Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

«Снігова людина» не вважає себе унікумом

    «Снігова людина» не вважає себе унікумом

    Адвокат Олексій Гуцуляк з Коломиї після години у заметі готується проплисти 80 метрів під кригою

    Спека плавила асфальт, розжарювала бруківку. Коломия сяяла на щедрому липневому сонці білими будинками, виблискувала банями церков. У саму маківку літа особливо приємно поговорити про сніг і майбутні крижані рекорди, на які націлився коломийський адвокат атлетичної зовнішності.

    Відро води на голову — повний порядок!

    Зі снігом і зимою в Олексія Гуцуляка пов’язані лише найкращі спогади. Навіть коли дошкільням він провалився під лід.

    — Пам’ятаю, ми зі старшою сестрою весело гуляли разом з друзями на ковзанці, яку зробили нам, дітлахам, на невеличкому ставку, — розповідає Олексій. — Я відбився від гурту і незчувся, як провалився у воду. Аніскільки не злякавшись, самотужки видряпався на лід і побіг гуляти далі. Тут побачила мене сестра, теж ще зовсім дитина, але не розгубилася, взяла за руку, і ми хутко побігли додому.

    Мої шубка, рукавички вже вкрилися тонкою кригою і бурульками. Але не було ні холодно, ні страшно, бо сестра весь час повторювала: усе гаразд, зараз будемо вдома, усе гаразд! Усе насправді минуло щасливо — навіть не чхнув! Можливо, морозостійкість у мене в генах…

    Корінний коломиянин, віднедавна відомий на весь світ тим, що полюбляє проводити вільний час у снігових заметах (Гугл свідок!), так і не відшукав на своєму родинному дереві романтичних відблисків північного сяйва. Щоправда, дуже далеко у віки не заглиблювався. Йому і без того є на кого рівнятися: діда, що пройшов усю війну, батька, що відслужив у морфлоті. Та й сам Олексій не підвів славний рід Гуцуляків — красень-чоловік кремезної статури під 2 метри зросту (до речі, нежонатий у свої 33 роки) із привітною скромною усмішкою.

    Хай там як із генами, а років із десять тому він вирішив спробувати на собі, чи правда усі ці дивовижні розповіді про людей, яких не брали люті морози, а водночас і перевірити межі своєї витривалості. Почав цілеспрямоване загартовування, хоч і до того захоплювався спортом і загалом здоровим способом життя. Отак до сьогодні щоранку за будь-якої пори року і будь-якої погоди, у спеку і холод, сонце і зливу Олексій виходить босоніж на подвір’я свого будинку в самих плавках і обливається відром води з колодязя.

    — З головою?

    — Тільки так. Важливо потім не розтирати тіло рушником: вода має сама випаровуватись.

    Після крижаного душу — зарядка, вправи на брусах і турніку, взимку — розтирання снігом, пірнання в ополонку і цілий рік — медитація за порадами тибетських ченців.

    Ясна річ, почав вишукувати в Інтернеті таких самих відчайдухів і натрапив на світові рекорди перебування у снігу. Перед Олексієм Гуцуляком враз засяяла, завороживши уяву, білосніжно-блискуча мрія (може, відгук з дитинства?). Тож до всіх спортивних вправ і загартувальних процедур додалися занурення у замети протягом усієї зими. Спочатку на кілька хвилин, потім дедалі довші.

    Ось і ще один рекорд. Фото з архіву Олексія ГУЦУЛЯКА

    Метал ламається, людина — ні!

    1 березня 2012 року, поки ще лежав сніг, Олексій запросив до себе на подвір’я близьких друзів, узяв у свідки представників Книги рекордів України і встановив рекорд країни з перебування голої людини у сніговій кучугурі: 34 хвилини 4 секунди, на що отримав відповідний сертифікат.

    Це був крок до мрії. Сама ж мрія здійснилася вранці 25 січня цього року у вкритому снігом міському Центральному парку ім. Кирила Трильовського. Уся Коломия, а згодом уся країна через сюжети на численних телеканалах на власні очі побачила видовище не для слабкодухих. Мороз аж тріщав. Посеред юрби закутаних у шуби і теплі куртки людей (між ними депутати Коломийської міськради, журналісти, просто зацікавлені перехожі та лікарі швидкої медичної допомоги про всяк випадок) з’явився молодик і почав неспішно роздягатися, аж поки залишився у самих плавках. Потім під зойки глядачів ліг обличчям униз на попередньо приготовлену величезну снігову кучугуру і під прицілом кількох відеокамер дав засипати себе снігом по саму шию. Спеціально встановлений таймер відцокував секунди.

    Присутні танцювали на місці від морозу — він лише усміхався. Так тривало 1 годину і 20 секунд. «Є рекорд, який претендує на Книгу рекордів Гіннесса в категорії «Людина, унікальні можливості», — засвідчила член експертної комісії, представник національного проекту рекордів Ганна Крисюк.

    — Ми оголосили акцію зарані, не знаючи, якою буде погода, — розповідає Олексій. — Коли ж побачив, що стовпчик термометра опустився нижче 25 градусів, навіть засумнівався: чи варто? Адже для рекорду температура повітря ролі не відігравала — аби мінусова. Але відступати вже було нікуди.

    — Що відчували під снігом?

    — З першої ж секунди відчув усю важкість своєї помилки, — зізнається рекордсмен. — Організовуючи захід, намагався все передбачити, але не врахував, здавалося б, маленької дрібнички, яка коштувала мені великих сил. Річ у тім, що за вимогами Книги рекордів Гінесса, кучугура снігу мала становити в діаметрі 1,5 м, і я чомусь вирішив, що повинен лягти під півметрову снігову ковдру. Витримати на собі таку вагу виявилося, зрозуміло, нелегко. Це справді були умови на максимальну витривалість організму: складніші важко вигадати. Потім я дізнався, що китаєць Цинь Сонгао, якому належав попередній світовий рекорд перебування у снігу без одягу, встановлював його, стоячи у заметі, що набагато легше. До того ж, мороз морозу різниця, хтозна, може в Китаї під час встановлення рекорду була менша холоднеча і не така висока вологість повітря, як у нас.

    — І все ж завдяки чому ви перебули ту годину цілим і неушкодженим?

    — Медитуючи, уявляв розпечене африканське літо. Викликав подумки закарбоване у пам’яті відчуття спеки і справді відчував, як на тілі танув сніг. Звичайно, без відповідних ретельних і складних тренувань — фізичних і психологічних — пролежати так довго у сніговій ковдрі неможливо.

    80 метрів під кригою

    Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк одразу привітав Олексія Гуцуляка, свого, до речі, земляка, зі світовим рекордом, побажав успіхів у встановленні нових рекордів, що позитивно впливають на міжнародний імідж Прикарпаття й усієї України, а також обіцяв усіляко сприяти реалізації амбітних планів молодого коломиянина.

    — Перебування у снігу — рекорд статичний, тепер я націлений на динаміку, — ділиться планами юрист-екстремал. — Збираюся перевершити результати легендарного голландця Віма Хофа, володаря дев’яти світових рекордів. Його вже назвали людиною-феноменом, та сам він не сприймає такого порівняння, оскільки вважає свої досягнення результатом наполегливих тренувань і самовдосконалення. Цілковито з ним згоден. Але спочатку позмагаюся з данцем Стігом Сіверсоном за титул людини, яка змогла проплисти найдовшу відстань під кригою. У березні 2010 року Стівенсон подолав під товщою криги 72 метри за 1 хвилину 36 секунд. Вім Хоф уже пробував перевершити цей результат, але його довелося завчасно вкрай виснаженого витягувати з води.

    — Де і коли плануєте здійснити крижаний заплив?

    — У січні-лютому наступного року. Можливо, на унікальному озері Світязь, що на Волині. Але, щиро кажучи, хочу встановити рекорд на рідному Прикарпатті, на одному з гірських озер. Хоч із Польщі нещодавно надійшло запрошення влаштувати акцію у них.

    Олексій саме готує заявку до Світової організації Гіннесс для встановлення запланованого чергового світового рекорду. Але цього разу має намір запросити з Лондона офіційного представника Книги рекордів Гіннесса, щоб пришвидшити процедуру реєстрації ймовірної перемоги. (Його заявку на кучугуросніговий рекорд у Книгу Гіннесса прийняли одразу, зареєстрували, отже, дотримано всіх вимог, але вона досі на розгляді). Щоправда, приїзд високого гостя — дуже дороге задоволення.

    «Загартування додає життєвих сил і здоров’я», — підкреслює рекордсмен. До речі, екстрим для Олексія Гуцуляка — не лише хобі. В роботі він також, можна сказати, екстремал, бо береться за найважчі адвокатські справи: допомагає, приміром, землякам відновити справедливість у разі пошкодження товару в магазині, звернутися до Європейського суду з прав людини, а також відстояти права під час і навіть після зустрічі з інспектором ДАІ.

    СУЩА ПРАВДА

    Швейцарець Фредді Нок пройшов без страховки 995 м над гірським урвищем тросом фунікулерної дороги, що веде до найвищої гори Німеччини Цугшпітце (2962 м).

    Голландський сміливець Вім Хоф — рекордсмен із забігу босоніж по снігу й льоду — 2 години 16 хвилин 34 секунди. За дивовижні здібності протистояти різкому вітру, снігу і низьким температурам його називають Людина-Лід.

    Найбільшу швидкість скейтбордиста в положенні стоячи розвинув Дуглас да Сільва з Бразилії — 113 км/год.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про відмову в установленні вимог до ТОВ «ГАЗПОСТАЧСЕРВІС» щодо провадження інших, видів діяльності, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про відмову в установленні вимог до ТОВ «ГАЗПОСТАЧСЕРВІС» щодо провадження інших, крім ліцензованих, видів діяльності Відповідно до Закону України «Про природні монополії» ( 1682-14 ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики», Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ( z0029-10 ), затверджених постановою НКРЕ від 13.01.2010 № 12, Порядку встановлення вимог до ліцензіатів ( z1076-06 ) з розподілу природного і нафтового газу, з транспортування природного і нафтового газу магістральними трубопроводами, з транспортування нафти та нафтопродуктів магістральними трубопроводами, з передачі електричної енергії магістральними та міждержавними електричними мережами, з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами щодо провадження інших, крім ліцензованих, видів діяльності, затвердженого постановою НКРЕ від 11.09.2006 № 1182, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ВИРІШИЛА:

    МВФ по ошибке потребовал от Греции уволить 22 тысячи человек

    Международный валютный фонд извинился за «ошибку» с отправкой по электронной почте письма в правительство Греции с требованием уволить до 2014 года еще 22 тысячи сотрудников госсектора помимо ...

    Про Концепцію державної політики у сфері реформування Державної кримінально-виконавчої служби України, Президент України

    Указ  Президента України 1. Схвалити Концепцію державної політики у сфері реформування Державної кримінально-виконавчої служби України (додається). 2. Кабінету Міністрів України розробити та затвердити у чотиримісячний строк державну цільову програму щодо реалізації зазначеної Концепції.

    Тінізація відступає

    Міністерство доходів і зборів (Міндоходів) України в подальшій діяльності керуватиметься стратегією розвитку на 20132017 роки. Її було розроблено за участі партнерів відомства з компанії PricewaterhouseCoopers. ...

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Этот интернет портал просто класс очень много чего тут интересного и необходимого. Хочу пожелать вам держаться высоко и всего самого... наилучшего во всем.

    Влюбилась в Ваш сайт!!! Какие же Вы молодцы!!! Сильно хочу пожелать Вам материального благополучия и творческих успехов!
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0