат по уголовным делам
Об адвокате
Ваш сайт не только лучший друг - этот ресурс, - родственник для всех, кто сегодня живёт интересными идеями!

Очень уникальный, интересный и абсолютно не похожий на существующие интернет портал! Я хочу поддержать Вас финансово. Как это можно сделать?
Статьи по уголовному праву
Как выжить в тюремных условиях

Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

Сайт для заключённых

Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

Новости Адвоката
Как уберечься от рейдеров

Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

Мошенники воруют деньги на свадьбах

Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

Свидание с интернета закончилось похищением...

Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0