Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

або Без штампа документ недійсний, Редакції виданьОперація - легалізація, або Без штампа документ недійснийУявімо ситуацію, у якій ви — молода людина, котра бажає навчатися за кордоном, оскільки, на вашу думку, вітчизняні виші не дають достатню кількість знань, або ви просто мрієте жити за рубежем. Для будь-якої із цих ситуацій вам необхідно подати відповідні документи. І при подачі цих документів перше запитання, яке вам поставлять в іншій країні, буде таке: "А ваші документи легалізовані?.."

"Що це означає?" — спитаєте ви. Справа в тім, що за кордоном можуть і не знати, чи справді існує, наприклад, Київський національний університет ім. Т. Шевченка, чи справді ваш шлюб зареєстрований у Державній реєстраційній службі України. Саме для цього у світі існує процедура легалізації, завдяки якій у будь-якій країні ваш документ приймуть без жодних питань та застережень. На даний час найбільш поширеними є два способи легалізації документів: консульська легалізація та проставляння апостилю.

    Першим способом, який ми розглянемо, буде проставляння апостилю на офіційних документах. Апостиль — це спеціальний штамп, який проставляється на офіційних документах, що надходять від держав — учасниць Гаазької конвенції. Він засвідчує справжність підпису особи під документом і автентичність відбитку печатки або штампа, яким скріплено відповідний документ. 22 грудня 2003 року для України набула чинності Гаазька конвенція (відповідно до Закону України "Про приєднання України до Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів"( 2933-14 )). У зв'язку з цим на офіційних документах, які видані в Україні та направляються у країни — учасниці зазначеної Конвенції( 995_082 ) (на сьогоднішній день їх 104), може проставлятися апостиль. Проте з цього правила є винятки. Таким винятком є Німеччина, яка відповідно до ст. 12 Конвенції висловила своє заперечення проти приєднання України до Конвенції, а тому і штамп "апостиль" на ваших документах для цієї країни недійсний. Варто відзначити, що проставлений апостиль на потрібних документах не завжди завершує процедуру їх легалізації у деяких країнах. Наприклад, в Іспанії вам спочатку доведеться проставити апостиль, а після цього легалізувати переклад документа в її посольстві.

    Що стосується країн, які не приєдналися до Гаазької конвенції, то для них підійде консульська легалізація офіційних документів. Консульська легалізація офіційних документів — це процедура підтвердження дійсності оригіналів офіційних документів або засвідчення справжності підписів посадових осіб, уповноважених засвідчувати підписи на документах, а також дійсності відбитків штампів, печаток, якими скріплено документ, з метою використання його за кордоном.

    Повноваження за новим порядком

    Нещодавно Міністерством юстиції було затверджено нову редакцію Порядку проставлення апостилю в Мін'юсті на офіційних документах та підготовки Міністерством юстиції нотаріально оформлених документів для подальшої консульської легалізації. Варто зазначити, що оновлення Порядку було обумовлено проведенням реформи державного управління (Указ Президента України "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" № 1085/2010( 1085/2010 )), та у зв'язку з чим виникла необхідність внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України "Про надання повноважень на проставлення апостилю, передбаченого Конвенцією, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів", що, в свою чергу, призвело до розділення повноважень з проставлення апостилю на документах.

    Оновлений Порядок визначає процедуру проставлення апостилю в Міністерстві юстиції. Зокрема, Мін'юстом проставлятиметься апостиль на документах, що видаються органами юстиції і судами, та на документах, що оформляються нотаріусами України, а також здійснюватиметься підготовка нотаріально оформлених документів для подальшої консульської легалізації. Окрім цього, в Порядку перелічено причини, які можуть стати підставою для відмови в проведенні вказаних дій.

    Слід відзначити, що відповідно до норм оновленого Порядку, строк розгляду документів, поданих для проставлення апостилю, становитиме один робочий день — для документів, поданих безпосередньо особою, від імені чи на ім'я якої вони складені, або її родичами, за умови документального підтвердження родинних чи шлюбних відносин; п'ять робочих днів — для документів, поданих іншими особами або представником юридичної особи. Строк підготовки документів для подальшої консульської легалізації становитиме три робочі дні. Строк розгляду документів, поданих для проставлення апостилю чи підготовки нотаріально оформлених документів для подальшої консульської легалізації, може бути продовжено до 20 робочих днів у зв'язку з необхідністю отримання зразка підпису, відбитка печатки чи штампа, додаткової інформації або роз'яснень.

    Артур АЛІЄВ.

    Довідково

    За офіційними даними Міністерства юстиції України, в 2012 році було проставлено апостиль майже на 44 тисячах офіційних документів.

    Хто поставить "легальний" штамп?

    Відповідь на це запитання знайдеться у постанові Кабінету Міністрів України( 61-2003-п ) "Про надання повноважень на проставлення апостилю, передбаченого Конвенцією, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів" № 61 від 18.01.2003 року.

    Назва державного органу, який має право проставляти апостиль

    Документи, на яких відповідна державна установа має право проставляти апостиль

    Міністерство освіти і науки

    на офіційних документах, виданих навчальними закладами, державними органами, підприємствами, установами і організаціями, що стосуються сфери освіти і науки

    Міністерство юстиції

    на документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України

    Державна реєстраційна служба

    на документах, що видаються цією Службою та структурними підрозділами територіальних органів Міністерства юстиції, що забезпечують реалізацію повноважень Державної реєстраційної служби

    Міністерство закордонних справ

  1. на всіх інших видах документів
  2. Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Штат Огайо – ключ до президентства

    Барак Обама прилетів до Огайо вже вдруге за тиждень. За два дні він подолавпонад8 тисяч кілометрів і відвідав 8 штатів. Щоб втиснути в робочий графік якнайбільшу кількість зустрічей, виступ ...

    До походу в продуктовий — будь готовий!

    За статистикою, пересічна українська родина із середньомісячного доходу на заощадження (купівля валюти, цінних паперів, ощадкнижка тощо) витрачає приблизно 11%, а майже 90% на споживання, з ...

    Решение Евросуда по делу Ю.Тимошенко уже выполнено, – Минюст

    Нарушения, на которые указал Европейский суд по правам человека по делу «Тимошенко против Украины», уже исправлены путем принятия нового Уголовного процессуального кодекса. Об этом говорится ...

    Про переоформлення ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про переоформлення ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку За підсумками розгляду заяви та документів, поданих заявником до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на переоформлення ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності зберігача цінних паперів у зв'язку зі зміною місцезнаходження юридичної особи та зміною назви юридичної особи, відповідно до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії( z0890-06 ), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.2006 за № 345, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28.07.2006 за № 890/12764 (із змінами), НАКАЗУЮ:

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы просто молодцы!!! Желаю творческих успехов, динамичного развития и материального благополучия!

    Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы просто молодцы!!! Очень хочется пожелать Вам творческих успехов, динамичного развития и материального благополучия!
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0