Досудебное следствие:

  • - обжалование постановления о возбуждении уголовного дела; защита подозреваемого течение досудебного следствия, при проведении допросов, очных ставок, следственных экспериментов и иных следственных действий;
  • - посещение подозреваемого, обвиняемого в изоляторе временного содержания и в следственном изоляторе;
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - обжалование избранной меры пресечения в отношении подозреваемого, обвиняемого;
  • - выработка линии и тактики защиты на стадии предварительного следствия;
  • - сбор материала, характеризующего личность обвиняемого; ознакомление с материалами уголовного дела и др..
Защита интересов в суде:

  • - защита подсудимого в суде во время всех судебных заседаний;
  • - заявление ходатайств в суде о постановлении приговора без проведения судебного разбирательства (особый порядок);
  • - подготовка и заявление различных ходатайств, жалоб и заявлений;
  • - выработка определенной линии и тактики защиты на стадии судебного разбирательства;
  • - посещение подсудимого во время нахождения в следственном изоляторе;
  • - изучение материалов уголовного дела и др..;
  • - ознакомление с протоколом судебного заседания и подача замечаний к его содержанию.
Защита на любой стадии:

  • - защита интересов потерпевшего на стадии предварительного следствия и дознания;
  • - защита интересов потерпевшего в суде любой инстанции, подробное изучение материалов уголовного дела;
  • - подготовка и заявление ходатайств;
  • - заявления гражданского иска;
  • - составление кассационной жалобы и подача его в суд кассационной инстанции;
  • - участие в судебном заседании, назначенном по кассационной жалобе потерпевшего или представлению прокурора.

Про стягнення заборгованості по орендній платі ВСТАНОВИВ: Рішенням господарського суду Дніпропетровської області від 17 - Дніпропетровський апеляційний господарський суд - Дмитренко Ганна Костянтинівна

  1. ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ
  2. ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
  3. УХВАЛА

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

04.12.2014 Справа № 904/7997/14

Дніпропетровський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Дмитренко Г.К. (доповідач)

суддів: Прокопенко А.Є., Крутовських В.І.

розглянувши апеляційну скаргу приватного підприємства "Смолка і Ко" на рішення господарського суду Дніпропетровської області від 17.11.2014 року у справі № 904/7997/14

за позовом приватного акціонерного товариства "Поліпласт", м. Дніпропетровськ

до приватного підприємства "Смолка і Ко", м. Дніпропетровськ

про стягнення заборгованості по орендній платі

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду Дніпропетровської області від 17.11.2014 року (суддя Ярошенко В.І.) з приватного підприємства "Смолка і Ко" на користь приватного акціонерного товариство "Поліпласт" стягнуто 21977 грн. 70 коп. основного боргу та 1359 грн. 02 коп. судового збору. В іншій частині позову відмовлено.

Не погодившись з рішенням суду приватне підприємство "Смолка і Ко" звернулось з апеляційною скаргою, в якій просить зазначене рішення скасувати, посилаючись на порушення судом норм матеріального і процесуального права.

Статтею 94 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що до скарги додаються докази сплати судового збору і надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

Порядок і розмір сплати судового збору в Україні встановлено Законом України "Про судовий збір".

Відповідно підпункту 4 пункту 2 ч.2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" ставка судового збору за подання апеляційної скарги на рішення господарського суду встановлюється у розмірі 50 відсотків ставки, що підлягає сплаті при поданні позовної заяви, а у разі подання позовної заяви майнового характеру - 50 відсотків ставки, обчисленої виходячи з оспорюваної суми.

У відповідності з підпунктом 1 пункту 2 частини 2 ст. 4 вищевказаного Закону ставка судового збору за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру встановлюється у розмірі 2-х відсотків ціни позову, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 60 розмірів мінімальних заробітних плат.

Частиною 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" визначено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Законом України "Про державний бюджет на 2014 рік" з 01.01.2014 року встановлено мінімальну заробітну плату у місячному розмірі 1218 грн.

Щодо досліджуваної справи, то скаржником при поданні апеляційної скарги судовий збір не сплачено.

Разом з апеляційною скаргою приватне підприємство "Смолка і Ко" подало до апеляційного господарського суду заяву про відстрочення сплати судового збору до прийняття рішення по справі. Зазначена заява мотивована тяжким фінансовим становищем підприємства у зв’язку з нестійкою економічною і політичною ситуацією, що склалася в Україні та світі, і значним коливанням курсів іноземної валюти.

Згідно ст.8 Закону України "Про судовий збір" враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Відповідно п. 3.1 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 21.02.2013 року № 7 “Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України” єдиною підставою для вчинення господарським судом дій, зазначених у статті 8 Закону, є врахування ним майнового стану сторін. Клопотання про відстрочення (розстрочення) сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в заяві чи скарзі, які подаються до господарського суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє відповідне клопотання, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому порядку і розмірі.

В силу ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Звертаючись до суду апеляційної інстанції із заявою про відстрочення сплати судового збору, скаржник не надав відповідних доказів на підтвердження неможливості сплати ним судового збору; наведені скаржником у заяві обставини не мають характеру виключних, нічим не підтверджені.

З огляду на вищенаведене апеляційний господарський суд не вбачає підстав для задоволення заяви приватного підприємства "Смолка і Ко" про відстрочення сплати судового збору.

У відповідності з п.3 ч.1 ст.97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

З огляду на викладене, апеляційна скарга приватного підприємства "Смолка і Ко" підлягає поверненню.

Після усунення зазначених обставин апеляційна скарга може бути подана повторно.

Керуючись ст. 86, п.3 ч.1 ст.97 Господарського процесуального кодексу України, суд–

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу приватного підприємства "Смолка і Ко" на рішення господарського суду Дніпропетровської області від 17.11.2014 року у справі № 904/7997/14 повернути заявнику.

Додаток: апеляційна скарга та матеріали до неї всього на 7 аркушах.

Головуючий суддя Г.К. Дмитренко

Суддя А.Є. Прокопенко

          Суддя В.І. Крутовських

Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
Консультации Адвоката
Рекомендовано адвокатом

Это Вас точно заинтересует

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 р. № 1405, Кабінет Міністрів України

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 р. № 1405 Кабінет Міністрів України постановляє: Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 р. № 1405( 1405-2011-п ) "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності для санітарного та епідемічного благополуччя населення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)" (Офіційний вісник України, 2012 р., № 10, ст. 369) зміни, що додаються.

Про передачу нерухомого військового майна у власність територіальної громади м. Умані, Кабінет Міністрів України

Про передачу нерухомого військового майна у власність територіальної громади м. Умані 1. Передати будівлі та споруди (№ 1-5, 8, 17 і 18) військового містечка № УН-7 у с. Дмитрушки Уманського району Черкаської області у власність територіальної громади м. Умані.

Автомобилисты в России будут узнавать о нарушении ими ПДД при помощи SMS

В России ближайшее время автомобилисты смогут получать SMS-сообщения и интернет-уведомления о своих нарушениях, зафиксированных на видеокамерах, сообщает пресс-служба ГИБДД России. Соответствующие ...

Про затвердження переліків стандартів у сфері електронного цифрового підпису, перспективних для перегляду та гармонізації з європейськими та міжнародними стандартами відповідно до встановлених законодавством процедур, Міністерство юстиції України

Про затвердження переліків стандартів у сфері електронного цифрового підпису, перспективних для перегляду та гармонізації з європейськими та міжнародними стандартами відповідно до встановлених законодавством процедур

Адвокат по уголовным делам
Об адвокате
Благодарим всех за качественную работу. Этот портал - сейчас - уникальный в своем роде. Как здорово, что есть такие полезные интернет проекты. Этот портал достаточно удобен в использовании. На нем удобно проводить свободное время - просто, удобно,быстро.

Добрый день!. Случайно набрел на этот интернет портал, чему сильно рад и доволен! С удовольствием сошлюсь на Вас на своей станичке!
Статьи по уголовному праву
Как выжить в тюремных условиях

Как выжить в тюремных условиях В каждой тюрьме прописка индивидуальна, и организовывается по-своему. Зачастую старшины тюремных бараков задают вопросы с ...

Сайт для заключённых

Сайт для заключённых Что можно, а чего нельзя на сайтах для заключённых?!

Новости Адвоката
Как уберечься от рейдеров

Как уберечься от рейдеров Потенциальный захватчик обращается в суд для истребования задолженности. А суд отсылает уведомления по юридическому адресу, с которого ему никто не подает признаков жизни ...

Мошенники воруют деньги на свадьбах

Мошенники воруют деньги на свадьбах На одной из вечеринок поймали группу мошенников, которые под видом гостей шмонали сумки и куртки сидящих в зале. ...

Свидание с интернета закончилось похищением...

Свидание с интернета закончилось похищением Сотрудниками отдела полиции был задержали молодой человек в возрасте 26 лет в подозрении на похищение девушки. .

41ebf10dce7534d25f6b070acb6e9de0