Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Дітям-сиротам потрібне житло

    Дітям-сиротам потрібне житло

    Президент поставив завдання уряду — підготувати Національну програму забезпечення безбатченків помешканнями

    «На порядку денному нашого зібрання стоїть питання, важливе для кожної країни світу, — захист дитини, дотримання її прав. Воно тісно пов’язане з національною безпекою і майбутнім держави», — такими словами Віктор Янукович відкрив Всеукраїнську нараду з питань захисту прав дітей. У центрі уваги глави держави виявилися проблеми, з якими стикаються діти з особливими освітніми та медичними потребами, сироти та ті, які позбавлені батьківського піклування і які перебувають у конфлікті із законом.

    Та окремо глава держави торкнувся виконання його доручень керівниками органів виконавчої влади. «Виділені кошти на запровадження посад соціальних фахівців повинні працювати в інтересах людей», — так Віктор Янукович доручив уряду розробити об’єктивні показники ефективності діяльності фахівців соціальної роботи та їх реального впливу на розв’язання проблем сімей із дітьми. А від Міністерства соціальної політики та місцевих органів виконавчої влади він вимагає посилення роботи в напрямку сімейного влаштування дітей, які вже втратили батьків.

    «Наша мета — навчити батьків не втрачати права на виховання своїх дітей, не нехтувати батьківством. Зниження сирітства — амбітне завдання нової філософії нашої роботи», — застеріг він присутніх від формального підходу до виконання обов’язків. У зв’язку з цим глава держави нагадав, що за нинішній рік у 219 адміністративно-територіальних одиницях країни не влаштовано до сім’ї жодної дитини. Керівники облдержадміністрацій мають проаналізувати роботу в цьому напрямку райдержадміністрацій та зробити відповідні кадрові висновки.

    Окрім цього, на нараді йшлося про унормування діяльності інтернатних закладів нового типу щодо розробки та запровадження механізму «гроші ходять за дитиною». А уряду потрібно до кінця року розробити Національну програму забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Щороку близько 13 тис. таких дітей досягають повноліття, а отже потребують житла.

    Президент нагадав, що минулого року він уже дав доручення керівникам облдержадміністрацій розробити і затвердити регіональні програми забезпечення житлом цієї категорії дітей. Однак це виконала лише половина регіонів. А кошти з бюджету на розв’язання проблеми в нинішньому році замовили лише вісім областей. Глава держави переконаний, що причина цьому — формальний підхід до питання будівництва нових соціальних гуртожитків.

    Уряд і керівники регіонів мають у повному обсязі забезпечити фінансування витрат на життєво важливі потреби дітей з онкологічними захворюваннями, а також з іншими складними та рідкісними формами захворювань. «Ці програми мають бути профінансовані на 100% від потреб дітей, а не від можливостей бюджету», — наголосив глава держави.

    Окрім цього, потрібно завершити формування оптимальної структури та чисельності працівників місцевих органів виконавчої влади, до компетенції яких належать питання захисту прав дитини. Глава держави зауважив, що звернення, які надходять на його адресу від дітей та їхніх батьків, свідчать про брак на місцевому рівні ефективної роботи у цьому напрямку.

    «Доручаю уряду спільно з Міністерством соціальної політики, не чекаючи завершення адмінреформи, розробити пропозиції щодо побудови чіткої вертикалі державних органів влади з питань захисту дітей та сім’ї», —резюмував він.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Консультации Адвоката
    Рекомендовано адвокатом

    Это Вас точно заинтересует

    Про анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, виданої ТОВ «ІНТЕРСЕРВІС–ПОСТАЧ», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом, виданої ТОВ «ІНТЕРСЕРВІС-ПОСТАЧ»

    Якщо міська брама відкрита для новацій

    Буваючи у справах за кордоном, ми передусім дивуємося не архітектурним шедеврам столиць, універсальним транспортним розвязкам, стерильній чистоті велелюдних майданів. Вражає, що за сотні кілометрів ...

    У Львові інспектори ДАІ оперативно розшукали водія, який смертельно травмував пенсіонерку

    Трагедія сталася вчора, 17 січня, близько шостої години вечора. До правоохоронців зателефонували очевидці автопригоди. Люди розповіли: щойно водій на ВАЗі збив стареньку жінку, що переходила ...

    Про внесення зміни до розпорядження Національної комісії регулювання електроенергетики України від 14.08.2008 № 99-р, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення зміни до розпорядження Національної комісії регулювання електроенергетики України від 14.08.2008 № 99-р Відповідно до Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики( 1059/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 23 листопада 2011 року № 1059, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ВИРІШИЛА:

    Адвокат по уголовным делам
    Об адвокате
    Просто отличный сайт! Хорошенький сайтик! Очень здорово. Всё доступно и просто. Спасибочки за профессиональный интернет портал!

    Для меня это просто большая находка! Вторую неделю зависаю на ресурсе и валить отсюда не собираюсь. Интересно, здорово!
    Статьи по уголовному праву
    Как выжить в тюремных условиях

    Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

    Сайт для заключённых

    Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

    Новости Адвоката
    Как уберечься от рейдеров

    Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

    Мошенники воруют деньги на свадьбах

    Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

    Свидание с интернета закончилось похищением...

    Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

    41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0